Neden 1.8 Sunucu ?.

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Türkiye de yaygın olarak yok fakat 1.8 i neden tercih ettiğimi , eksiklerini ve faydalarını açıklayacağım. Tamamen tecrübe ile yaptım. Umarım yardımım dokunur ve sadece 1.8 olan sunucular çoğalır.

Neden 1.8 ? :
Son sürüm eklentiler 1.8 sürümün de sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Bazı eklentiler de son sürüm gerçekten fark yaratabiliyor. Önemli bir hata düzeltilmiş olabiliyor. Şu anda pek bu geçerli olmasa da hile 1.8 de biraz daha az bulunuyor , tabi arayan mevlasını da bulur belasını da . 1.8 hileler de ne yazık ki var. En sevdiğim olarak 1.8 de gelen bloklar , eşyalar ve bariyer var. Bariyer bir yerden sonra gerçekten işinize yarıyor . İnanın bana. 1.7 de olan birçok hatayı düzeltmiş oluyor.

Sorunları neler ? : UUID şeklinde kaydediyor. Diyelim 1.8 açtınız sunucuyu . Tutturamadınız , sorun çıktı 1.7 geçeceksiniz. Sorun orada başlıyor 1.8 in oyuncu verilerini kayıt etme şekli farklı. 1.7 ise daha farklı. En basiti rütbeler , eşyalar , paralar , sandıklar hepsi gidecektir. Birde haritanızda 1.8 blokları kullandı iseniz geçmiş olsun.

1.8 Kullanıyorum , pişman mıyım ? : Hayır tabi ki. Aslında bir nevi mutluyum. 1.8 Sunucu Türkiye de fazla yok dediğim gibi sadece 1.8 sunucu ve çoğu oyuncu ise 1.8 de hile yok diye girmiyor. Bahaneleri ise FPS düşüyor vesaire. Ben 1.7 50 FPS oynar iken 1.8 De 75 FPS ile oynayabiliyorum. Buda bir avantaj aslında. Umarım bir gün Türkiye de ki çoğu sunucu 1.8 sürümüne geçecektir. Korkmayın , geçin 1.8 sürümüne pişman olmayacaksınız.

Az bir şey de olsa yardımcı oldu isem ne mutlu bana. Iyi forumlar.

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bazı bilgisayarlar 1.8.x Kasma Sorunları olmakta fakat başka bir çare olarak 1.7.1.8.x kullanabilirsiniz. hem 1.7 sevenler mutlu olur hem 1.8 kullan kişiler mutlu olur.
Ek olarak FPS artırmak için 1.8.x optifine kasma sorunları çözülebilir.
Sunucu Sahibinde kara kara düşünmez 1.7 daha iyi yoksa 1.8 diye çünkü sunucu hem 1.7.x.1.8.x :şapka:

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bazı bilgisayarlar 1.8.x Kasma Sorunları olmakta fakat başka bir çare olarak 1.7.1.8.x kullanabilirsiniz. hem 1.7 sevenler mutlu olur hem 1.8 kullan kişiler mutlu olur.
Sunucu Sahibinde kara kara düşünmez 1.7 daha iyi yoksa 1.8 diye çünkü sunucu hem 1.7.x.1.8.x :)
1.7 - 1.8 Oldugunda birkaç sorun ortaya çıkıyor bunlar.
-
1.8 Eşyalarının kullanılamaması. (Bariyer dahil.)
- 1.8 giren oyuncunun 1.7 giren oyuncuyu görememesi (nadiren çıkan bir hata)
- Bazı eklentilerin kullanılamaması (Citizens gibi)

Yardımcı olabildi isem ne mutlu bana. Iyi forumlar Mod ' um.

• Beğen
Reactions: CMO

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Sorunları neler ? : UUID şeklinde kaydediyor. Diyelim 1.8 açtınız sunucuyu . Tutturamadınız , sorun çıktı 1.7 geçeceksiniz. Sorun orada başlıyor 1.8 in oyuncu verilerini kayıt etme şekli farklı. 1.7 ise daha farklı. En basiti rütbeler , eşyalar , paralar , sandıklar hepsi gidecektir. Birde haritanızda 1.8 blokları kullandı iseniz geçmiş olsun.
- UUID şeklinde sunucu değil eklentiler çekiyor, 1.7'dede uuid calısabilir diye biliyorum. Sorun 1.8 ile alakalı değil ki. Plugini indiren adam okucak, nasıl kayıt ediyo nereden çekiyo. Cracked sunucuda zaten uuid kullanılmaz. İndirilen pl lerin ayarı var ise eğer oyuncunun ismine yazar bukadar basit.

Sunucu Sahibinde kara kara düşünmez 1.7 daha iyi yoksa 1.8 diye çünkü sunucu hem 1.7.x.1.8.x :şapka:
Ortak sürüm kadar kötüsü yok. 1.8 tam anlamıyla 1.8 olmuyor. Ve fark ettiyseniz ortak sürümler birkaç "bin" kb cik daha büyük olur.

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Ragnarak hocam "Sorunları neler ? : UUID şeklinde kaydediyor. Diyelim 1.8 açtınız sunucuyu . Tutturamadınız , sorun çıktı 1.7 geçeceksiniz. Sorun orada başlıyor 1.8 in oyuncu verilerini kayıt etme şekli farklı. 1.7 ise daha farklı. En basiti rütbeler , eşyalar , paralar , sandıklar hepsi gidecektir. Birde haritanızda 1.8 blokları kullandı iseniz geçmiş olsun." 1.7 ye çektim rütbler itemler hepsi gitti 1.8 server jarı geri yükledim gelmedi düzeltmenin bir yolu yokmu :(

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
@Ragnarak hocam "Sorunları neler ? : UUID şeklinde kaydediyor. Diyelim 1.8 açtınız sunucuyu . Tutturamadınız , sorun çıktı 1.7 geçeceksiniz. Sorun orada başlıyor 1.8 in oyuncu verilerini kayıt etme şekli farklı. 1.7 ise daha farklı. En basiti rütbeler , eşyalar , paralar , sandıklar hepsi gidecektir. Birde haritanızda 1.8 blokları kullandı iseniz geçmiş olsun." 1.7 ye çektim rütbler itemler hepsi gitti 1.8 server jarı geri yükledim gelmedi düzeltmenin bir yolu yokmu :(
yedek aldı isen onu yükle , group manager dosyasını sildi isen rütbeler geçmis olsun ^^

successed

PLAY.İZMİRMC.COM 1.13 #BİR BLOK DÜNYASI!
En iyi cevaplar
0
En basiti 1.7 de pvp de uçan arkadaşlar 1.8 de uçamıyorlar. 1.7 de engellemek için mutlaka birşeyler yapmamız gerekiyor buzun üstünde falan uça kaça gidiliyor.. bence sırf o yüzden insanların pvp hakkını savunmak için bile 1.8 e geçile bilir sayısız eklentilerden hiç bahsetmiyorum bile.