Skript Yardım [Özel Kılıç/Zırh vs.]

_Randy1_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar! Başlıkta da belirttiğim gibi özel eşyalar yapmak istiyorum. Aslında yapabiliyorum fakat benim yaptığım şekilde çok fazla yer kaplayacağından dolayı daha basit bir yöntem bekliyorum.

Net olarak isteğim:

Eğer saldırganın eşyasının açıklamasında hasar kelimesi geçiyorsa hasardan sonrasını kaydedip kurbana o hasar miktarını vermek. Eğer kurbanın zırhının,kaskının,botunun yada pantolonunun açıklamasında defans kelimesi geçiyorsa; saldırganın vereceği hasarı eşyanın defansı kadar azalt. Bunu 53536523 satır yerine daha az bir yerde toplamak istiyorum veri tasarrufu açısından. Bir örnek verebilecek var mı bu durum için?

Sezdolonoid400

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
# ile başlayanları okumanı tavsiye ederim.

Kod:
on damage: #Herhangi bir hasarda:
    attacker is a player #Saldırgan oyuncuysa
    victim is a player #Hedef oyuncuysa
    if name of attacker's tool contains "hasar": #Saldırganın aletinin isminin içerisinde "hasar" geçiyorsa:
        damage victim by 2 #Hedefe 1 kalp hasar ver
    if name of victim's helmet contains "defans": #Hedefin kaskının isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
        apply resistance 2 to victim for 1 second #Hedefe 1 saniyeligine direnc 1 ver
    else: #Hedefin kaskının isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
        if name of victim's chestplate contains "defans": #Hedefin zırhının isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
        else: #Hedefin zırhının isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
            if name of victim's leggings contains "defans": #Hedefin paltolonunun isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
            else: #Hedefin paltolonunun isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
                if name of victim's boots contains "defans": #Hedefin botunun isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:

_Randy1_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
# ile başlayanları okumanı tavsiye ederim.

Kod:
on damage: #Herhangi bir hasarda:
    attacker is a player #Saldırgan oyuncuysa
    victim is a player #Hedef oyuncuysa
    if name of attacker's tool contains "hasar": #Saldırganın aletinin isminin içerisinde "hasar" geçiyorsa:
        damage victim by 2 #Hedefe 1 kalp hasar ver
    if name of victim's helmet contains "defans": #Hedefin kaskının isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
    else: #Hedefin kaskının isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
        if name of victim's chestplate contains "defans": #Hedefin zırhının isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
        else: #Hedefin zırhının isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
            if name of victim's leggings contains "defans": #Hedefin paltolonunun isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
            else: #Hedefin paltolonunun isminde "defans" 'geçmiyorsa(else)':
                if name of victim's boots contains "defans": #Hedefin botunun isminin içerisinde "defans" geçiyorsa:
Çok teşekkür ederim, yakındaki projemiz için çok yararı olacak! :)