Ay Ekseninden 6 Derece Kaymış !

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0

Merhaba genç beyinler, enteresan bir haberden daha selam olsun sizlere.
Bilim İnsanları Ay'ın iki kutbu arasında hidrojence zengin bölgeler keşfetti, bu bölgelerin analiz edilmesi sonucunda Ay'ın ekseninden tam olarak 6 derece (6 derece = 200 km) kaydığını tespit ettiler. İnceledikleri belgeler 1990'lı yılların arşivleri arasında yer alıyor. Ay milyarlarca yıl ekseni etrafında küçük sapmalar şeklinde dönmüş. Eğer biz 6 derece dönmüş olsaydık Grönland kutuplara denk gelirdi. Bu sapmaların nedeni ise ayın yüzeyindeki volkanik patlamalar olmasıymış. 1990 yıllarında gözlemlenmeyip yeni yeni yüzeye çıkan bu olay belki kitaplarda yer alacak.​

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yazar demedim. 6 derece kayan tek şey ay değilmiş demek ki.

(Yanmasaydı kim bilir neler kitaplara geçerdi.)
O zaman yazdığın şey konu ile alakasız mesaj oluyor :C Konu ile alakası olması için yazar demen gerekirdi ki ben böyle anladım :( Neyse burası konu dışı genel zaten pek uyarı da veremezler.

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güneşe 1 cm yakınlaşırsak Dünya'da yaşam olmazdı diye şehir efsanesi vardı. Şimdi de gel-git efsaneleri çıkmasın :kaş:

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gel git çoook fazla yaşamı etkilemeyeceği için, böyle bir şey söz konusu olamaz, kaldı ki bu yeni bir sapma değil. Gelgitler senin ömründen fazladır böyle işliyor.
Gel gitlerin yerle bir ettiği adalar vardır.

Dipnot: Şehir efsaneleri gerçek bilgilere dayanmaz insanlar o bilgilere dayanarak uydurur. Yani aradan daha zaman fazla geçmemiş belki birisi oluşturur.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Gel gitlerin yerle bir ettiği adalar vardır.

Dipnot: Şehir efsaneleri gerçek bilgilere dayanmaz insanlar o bilgilere dayanarak uydurur. Yani aradan daha zaman fazla geçmemiş belki birisi oluşturur.
Ben orada çoook fazla etkilemez demiştim, hiç etkilemez değil. Ve uydurmaları da saçma olur çünkü sapma yeni gerçekleşmemiş 1990'larda kanıtlar arşivlenip bugünlerde saptırıldığı ortaya çıkmış yani çok uzun bir zaman önce sapma yaşamış. Eğer ay sapmayı şu an yaşasaydı uydurulabilirdi fakat gelgitler hakkında birçok bilgi mevcut elimizde, o efsaneleri uyduran toplumlar ömürleri boyunca o gelgitlere bağlı yaşamış, değişim geçirmemiş yani. Uydurmaları saçma olur.

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben orada çoook fazla etkilemez demiştim, hiç etkilemez değil. Ve uydurmaları da saçma olur çünkü sapma yeni gerçekleşmemiş 1990'larda kanıtlar arşivlenip bugünlerde saptırıldığı ortaya çıkmış yani çok uzun bir zaman önce sapma yaşamış. Eğer ay sapmayı şu an yaşasaydı uydurulabilirdi fakat gelgitler hakkında birçok bilgi mevcut elimizde, o efsaneleri uyduran toplumlar ömürleri boyunca o gelgitlere bağlı yaşamış, değişim geçirmemiş yani. Uydurmaları saçma olur.
Senin benim mesajımı neden bu kadar dikkate aldığın ve benim niye savunma gereği duyduğum gerçeği

Dipnot: Troll de geç :/