uuid

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
(hatırladığım kadarıyla) bir Player'dan getUniqueId() gibi bir metod ile o oyuncunun UUIDsini alabilirsin. Daha sonra getPlayer(uuid) ile uuid'den oyuncuyu bulablirsin.

Mesela benim AdmicosAntiReklam plugininde oyuncunun UUID'sini kullandım.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
kaynak koduna bakabilirsin. Hiç yorum falan koymadım ama anlaşılabilir sanırım.

şifrenisöyle

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
mesela bi sunucuda uuid li olmadan bi plugin koysak bi buğu olur mu yani adam aynı isimle vs. falan girer gibi böyle bişi duymuştumda uuid kullanmam gerekli mi sence

BySnowman

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
mesela bi sunucuda uuid li olmadan bi plugin koysak bi buğu olur mu yani adam aynı isimle vs. falan girer gibi böyle bişi duymuştumda uuid kullanmam gerekli mi sence
Pek fazla bilgim yok ama premium sunucularda UUID olarak ban atarsan premium hesabının ismini değiştirse bile banlı gözüküyor. Benim bildiğim bu, emin değilim.

mrbobaking

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
gerekli değil, ama sunucu için iyi olabilir. uuid destekli ise oyuncu ismini değiştirdiğinde onun uuid'sine bir şey kaydetmişsen, kaydettiğin şey kaybolmaz. ama oyuncu ismi kullanırsan kaybolur.
Kod:
//uuid'sini bul
String uuid = player.getUniqeId();
//uuid ile oyuncu bul, tam doğru olmayabilir
getServer().getPlayer(uuid);

ayrıca hoş görünüyor reklam falan yaparken, UUID Destekli falan ekleyince değişik bir şey gibi görünüyor.

şifrenisöyle

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
gerekli değil, ama sunucu için iyi olabilir. uuid destekli ise oyuncu ismini değiştirdiğinde onun uuid'sine bir şey kaydetmişsen, kaydettiğin şey kaybolmaz. ama oyuncu ismi kullanırsan kaybolur.
Kod:
//uuid'sini bul
String uuid = player.getUniqeId();
//uuid ile oyuncu bul, tam doğru olmayabilir
getServer().getPlayer(uuid);

ayrıca hoş görünüyor reklam falan yaparken, UUID Destekli falan ekleyince değişik bir şey gibi görünüyor.
ivit <_< doğru daha cuul oluyor UUID Support! yazısı :p