Power Supply Bağırması (içeri)

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Önceden kullandığım eski masaüstümde de bu sorun vardı, yandığından dolayı power supply falan değişmişti. Değişen power supply'da da aynı ses çıkmıştı, sonradan yeni sistem toplamıştım gene aynı sorun var. Soruna gelecek olursam bilgisayar açılırken bilgisayarın power supply'si resmen bağırıyor. VIRRRRRRRRR gibi baya yüksek bir ses yaklaşık 2 dakika boyuna geliyor, bir süre sonra kendiliğinden gidiyor. Temizliğini yapıyorum, tozları falan temizliyorum içinden. Bunun sebebi sizce yağ konması gerektiğinden midir acaba? Bence ürün ile ilgili bir sorun yok, yağ eklenmesi gibi bir şey lazım çünkü diğerlerinde de aynısı oldu, eğer yağ eklenecekse hangi yağdan eklenmesi lazım pervanenin oraya? Marka= Quake Model= ATX-250WB&P4

CapScroll

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bunun benim için iki nedeni vardır umarım işine yarar

• Bozuk fan
    • Aşırı ısınma nedeniyle son devir çalışıp gürültü çıkaran fan
Aşırı ısınmanın iki nedeni vardır, biri bulunduğu ortamın sıcaklığı diğeri aşırı kullanım. Ha yok benim PSU bu sistemi havada karada kaldırır diyorsan kullandığın donanımsal parçalardan birisi veya birden fazlası bozulmuştur ve gereğinden fazla güç tüketiyordur. İyi forumlar

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynı sorun bendede olmuştu dediğin gibi resmen bağırıyordu, ilk önce kasanın kapağini aç ve kasanın arkasındaki vidaları çıkartarak power ı yerinden çıkar, power ın üzerinde illaki bir fan vardır, fanın üzerinde bir koruma amaçlı çelik kapak var, onun vidalarını çıkar ve kapağı ters çevirip yeniden çıkarttığın gibi tak ve son olarak power ı çıkarttığın gibi kasaya tak. Bu işlem sırasında anakart üzerindeki güç kablolarını sökmene gerek yok, eline koluna dolanırsa kabloların yuvasını unutmamak şartıyla çıkartabilirsin. Kolay gelsin.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunun benim için iki nedeni vardır umarım işine yarar

• Bozuk fan
    • Aşırı ısınma nedeniyle son devir çalışıp gürültü çıkaran fan
Aşırı ısınmanın iki nedeni vardır, biri bulunduğu ortamın sıcaklığı diğeri aşırı kullanım. Ha yok benim PSU bu sistemi havada karada kaldırır diyorsan kullandığın donanımsal parçalardan birisi veya birden fazlası bozulmuştur ve gereğinden fazla güç tüketiyordur. İyi forumlar
Gelen ses sadece power supply'den kaynaklı, fanda falan arıza olabilir bence dediğin gibi ama aşırı ısınma falan da yok. Teşekkürler de temizleme işlemi yapacağım şimdi. Yağlama konusunda peki ne işlemi yapayım?

CapScroll

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Gelen ses sadece power supply'den kaynaklı, fanda falan arıza olabilir bence dediğin gibi ama aşırı ısınma falan da yok. Teşekkürler de temizleme işlemi yapacağım şimdi. Yağlama konusunda peki ne işlemi yapayım?
Fanın üzerinde alttaki resimdeki gibi etiket var, o etiketin yarısını çıkarttığında alttaki resmin bir altındaki gibi manzarayla karşılaşacaksın :D onun içerisine 1-2 damla makine yağı damlat ve fanı yavaş yavaş çevir. Yağlama işlemi buraya kadar, daha sonra etiketi tekrar yerine yapıştır ki toz toprak toplayıp eskisinden daha kötü olmasın. Kolay gelsin :şapka:

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İntel e7200 işlemci 2.53 ghz
Hd 6570 2 gb 128 bit ekran kartı
2*2gb ram (mhzleri bilmiyorum) ddr3
80 gb samsung sdd, 500 gb seagate sdd
Başka ne yazsam bilemedim :)
Bu arada asus p5g4ic-m lx ana kart, win10 işletim sistemi.

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
İntel e7200 işlemci 2.53 ghz
Hd 6570 2 gb 128 bit ekran kartı
2*2gb ram (mhzleri bilmiyorum) ddr3
80 gb samsung sdd, 500 gb seagate sdd
Başka ne yazsam bilemedim :)
Bu arada asus p5g4ic-m lx ana kart, win10 işletim sistemi.

Ve 250W güç kaynağı kullanıyorsun. :C

O sisteme en az 400W lazım.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fanın üzerinde alttaki resimdeki gibi etiket var, o etiketin yarısını çıkarttığında alttaki resmin bir altındaki gibi manzarayla karşılaşacaksın :D onun içerisine 1-2 damla makine yağı damlat ve fanı yavaş yavaş çevir. Yağlama işlemi buraya kadar, daha sonra etiketi tekrar yerine yapıştır ki toz toprak toplayıp eskisinden daha kötü olmasın. Kolay gelsin :şapka:

Ben dün bu fanın dönen yerlerine pas sökücü sprey sıktım, ayrıca yağ olarak kullanılabiliyor. Kuruyunca taktım da gene aynı sorun var. O spreyden mi sıkayım sence içine makine yağı mı temin edeyim?

Ve 250W güç kaynağı kullanıyorsun. :C

O sisteme en az 400W lazım.
Zaten bunu güçlendireceğim de ileriki zamanlarda şimdi idare ediyor, tek sıkıntı o bağırması diyeyim. Peki bana marka-model önerebilir misin?

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Ben dün bu fanın dönen yerlerine pas sökücü sprey sıktım, ayrıca yağ olarak kullanılabiliyor. Kuruyunca taktım da gene aynı sorun var. O spreyden mi sıkayım sence içine makine yağı mı temin edeyim?

Zaten bunu güçlendireceğim de ileriki zamanlarda şimdi idare ediyor, tek sıkıntı o bağırması diyeyim. Peki bana marka-model önerebilir misin?

Başka hangi parçaları güncelleyeceksin?

Şu anlık bunu öneriyorum;

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Başka hangi parçaları güncelleyeceksin?
Bu sistem benim işimi görüyor fakat 765 soket sanırım işlemci ve ben ana karttan başlayarak yükselteceğim. Ekran kartım güzel de ana kart, işlemci, power supply ve gerekirse ana karta uymazsa ramları yükselteceğim. Bütçem o kadar da yüksek değil yalnız ve bu sistem bana kalsa birkaç sene daha taşır gibi

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Bu sistem benim işimi görüyor fakat 765 soket sanırım işlemci ve ben ana karttan başlayarak yükselteceğim. Ekran kartım güzel de ana kart, işlemci, power supply ve gerekirse ana karta uymazsa ramları yükselteceğim. Bütçem o kadar da yüksek değil yalnız ve bu sistem bana kalsa birkaç sene daha taşır gibi

Yani baştan sistem toplayacaksın.