Huzur paganizmde. Deus sive Natura
(Yardım lazım olursa atlar gelirim)
@CelilOguz banlanmıştın ne oldu?:hmm:
Cidden Paganist misin? Bir zamanlar ben de Neopaganisttim de (Doğanın kendini koruyamadığını anlayana dek)
Banlanmadım kardeşim![]()
Kendisini korumaktan bahsettiğim şey kaplanların kendilerine tüfek çekenlere saldırması değil. O kadar ağaç kesiliyor. Doğayı tanrıça ve ağacı da doğanın yani tanrıçanın parçası olarak baz alırsak her gün tanrıçaya zarar veriliyor ama tanrıça direkt olarak bir şey yapmıyor demektir. Doğa elinden geldiği kadar kendini koruyor, doğru. Ama Neopaganizm'de doğa bir tanrıça olduğu için sonsuz kudretli olmalıdır.O işin şakasıydı ama şöyle bir durum var, doğa kendini koruyamasaydı depremlerden sellerden ölenler olur muydu ? Doğa elinden geldiği kadar kendini koruyor şu anda. Bir kaplana tüfeklerle saldırıp kendini korumasını beklemek gibi bir şey doğanın kendini korumasını beklemek. Üstelik doğa insan müdahalesinin olmadığı yerleri çok hızlı bir şekilde geri alıyor. Biz insanlık olarak kendimizi yok edeceğiz, bu kesin ama doğa sadece 1 tohum kalsa bile var olmaya devam edecek.
Kendisini korumaktan bahsettiğim şey kaplanların kendilerine tüfek çekenlere saldırması değil. O kadar ağaç kesiliyor. Doğayı tanrıça ve ağacı da doğanın yani tanrıçanın parçası olarak baz alırsak her gün tanrıçaya zarar veriliyor ama tanrıça direkt olarak bir şey yapmıyor demektir.
Direkt olarak yapmasına gerek yok. Doğayı tek bir organizma olarak düşünürsek çok fazla bir süredir ortalıkta. Biz insanlar sadece 200 bin senedir ortalıktayız ve sadece aşağı yukarı 300 senedir doğayı rahatsız edebilecek boyutlarda yıkıma sebep oluyoruz. Şu anda bu kocaman organizma için sadece küçük kaşıntılı bir yarayız bu yara elbet ki iyileşecek.
Bu varlık aklımızın alamayacağı kadar kudretli ise neden ufak bir yarayı anında iyileştirmiyor?
Anında iyileştiremiyor işte. Çok uzun yaşayan bir organizmanın da metabolizması yavaş olmalıdır.
Aynısı bir tanrı için geçerli olabilir mi?
Evet. Ama benim düşüncem tanrı ve doğa iki ayrı varlık, doğa tanrının işleri yoluna koymak için yarattığı yaşayan bir sistem. Tanrı da Allah (Müslüman olduğumu söylemiş miydim ?) Bektaşi felsefesi aşağı yukarı.
Paganist gibi tartışıyordunMüslüman olduğunu biliyorum
Sünnilik bütün İslam değil![]()
Kendim anlarsam anlatırımİstek yapabiliyorsakLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.![]()
Merak ettiğim ve tau nötrinosu kadar ufacık bir nokta var. Müslüman olmak isteyen biriyim ancak İslam kısmını bulamadım. Oysa bu eserin büyük bir eser olabileceğini düşünmüştüm, aydınlatabilirdi beni. Acaba İslam dinler arasından mı çıkarıldı yoksa yazarın keyfi bir kararı mı bu?
![]()
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.