Minecraft'ın Beyine yararı nedir ? Kişisel gelişime etkisi nedir ?

anhora

Play.HerocrafTR.com Turkmen Bashi
En iyi cevaplar
0
Selamlar arkadaşlar;
Arkadaşlar Minecraft oynayan bir kişi şu şekilde tanımlanabilir; beyin gücünüzü kullanarak oyunun size verdiği objeler ile kendi hayalinizdeki tasarladığınız şeyi oyuna dökersiniz.Oyuncunun temel oynayış mantığı bu diyebiliriz.Yani tasarlarsınız ve yaparsınız. Burda yaptığınız şey beyninizden gelen sinyaller iledir :) Yani beyninizde tasarladığınız şeyin resmini çıkartısınız Minecraft dünyanızda.

Mimarlık fakültesinde okuyan bi arkadaşımın minecraft oynadığını görmüştüm. Şaşırmıştım.
Gidip sormuştum;
-Usta ne işin var mc'de :)
-Zaman geçirmek için oynuyorum. En azından hayal gücüme katkı sağlıyor. -Demişti.

Minecraft pek çok iklimiyle, köylüler dışında insan eli deymemiş tertemiz doğadır. (Geceleri hariç). Doğaya insan eli deymediği için oyuna başladığımız andan itibaren yapabilceğimiz şeylerin sınırı yoktur.Çünkü gerçek hayattaki kurallar burda geçerli değildir. Burası bizim dünyamızdır. Buda beynimizin üretkenliğini arttırır.
Oyuna başladığımızda o insansız ve tertemiz sınırsız dünyanın her yeni yer gördüğümüzde ve her yeni şeyler tasarladığımızda beynimiz Dopamin Hormonunu salgılar. NAT GEO kanalında ZİHİN OYUNLARI diye bir belgesel var. Orda Dopamin hormonundan fazlaca bahsedilmişti.

Yani şu çıkarımda bulunabiliriz. Minecraft oyununu oynayan bir insan doğanın içinde bulunup,içinde yaşayıp sürekli tasarım yaptığı için Dopamin Hormonundan nasibini alır. Dopamin hormonu o kadar değerli bişedir ki; -Yaşlı insanlar bu hormon salgılansın ve ömürleri uzasın diye Dünyayı gezerler :) Onu bi kenara koydum,
-İnsanın kötü alışkanlıklardan durmasını engeller.
-Gerçek hayatta gördüğümüz şeyleri daha dikkatli algılamamızı sağlar.
-Dopamin düşünme becerisinin,bilgi motivasyonunun artmasını sağlar.

Buda demektir ki; Minecraft oynayan her insan kişisel gelişimine katkı sağlamaktadır.

[Yaşı reşit olmayan arkadaşlar için not: Bu makaleyi minecraft oynamanıza kızan annelerinize okutursanız sevinirim:) ]

Son düzenleme:

MD_Optional

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ve Konusman Değise Biliyor Küfürün Azalabiliyor.
Mesela Bi Serverde Bir Rehber Vardı Küfür Etmezi Azaldı.
Doğru Konusmaya Basladı.
Iyı Davranıyor.
Ve Kendine Ait Güzel Bisey Yapınca Mutlu Oluyorsun.
Küfürlü Ortamlardan Gidin.
Size Laf Atarlarsa Umursamayın.

anhora

En iyi cevaplar
0
Ve Konusman Değise Biliyor Küfürün Azalabiliyor.
Mesela Bi Serverde Bir Rehber Vardı Küfür Etmezi Azaldı.
Doğru Konusmaya Basladı.
Iyı Davranıyor.
Ve Kendine Ait Güzel Bisey Yapınca Mutlu Oluyorsun.
Küfürlü Ortamlardan Gidin.
Size Laf Atarlarsa Umursamayın.
evet kardeşim.haklısın

Musketeer

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Oyunu tadında bırakıp diğer güne umut ve heyecanla kalkarak oyun oynarsanız zevk alıp bir yandan da kısa süreliğine ufak bir gelişim sağlayabiliriz. Yazı için ellerinize ve düşüncelerinize sağlık.

anhora

En iyi cevaplar
0
Oyunu tadında bırakıp diğer güne umut ve heyecanla kalkarak oyun oynarsanız zevk alıp bir yandan da kısa süreliğine ufak bir gelişim sağlayabiliriz. Yazı için ellerinize ve düşüncelerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumun için