PayPal hakkındaki görüşlerim.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0

Öncelikle, Paypal vergi kaçıran (kaçırılmasına aracılık eden) bir şirkettir.
Türkiye'yi falan ilerlettiği yok. "Türğiyeyü gerü birakilerrr" diye ciyaklamasın kimse.
Hiçte öyle "hizmet getireceğüz" deme gibi birşeyi yok. Ticari bir şirket.

Ayrıca vergi dediğimiz şey devletin parası değil milletin parasıdır.
Senin parandır, benim paramdır.
Aç, yetim çocuklar bile ekmek alırken vergisini veriyorsa, herkes verecek.

Adam "ben pülügünerim. ayda 500 lira qazanıyom" diyor, ama vergisini vermiyor.

Evet paypal kolaylıktı. Özellikle bayram harçlıkları ile vip alan çocuklar için.

Karşıt görüşlü kişiler "Lömüdü komodo mütütrü" diye direkt olaya atlamasınlar.
Yeni yönetim çok asabi. Direkt susturulurlar. Varsa karşıt bir görüşünüz, sakin bir biçimde yazınız.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Onlarca defa paypal almayı düşündüm iyi ki almamışım yaşasın mobil ödeme.

HasanKilic

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Eğer " aile ve arkadaş " için gönderirsen kesinti yani senin deyişine göre vergi almaz. Eğer sen iş yeri için ödeme yaparsan tabii ki kesinti alacak, işyeri/kurum için ödeme yapıyorsun? Bu vergimi :D ? Bkz:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu konuyu report ediyorum çünkü hiçbirşey bilmeyen 10-11 yaşındaki çocuksun sen. Resmen kafadan sallamalarla doldurmuş vergi kaçırmakmı? .. çocuk aklı nede olsa takmıyorum. Çokta iyi oldu piyasadaki çocuklar dolandırıcılık yapmayacak.
Büyüksün abi. Ben ettim sen etme.
Vergi kaçakcılığı mı? Ben her ödeme yaptığımda veya aldığımda 2-4 TL neden yok oluyor peki? Benim bildiğim bu 2-4 TL, vergi?
İntenetten biraz araştırma yaptım gelir vergisi kesilmiyormuş. Çok kolay vergi kaçakçılığı yapılabiliyor.

Eğer " aile ve arkadaş " için gönderirsen kesinti yani senin deyişine göre vergi almaz. Eğer sen iş yeri için ödeme yaparsan tabii ki kesinti alacak, işyeri/kurum için ödeme yapıyorsun? Bu vergimi :D ? Bkz:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
çocuk aklı nede olsa takmıyorum.

HasanKilic

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Büyüksün abi. Ben ettim sen etme.

İntenetten biraz araştırma yaptım gelir vergisi kesilmiyormuş. Çok kolay vergi kaçakçılığı yapılabiliyor.
Bak bu forumda en iyi gözlediğim şey işte senin yaptığın belkide şu an yaşın max 15 gelmiş burada, abin yaşındaki insana böyle konuşuyorsun. Artık burada buna ne diyorsunuz bilmiyorum neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. Kolay gelsin.

Son olarak şu yorumu yapmak istiyorum, Paypal ile alakalı belki sunucu bakımından kötü oldu eğer bir sunucu aylık geliri 1.000 TRY ise 700-800 TRY civarina düşecek. Fakat eğer ticaret açısından bakarsak çok iyi oldu, dolandırılma vs. bunlar hep azalacak.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Onlarca defa paypal almayı düşündüm iyi ki almamışım yaşasın mobil ödeme.
Mobil ödeme yöntemlerinde fiyat farkı çok fazla oluyor bu yüzden pek tercih edilmiyor. ( steam harici çektiği fiyat kadar bakiye yükleyen bir yer yok sanırsam )
Hem zaten sen yurt dışından ürün getirirken bimcell mobil ödeme ile alıyorsun değilmi ... :hasta:

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Mobil ödeme yöntemlerinde fiyat farkı çok fazla oluyor bu yüzden pek tercih edilmiyor. ( Steam harici çektiği fiyat kadar bakiye yükleyen bir yer yok sanırsam )
Hem zaten sen yurt dışından ürün getirirken bimcell mobil ödeme ile alıyorsun değilmi ... :hasta:
Yurt dışından ürün getirtmiyorum zaten, internet üzerinden de pek alışveriş yapmam. Steam için çok kolaylık sağlıyor tabi 40-50 kuruş civarı ekstra bir ücreti oluyor ama çabuk halloluyor.

Hanibu

Hanibu Game Hosting
En iyi cevaplar
0
Paypal'ın vergi kaçakçılığı ile alakası yok. Sonuçta o kişi parayı bankasına çekecek ve yüklü miktardaysa zaten banka bundan şüphelenip bloke koyar. Ki hadi vergi kaçırdığını varsayalım. Bu adam yurt dışından ülkeye para sokuyor yani her türlü devlete faydası var. Şimdi devletin desteklediği ve yurt dışında kimsenin bilmediği ve kullanmadığı, TROY'u mu kullanacağız?

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
"Ayrıca vergi dediğimiz şey devletin parası değil milletin parasıdır."
Vergi dediğimiz şey milletten zorla alınan adeta ayak üstü soygun olarak adlandırabileceğimiz bir sistemdir. Verginin amacı bana daha iyi ve ücretsiz hizmet sunabilmektir. Her bir yere vergi veriyoruz ama bir hizmet görebilen var mı? Köprü felan demeyin bana yapılan köprülerin ücreti karşılanacak diye milleti soyuyorlar yine. Bu vergiler birilerinin ceplerine gitmekte hiçbir şekilde milletin hayrına olmuyor.
Paypal vergi kaçakçısı bir firma değil aksine paypal ödeme alıp yaparken devletlerin belirlediği vergileri alıyor ve devlete iletiyor.
Paypal siz ne kadar ticari bir kuruluş olarak görsenizde bir hizmettir. Paypal sizden yaptığınız işlem için ücret almakta ki buda sistemlerin çalışmasını sağlayacak geliri oluşturuyor. Paypaldan önce açıp sizi her fırsatta soyan bankalara ve türk ekonomisine laf etmelisiniz.
Paypal dünya çapında bir para transfer hizmetidir. İnternet ticaretinin atar damarıdır. Yine bir hükümet yanlısının sistemi işleyecek diye kestiler damarımızı bitcoin'e geçme zamanı o zaman.​

Hanibu

Hanibu Game Hosting
En iyi cevaplar
0
"Ayrıca vergi dediğimiz şey devletin parası değil milletin parasıdır."
Vergi dediğimiz şey milletten zorla alınan adeta ayak üstü soygun olarak adlandırabileceğimiz bir sistemdir. Verginin amacı bana daha iyi ve ücretsiz hizmet sunabilmektir. Her bir yere vergi veriyoruz ama bir hizmet görebilen var mı? Köprü felan demeyin bana yapılan köprülerin ücreti karşılanacak diye milleti soyuyorlar yine. Bu vergiler birilerinin ceplerine gitmekte hiçbir şekilde milletin hayrına olmuyor.
Paypal vergi kaçakçısı bir firma değil aksine paypal ödeme alıp yaparken devletlerin belirlediği vergileri alıyor ve devlete iletiyor.
Paypal siz ne kadar ticari bir kuruluş olarak görsenizde bir hizmettir. Paypal sizden yaptığınız işlem için ücret almakta ki buda sistemlerin çalışmasını sağlayacak geliri oluşturuyor. Paypaldan önce açıp sizi her fırsatta soyan bankalara ve türk ekonomisine laf etmelisiniz.
Paypal dünya çapında bir para transfer hizmetidir. İnternet ticaretinin atar damarıdır. Yine bir hükümet yanlısının sistemi işleyecek diye kestiler damarımızı bitcoin'e geçme zamanı o zaman.​
Çok güzel açıkladınız. Bu forumda özellikle bu kadar vergiye düşkün kitle görmedim. Ayrıca şu videoyuda atayımda olayın aslını anlasın genç arkadaşlarımız.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Paypal'ın vergi kaçakçılığı yaptığını sanmıyorum, yapsaydı şuana kadar milyonlarca para cezası + mahkeme kararı ile site kapatılırdı.
Bence Paypal'ı biraz fazla ezmişsin, sevmiyorsun diye bu kadar laf atmana gerek yoktu bence.
Eğer paypal gibi bir sistem kısa bir süre içinde açılmazsa...