Yenilikçi, Eşit ve Kaliteli Skyblock Sunucusu Bilen Var Mı ?

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir skyblock sunucusu arıyorum, Kime göre neye göre diyebilirsiniz (:
Kime göre ise bana göre ben genelde gölem spawnerlerinin satıldığı
ve bu spawnerleri alan kişinin en iyi adaya sahip olması fikrini yanlış buluyorum.
Bildiğiniz kimsenin para harcayarak lider olamayacağı, klasikten farklı bir sunucu var mı ?
Ayrıca 3-5 kişinin oynadığı sunucuları önermezseniz sevinirim. Nede olsa kimse sıkılarak oyun oynamak istemez.
İlla türk sunucu olmasıda gerekmez amacım gerçekten kaliteyi hissetmek :D

Asertgg

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Yani Golem Satılmayan Para ile bir şey alınıp ön plana çıkılmayan HARD bir sunucumu anlamadım

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yani Golem Satılmayan Para ile bir şey alınıp ön plana çıkılmayan HARD bir sunucumu anlamadım
Hani gölem spawneri vs. satılsa bile oyuncularda emek vererek bu spawnerleri satın alabilmeli.

burak oyundanin oynadigi iyi sunucu
5 Tane skyblock sunucusu var hangisinde acaba :) 3 müşte bir en iyi adalar bölümü görüntülenemiyor sunucuda :
Sadece oynamak için oynamak istemiyorum rakibim olmazsa saçma olur.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Vallaha şu Türkiye'de skyblock kıtlığından benim kadar şikayetçi olan birini tanımıyorum.
Gün geçtikçe Lapisli faction sunucularda kolay sunucuya alışan tabiri caizse V£LED toplumun youtuberlerden izleyipte " Gidip birde skyblock oynayalım " düşüncesine katılıp alıştıkları kolay ortamı skyblock sunuculara da bulaştırdılar.
Bunların başında seninde şikayetçi olduğun iron golem spawner geliyor. Eskiden sunucunun normal marketinde spawn egg olmazdı villager vb kendimiz yapardık uğraşa uğraşa ama gel gelelim şimdi millet spawner satmak için adalarda villager zombi ile yapılan iron golem farmı bile engellemiş durum böyle olunca zevk alamıyorsun.
Birde benim gördüğüm en önemli sorun ise " kartopu " sorunudur. Lapisli factionda lapis kazmaktan sıkılmayan kitle ile birlikte gelen bu yöntem şahsen beni skyblock sunuculardan soğuttu. Adam elinde kürek 7/24 sol tuş basılı tutup markete kartopu satarak para kazanıyor veya adasını ciddi miktarda lvl arttırabiliyor. Amacı sadece para olan server kurucuları ise hiç bunu göz önüne almadan verdikleri seviyeleri değiştirmiyor durum böyle olunca grass'tan daha fazla lvl veren snow block mu ararsın elmas block ile aynı lvl veren sunucularmı ararsın anlamadım gitti. Skyblock sunucu gördüğümde direk marketine gidip kartopu veya kar satılıyormu diye bakıyorum ona göre diğer faktörlerde uygunsa oynuyorum. ( gerçi şimdi şu 3 ada seçeneği getirip her sunucuya kartopu ile para kasmayı getirdikleri için oynayamaz oldum ) bana göre skyblock temel amacı Cobblestone ile ve yanındaki tarım vb faktörler ile gelişmektir.
Bunlardan diğeri ise sunucudaki market düzensizliği. Pek anlatma ihtiyacı duymuyorum ama genede örnek vereyim. Örn; Tarım fiyatlarının dengesizliği, sunucuda karpuz ile bugdayın hatta balkabağının fiyatını aynı yapan ve gidipte 4 stack karpuz parasına 1 stack kaktüs sattıran acayip düzensiz bir markete sahip sunucular var zaten skyblock oynamayan single survival oynamış bir insan bile bunu düşünmeyi akıl edebilecek kapasitededir diyorum ama piyasadaki sunucular beni çok yanıltıyor. Bunun dışında elmas 100$ olup elmas zırh 300$ elmas kazma 200$ olan ve buna ek olarak onlarca şey hayal edebilirsiniz çok saçma düşünülmemiş sunucular var. Ha birde " benim sunucum zor olsun 50 stack cobblestone veya tarım ürünü satınca 5 tane toprak alsınlar " kafasıyla marketi düzenleyenleri hiç saymıyorum. Vip market ile normal market arasında oluşan free para kasma yöntemleri olan sunucuları aklıma bile getirmedim.
Bir diğer gerçek ise sunucularda çok fazla admin yardımı oluyor bu gerek item yardımı olsun gerek set çekme spawner - perm verme vb olaylar. Şahsen tanık olduğum bir olayı anlatayım. İsmini vermek istemediğim hatta aradan aylar geçip ismini bile hatırlamadığım bir sunucuda top 10 da 1. olan adamın mob trap buildinin içinde ( artık alan ne kadarsa ) üst katı spawner ile doldurulmuş bir şekilde adaletsizlik ortadaydı admine bu konuyu şikayet ettiğimizde adamın bug ile yaptığını adasını sildiğini söyleyip aynı adamın ertesi gün farklı bir isim ile eski adasından daha fazla seviyeye sahip bir ada ile tekrar top 10 girmeyi başardığını görüyoruz bu sadece bir sunucuda değil onlarca sunucuda var.
Dediğin gibi türk sunuculardan ümit kalmayınca yabancı sunuculara yöneleyim diyorum ama onlarda da vote sistemi gibi şeyler olup free item verdikleri için pek haz etmiyorum. Birde çoğu yabancı sunucuda island level gibi bir şey yok rekabet olmuyor rekabet olmayınca senin gibi benide sarmıyor.
Neyse kolum ağrıdı yazmayı bırakayım ama skyblock sunucular en sevdiğim oyun türü olup ( multiplayer sunuculara ilk başladığımda oynadığım sunucu türü ) son zamanlarda giderek bozulması sebebiyle oynayamadığım içimde kalan bir acıdır.

KenanDemirtaş

Ufkun Ötesinde
En iyi cevaplar
0
Reklam gibi olmasın ama Ömer'in var. Admin, Kurucu, [OP olanlar yani] Ada açamıyor. Bir ara sürekli event yapılıyordu. Herkesin adasında birsürü spawner vardı. En sonunda yenilere haksızlık olmaması için sıfırlandı. Ancak bazı kişiler gelip, yetkililerden eşya istiyor. Vermeyince de küfredip kaçıyor. Bunun gibi sunucuya onlarca kişi giriyor. Herneyse önerebileceğim Sunucu buydu reklam olmaması için adını yazmıyorum. Hayırlı Ramazanlar!

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kardeş yanlış ülkede arıyorsun o sunucuyu bende açmıştım heralde adminler biraz fazla ağır konuştuğumu düşündülerki konuyu kapadılar benimki skblockdan ziyade bunun faction versiyonu hakkındaydı fakat 2 türlüde öyle bir server yok daha çok açıp vip satıp 1 ay açık bırakıp adını değiştirip yine açıp yine vip aldıran afedersiniz ama çocukların annelerinin parasını sömürmesiyle böyle varlıklar para kazanıyor abi chatte böyle bir muhabbet dönermi.
YasiNx : Annem para vermedi bu sefer knk ama alınca vipi alıcam
Admin: Tmm bekliyorum
Bu da neüy!? ?? isimelr uydurma fakat konusmanın aynısı döndü yav.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
ben sunucuya 4x orman ağacı tohumu yapıyordum. devasa ağaç oluyordu. Tepesine toprak koyup çıkıp tekrar 4x tohum dikiyorumdum. 1-2 kere yapınca devasa ağaç oluyordu.

e tabi bu devasa ağaçlardan birsürü birsürü yapınca, ada sıralamasında birinci oluyordum :)

Xosmuits

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
5
Başlığı okuyunca istemsizce güldüm, açıkçası o tür bir sunucunun olması çok düşük bir ihtimal diye düşünüyorum, hem de fazlasıyla..

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Vallaha şu Türkiye'de skyblock kıtlığından benim kadar şikayetçi olan birini tanımıyorum.
Gün geçtikçe Lapisli faction sunucularda kolay sunucuya alışan tabiri caizse V£LED toplumun youtuberlerden izleyipte " Gidip birde skyblock oynayalım " düşüncesine katılıp alıştıkları kolay ortamı skyblock sunuculara da bulaştırdılar.
Bunların başında seninde şikayetçi olduğun iron golem spawner geliyor. Eskiden sunucunun normal marketinde spawn egg olmazdı villager vb kendimiz yapardık uğraşa uğraşa ama gel gelelim şimdi millet spawner satmak için adalarda villager zombi ile yapılan iron golem farmı bile engellemiş durum böyle olunca zevk alamıyorsun.
Birde benim gördüğüm en önemli sorun ise " kartopu " sorunudur. Lapisli factionda lapis kazmaktan sıkılmayan kitle ile birlikte gelen bu yöntem şahsen beni skyblock sunuculardan soğuttu. Adam elinde kürek 7/24 sol tuş basılı tutup markete kartopu satarak para kazanıyor veya adasını ciddi miktarda lvl arttırabiliyor. Amacı sadece para olan server kurucuları ise hiç bunu göz önüne almadan verdikleri seviyeleri değiştirmiyor durum böyle olunca grass'tan daha fazla lvl veren snow block mu ararsın elmas block ile aynı lvl veren sunucularmı ararsın anlamadım gitti. Skyblock sunucu gördüğümde direk marketine gidip kartopu veya kar satılıyormu diye bakıyorum ona göre diğer faktörlerde uygunsa oynuyorum. ( gerçi şimdi şu 3 ada seçeneği getirip her sunucuya kartopu ile para kasmayı getirdikleri için oynayamaz oldum ) bana göre skyblock temel amacı Cobblestone ile ve yanındaki tarım vb faktörler ile gelişmektir.
Bunlardan diğeri ise sunucudaki market düzensizliği. Pek anlatma ihtiyacı duymuyorum ama genede örnek vereyim. Örn; Tarım fiyatlarının dengesizliği, sunucuda karpuz ile bugdayın hatta balkabağının fiyatını aynı yapan ve gidipte 4 stack karpuz parasına 1 stack kaktüs sattıran acayip düzensiz bir markete sahip sunucular var zaten skyblock oynamayan single survival oynamış bir insan bile bunu düşünmeyi akıl edebilecek kapasitededir diyorum ama piyasadaki sunucular beni çok yanıltıyor. Bunun dışında elmas 100$ olup elmas zırh 300$ elmas kazma 200$ olan ve buna ek olarak onlarca şey hayal edebilirsiniz çok saçma düşünülmemiş sunucular var. Ha birde " benim sunucum zor olsun 50 stack cobblestone veya tarım ürünü satınca 5 tane toprak alsınlar " kafasıyla marketi düzenleyenleri hiç saymıyorum. Vip market ile normal market arasında oluşan free para kasma yöntemleri olan sunucuları aklıma bile getirmedim.
Bir diğer gerçek ise sunucularda çok fazla admin yardımı oluyor bu gerek item yardımı olsun gerek set çekme spawner - perm verme vb olaylar. Şahsen tanık olduğum bir olayı anlatayım. İsmini vermek istemediğim hatta aradan aylar geçip ismini bile hatırlamadığım bir sunucuda top 10 da 1. olan adamın mob trap buildinin içinde ( artık alan ne kadarsa ) üst katı spawner ile doldurulmuş bir şekilde adaletsizlik ortadaydı admine bu konuyu şikayet ettiğimizde adamın bug ile yaptığını adasını sildiğini söyleyip aynı adamın ertesi gün farklı bir isim ile eski adasından daha fazla seviyeye sahip bir ada ile tekrar top 10 girmeyi başardığını görüyoruz bu sadece bir sunucuda değil onlarca sunucuda var.
Dediğin gibi türk sunuculardan ümit kalmayınca yabancı sunuculara yöneleyim diyorum ama onlarda da vote sistemi gibi şeyler olup free item verdikleri için pek haz etmiyorum. Birde çoğu yabancı sunucuda island level gibi bir şey yok rekabet olmuyor rekabet olmayınca senin gibi benide sarmıyor.
Neyse kolum ağrıdı yazmayı bırakayım ama skyblock sunucular en sevdiğim oyun türü olup ( multiplayer sunuculara ilk başladığımda oynadığım sunucu türü ) son zamanlarda giderek bozulması sebebiyle oynayamadığım içimde kalan bir acıdır.
Tamamıyla katılıyorum.
Aslında eulanın tam olarak uygulandığı sunucular çoğalırsa ortaya güzel şeyler çıkabilir.​

Bir süre daha pek eşit olmasada kaliteli sunucularda oynamaya devam edeceğim o zaman :/​

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Herkesin eşit olduğu, kimsenin hiçbir şekilde avantaj kazanmadığı bir sunucu istiyor, vote sisteminin bile abartı olduğunu mu düşünüyorsun?

Girin bi Türkiye'deki büyük sunuculara bakın. Türkiye'deki oyuncuların yüzde kaçı VIP alıyor hesaplayın.
Sonra varsayın ki 500 online oyuncusu olan bir sunucunun sahibisiniz. 150 skyblock, 100 skywars, 50 creative, 150 survival games, 50 de survival oyuncunuz var.
Bu oyunculara lagsız oyun hizmeti vermek için atıyorum ki 32 GB ramli 3 adet sunucuya ihtiyacınız var ve bunun da aylık masrafı 700 TL olsun.
Bu sunucu, her ay kendi masrafını çıkarıp, size de biraz harçlık bırakmalı ki açlıktan ölmeyesiniz.
Nasıl bir sistem uygulardınız? SkyBlock'ta VIP alsınlar diye ne yapardınız? SkyWars'ta ne kitleri satardınız? Diğer sunuculara neler eklerdiniz?
O zaman da eulaya uygun bir market sistemi mi yapardınız? O zaman da Skyblock'ta spawner vb. satımına karşı olur muydunuz?
Bunları bir düşünmenizi istiyorum, bunu düşünürken de gerçekten oyuncuların yüzde kaçının sunucudan özellik aldığını hesaplamayı unutmayın.
Belki daha iyi yöntemleriniz vardır burada açıklarsanız o kötü SkyBlock sunucuları da dediğiniz yolu izleyebilir...

Not: Ben Skyblock oynamasını bilmiyorum, gerçekten merak ettiğimden yukarıdaki soruları sordum.

CoolPeople

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Keşke Minecraft sadece satın alınarak oynanan bir oyun olsaydı.
O zaman Minecraft'ın az oyuncusu olurdu fakat en azından oyunu bu kadar kolay bir şekilde bozamazlardı.
En azından Emek olurdu, oynadığın oyundan Haz alırdın.
Ahh ah! Nerde o eski günler..

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herkesin eşit olduğu, kimsenin hiçbir şekilde avantaj kazanmadığı bir sunucu istiyor, vote sisteminin bile abartı olduğunu mu düşünüyorsun?

Girin bi Türkiye'deki büyük sunuculara bakın. Türkiye'deki oyuncuların yüzde kaçı VIP alıyor hesaplayın.
Sonra varsayın ki 500 online oyuncusu olan bir sunucunun sahibisiniz. 150 skyblock, 100 skywars, 50 creative, 150 survival games, 50 de survival oyuncunuz var.
Bu oyunculara lagsız oyun hizmeti vermek için atıyorum ki 32 GB ramli 3 adet sunucuya ihtiyacınız var ve bunun da aylık masrafı 700 TL olsun.
Bu sunucu, her ay kendi masrafını çıkarıp, size de biraz harçlık bırakmalı ki açlıktan ölmeyesiniz.
Nasıl bir sistem uygulardınız? SkyBlock'ta VIP alsınlar diye ne yapardınız? SkyWars'ta ne kitleri satardınız? Diğer sunuculara neler eklerdiniz?
O zaman da eulaya uygun bir market sistemi mi yapardınız? O zaman da Skyblock'ta spawner vb. satımına karşı olur muydunuz?
Bunları bir düşünmenizi istiyorum, bunu düşünürken de gerçekten oyuncuların yüzde kaçının sunucudan özellik aldığını hesaplamayı unutmayın.
Belki daha iyi yöntemleriniz vardır burada açıklarsanız o kötü SkyBlock sunucuları da dediğiniz yolu izleyebilir...

Not: Ben Skyblock oynamasını bilmiyorum, gerçekten merak ettiğimden yukarıdaki soruları sordum.
Bende kim sorcak diye bekliyordum hemen açıklıyayim problem yapılan vip uygulamaları tamam ticari yaklaşsın problem yok serverini kalkındırmak para kazanmak istesin ama mantık şuna dönüyor ben okdr istiyorumki para kazanmak normal oyuncuların oyuna ömrünü verse bile ulaşamıyacağı konularda özellikler veriyorumki vip hep farklı olsun yani emeksiz hızlı gelişmek için vip alırsın anlarımda emek harcıyanın emeğini yok sayarsın yha problem bu insanlara mal yada ticari araç gözüyle bakıp eşitsizliği parayla taçlandırıp sonra ben server kurdum giderleri var oynamazsan oynama mantığı ile olan serverlarda zaten oynamıyorum ihtiyaçımda yok burda tartışılan parayla yaratılan uçurumun fazla olması giderleri hesaplayacağımıza kazançları hesaplarsak adil bir server yaptığında hedef kitlen artar oyuncu sayın artar çok oyunuculu serverlerde insanlar hızlı gelişmek ister ve vip alır ama emek veren insan derki parayla almış olabilir fakat ben çalışıp oraya ulasabilirim buna lafımız yok ama hedef ulaşılmaz olunca problem çıkıyor (bana sorarsanız vipe karşıyım emek satılmaz ama dünya düzeni biryerden gelir elde etmek gerekiyor ve bunu aç gözlülükle yapan insanların kurdugu serverlere para veren salakları gördükçe içim yanmıyor çünkü o server yarın kapanıp adını değiştirip tekrar açılıcak şahsen umrumda değil analarına babalarının parasına yazık bir avuç çocuk daha yazarımda benim yazdıklarım birşeyi değiştirmicek.) hızlı yazınca cümle düşüklükleri olmuş şu an düzeltemicem :/

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Bir sunucuya giriyorum gölem spawner 3-5 TL, bir sunucuya giriyorum 25-30 TL. Birinde 100 TL Ye 30 tane gölem spawneri alabilirken diğerinde sadece 4 tane alabiliyorsunuz. 30 Gölem spawneri ile 1 ay içerisinde ada sınırları komple demir blok doldurulabilir. Fakat oyuncular hangi yöntemi kullanırsa kullansın o üye kadar hızlı gelişemeyecek, 1 günde o üyenin yapabildiklerinin sadece 10/1 ini yapabilecektir. Burada parasızlıktan vs. bahsetmiyorum. İstesem bende sunuculara yüzlerce TL yatırabilirim fakat sunucuda sadece vipler oynamıyorki diğer üyeleride düşünmek gerekiyor. Hani gölem spawneri satıyorsunuz diğer oyuncularında bir şekilde almalarına müsade edin hem bu şekilde biraz daha adil ve keyifli bir oyun oynanacak. Belki kırılan taş sayısına bakarak belkide yüksek fiyatlarla bu satışa sunulabilir. Vede eula uyumlu sunucuların paralarını mojang karşılamıyor herhalde. Kendileri ona göre oynayışı etkilemeyecek şeyler satıyor.
Renkli isim, yazı rengi, etiketler, efektler, petler, sohbet bekleme süresinin olmaması, workbench ve hat komutu gibi onlarca şey daha ekleyebilirim.
Fakat sunucularda gördüğüm kadarıyla god komutunu ekleyen bile var.
ence bu tür sunucuların hala yaşamını devam ettirmesinin sebebi oyuncuların bazı şeyleri fark etmemesi.
Birçok kişi şu şekilde düşünüyor;
"Eğer o 100 tl vermişse ben 150 tl verir 1. olurum."
Oysaki olması gereken:
"O şu kadar emek vermişse ben daha fazlasını vermeliyim."
Özet olarak sorunumuz vip satılması değilde vip satılsa bile
oyuncuların daha çok emek vererek vipleri bile geçebilmesinin mümkün olması.
şu an bir sunucuda vipim sadece 3 gün oynadım 1 aydır kimse beni geçemedi :/
Hem vip hemde bir üye olarak bu konudan şikayetçiyim.​