[Rehber]Minecrafta Nasıl Ram Verilir ? (Adım-Adım Resimli Anlatım) (32/64Bit)

Oliver3765

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet Arkadaşlar Skype'da Birçok Kişinin Sorması Üzerine Bu Konuyu Açıyorum İlk Olarak Açıklama Yapayım
Minecraft Java Üzerinden Çalışan Bir Oyun Olduğu İçin 32 Bit Sistemlerde Ancak Bilgisayar Java'nın 1GB Ram Kullanmasına İzin Veriyor, Ancak 64 Bit Kullanıcılarının Böyle Bir Sınırlaması Yok. Buradaki Önemli Nokta İse Vereceğimiz Ram Miktarı ***(Çok Önemli) Bilgisayarın Diğer İşlemlerinin Sağlıklı Bir Şekilde Devam Edebilmesi İçin Bilgisayarın En Az %50 Ram Miktarının Boşta Olması Gerekiyor (8GB ve Üzeri Ramler Buna Dahil Değildir) Bu Yüzden Alt Kısımda Anlatacağım Şekilde Ram Miktarınızı Ayarlarken Maksimum Ram Miktarınızın %50 Yada Daha Azını Kullanmanızı Öneriyorum. (Not: Eğer Aşağıdaki Yöntemle Minecrafta Ram Vermezsek Minecraft Standart Olarak 512MB RAM Kullanıyor)

Adım 1 - Bilgisayarın Bit Tespiti

Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp Özellikler Sekmesine Geliyoruz:

Açılan Sekmeden Sistem Türü Yazan Yeri Buluyoruz :

*Eğer 64Bit İse Maksimum Ramin %50 si 32Bit İse 1Gb Ram Verebiliyoruz
** 64 Bit Bilgisayarda 32Bit Java Kullanırsanız Yine Maksimum 1GB Ram Kullanabilirsiniz
*** x64 Java JRE =>
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Adım 2 - SkaiaCraftLauncher Yükleme

* SkaiaCraft Launcher Benim 1 Yıldır Kullandığım Sorunsuz Diyebileceğim Bir Launcher Aşşağıda Virüstotal Ve İndirme Linkini Bulabilirsiniz
** Güncel Versiyon 1.500 Dır

İndirme:

Virüstotal:

Adım 3 - Ram Verme
İlk Olarak Launcherımızdan Edit Profile Butonuna Tıklıyoruz :

Ardından Açılan Sekmeden "JVM Arguments" Yazan Yeri İşaretliyoruz :

* ÖNEMLİ KISIM *

Burada JVM Argumentsin Yanındaki Kutucuğu Doğru Şekilde DoldurmamIz Gerekiyor !

32Bit :-Xmx1G (Yazabileceğimiz Tek Değer 1GB RAM Verir Minecrafta)
*2GB Dan Az Raminiz Varsa Kutucuktaki İşareti Kaldırın Oynama Yapmayın

64Bit :Burada Değerleri Kendimiz Ayarlıyacağız Maksimum Olarak Ram Miktarınızın %50 Sini Yazın

/-Xmx2G/-Xmx4G/-Xmx1G/-Xmx8G(Evet Bende Böyle) :D
*Örn; 4GB Ramimiz Var Boşluğa Maksimum :-Xmx2G) Yazabiliriz 2G 2GB Demek
**Bilgisayar Bilginiz Yoksa Aşşağıda Söylediklerimi Yapmayın
Gördüğünüz Gibi Benim Bilgisayarımda "-Xms4G" Diye Bir Kısım Var Bu Minecraftın En Az 4GB Rami Sürekli Kullanması Manasına Gelir Bu Yüzden Bilgisayarınızı Tanımıyorsanız (Anlayan Anlamıştır Zaten) Bu Kısmı Eklemeyin :D
--------------------------------------------------------------------------------------------
Son Olarak Save Profilea Tıklayıp Kaydediyoruz Playe Tıklayarak Oyunumuzu Başlatıyoruz
*Görev Yöneticisinden Kullanılan Ramin Arttığını Görebilirsiniz

İşleminiz Tamamlandı Artık *Minecraftta FPS inizi Yükseltebilir* Pvplerde Kılıcınıza Daha Hakim Olabilirsiniz Yardımım Dokunduysa Ne Mutlu :D
Yardım Skype:webmasteremin

Oliver3765 / Saygılarımla...

Son düzenleme:

Northems

Zümrüt Madencisi
En iyi cevaplar
0
Harika konu olmuş, ayrıyetten teşekkür ederim.
Ek olarak bende bir bilgilendirme yapayım,
RAM verirken vereceğiniz kotanın dozunu iyi ayarlayın arkadaşlar, eğer fazlasını verirseniz sıkıntı yaratabilir veya makinenizi oldukça fazla yorabilir. Aman dikkat.

Oliver3765

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız ayrıca çünkü kimi bilgisayarlarda ramin %50 si bile problem çıkartabiliyor. Bu Yüzden Maksimum %50 sini kullanın dedim. Umarım Yararlı Olmuştur

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Konu güzel. Bazı yanlış bilgilendirmeler var. Onlarıda düzeltirsen güzel olur. Sadece mod ve shaderin sorunsuz takılmadan çalışmasını sağlar. 2GB rami olanlar shader ve mod kullanılarsa kaldırmaz. Sistem 1gb ram kullanıyor. Yan uygulamarlar filan 2gb buluyor. Normal oynarken oyun en fazla zorlamada 600 mb görüyor. Kısacası 1gb ram normal oynanışlarda yeterli. Son olarak Ram FPS artırmaz. FPS tamamiyle donanıma ve bilgisayarınızın güncelliğine bağlı.

Oliver3765

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
minecraft modsuz shadersiz tam grafiklerle yaptığım denemelere göre 800 civarı ramle sorunsuz oynanıyor fps mevzusuna gelirsek shadersta stock bir şekilde açtığımda 30 fps almama rağmen ram ayarlarımı yaptıktan sonra 60+ fps alıyorum bende burdan yola çıkarak bunu yazdım ama yinede uyarınız için saolun

Tebrik Ederim :alkış:Guzel Konu Nice Job
Teşekkürler Yorumun İçin İşine Yaradıysa Ne Mutlu :D

Güncellendi :D