1.7.2 Üstü Kasma-Hamachi Server

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
İyi forumlar,
Arkadaşlarımla beraber 1.7.2'de kurduğumuz hamachi serverda son derece rahat bir biçimde oynayabiliyoruz. Bu nedenle aramızda bir internet bağlantı problemi olmadığı aşikar fakat, 1.7.2'nin üzerinde ne kadar oyun güncellemesi varsa, eksiksiz her birinde, kasma problemi var. Doğal olarak yeni güncellemeler olmadan insan sıkılabiliyor. 1.10'da son derece hoş mobların eklenmesi de bu isteğimizi arttırıyor. Kasma dediğim öyle oynanabilecek kadar değil, ekranı bile doğru dürüst çeviremiyoruz. Umarım bir bilginiz vardır. Şimdiden teşekkürler. -_-

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Şahsen 1.7.2 sürümünü 30 40 dakika kullandım (Bugün elektrik git gel yaptı net yoktu boş vakitte denedim.) şuana kadar gördüğüm en çok fps drobu yaşadığım versiyonu bu fps sürekli 10-20 arası civarı düşüyor. Bellek hafızaya kayıtlanmayıp sürekli silindiğinden sorun bile çıkarıyor. En güncel optifine yüklü oynuyorum ve Tüm sürücülerim güncel.
Sorunun çözümü için aşağıdakileri yap.
Sırasıyla aşağıdaki güncellemeleri yap.
Denetim masası windows updateyi açıp tüm güncelleştirmeleri denetle. Hepsini yükle. (Reset atmanı ister reset at sonra tekrar tara yenileri çıkacaktır.)
Bu işlem bitince grafik kartınnı güncelle.
https://forum.gamer.com.tr/konu/ekran-karti-guencelleme-amd-nvidia-intel.336832/
Javanı güncelle
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

1.7.2 üstünde kullanacağın versiyonların optifine bulunanları seç.
Mirror yazanlara tıklarsan reklam açılmadan indirebilirsin.
Tüm işlemler bittikten sonra aşağıdaki konudaki temizlik önergelerini uygula.
https://forum.gamer.com.tr/konu/bilgisayariniza-bakim-yapmanin-yollari.340029/

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Grafik kartıyla alakalı hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki kart güncel olmasa daha yeni çıkmış ve şimdiye kadarki en yüksek grafiğe sahip strateji oyununda kasma yapardı. O konudan eminim. Javam güncel daha 2 gün önce yükledim. Bilgisayarım henüz format gördü. Bu nedenle de temiz. Aynı zamanda bilgisayar bazlı bir durum değil. Serveri açan kullanıcı son derece rahat oynuyor hiçbir kasma yaşamadan, kimde denediysek böyle oldu. Fakat sonrasından bağlananlar, neredeyse oynayamıyor. Tekrar yardımcı olmanızı istiyorum.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Grafik kartıyla alakalı hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki kart güncel olmasa daha yeni çıkmış ve şimdiye kadarki en yüksek grafiğe sahip strateji oyununda kasma yapardı. O konudan eminim. Javam güncel daha 2 gün önce yükledim. Bilgisayarım henüz format gördü. Bu nedenle de temiz. Aynı zamanda bilgisayar bazlı bir durum değil. Serveri açan kullanıcı son derece rahat oynuyor hiçbir kasma yaşamadan, kimde denediysek böyle oldu. Fakat sonrasından bağlananlar, neredeyse oynayamıyor. Tekrar yardımcı olmanızı istiyorum.
O zaman sizi netinizden kaynaklanıyor. Siz dışında başka girenlerde kasar. Minecraft realms'dan yada nitradodan aylık sunucu kiralayabilirsiniz. Bilgisayarınızın yeni format alması pcnin çöp dosyalardan arındığı anlamına gelmez. Bir günde nette ve bilgisayar başında geçirlen 2 saat bile 1 gb yakın çöp dosyayı barıdırabilir. Hamachi ücretsiz olarak çalışır ama ücretli olarak daha fazla hizmet sağlar. Ama sizin netinize yüklendiği için sunucu başkalarında kasıcaktır. Bu yüzden dediğim gibi 11 ₺ nitradodan orijinal oyununuz varsa minecraft realms ile sunucu kiralayabilirsiniz.

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Netimden kaynaklanmadığından da emin olduğumu ilk yazımda belirttim. 1.7.2 ve altı sürümlerde sorun yaşamıyoruz.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Netimden kaynaklanmadığından da emin olduğumu ilk yazımda belirttim. 1.7.2 ve altı sürümlerde sorun yaşamıyoruz.
Güzel kardeşim o zaman hamachi ile kaynaklı sorun napıyım ben yani bir çözümü yok bunun tüm herşeyinin doğru olduğuna inanıyorsan. Sana oraya yazdım server kiralayın diye.

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Sanırım forumda yardımcı olabilecek tek kişi olduğunu sanıyorsun. Farkındaysan pek çok kişi var. Belki sen sorunuma yardımcı olamadın, başka biri yardımcı olacak. Neden üstüne alınıp konuşuyorsun ki ? Neyse, sorunu yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Umarım bir cevap bulurum.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Sanırım forumda yardımcı olabilecek tek kişi olduğunu sanıyorsun. Farkındaysan pek çok kişi var. Belki sen sorunuma yardımcı olamadın, başka biri yardımcı olacak. Neden üstüne alınıp konuşuyorsun ki ? Neyse, sorunu yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Umarım bir cevap bulurum.
Yok canım kardeşim sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Diyorum ki hamachi ücretsiz olarak sana belirli bir servis veriyor. Ücret ödemeden lagsız bu oyunu oynayamazsın. Pcndeki net en iyide olsa server oluşturacak kadar güçlü değil. Sen ücretsiz bir yol arıyorsun öyle bişi yok. Yazdığım şeyleri okusan anlardın zaten. Hamachiye ücret ödeyene kadar 10 ₺ civarına server kiralarsan daha iyi bir hizmet görürsün. Bimden alınan 3 ₺ çikolata ile Migros'dan alınan 10 ₺ çikolatanın arasında kalite farkı vardır. Aynı bu mantık ücretsiz verilen servisle ücretli verilen servis arasında fark vardır. Ha yardım bekliyorsan aynı şeyleri söylüceklerinin garantisini veririm. Bu işlerden anlamasam zerre yorum yazmam.
Halen bir yardım arayışındaysan
bu foruma sormanıda öneririm.

Son düzenleme:

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Yahu sen yazdıklarımı okumamakta ısrar ediyorsun asıl. Başından beri söylüyorum ki, aynı hamachi ile sorunsuz bağlantı yapabiliyoruz. Bu oyun bazlı bir bug. Net yani göremiyor musuni anlayamıyor musun bunu ?

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Yahu sen yazdıklarımı okumamakta ısrar ediyorsun asıl. Başından beri söylüyorum ki, aynı hamachi ile sorunsuz bağlantı yapabiliyoruz. Bu oyun bazlı bir bug. Net yani göremiyor musuni anlayamıyor musun bunu ?
Bak canım kardeşim arkadaşın kasıyor diyorsun. Kasma fps drop vb şeyler için kullanılır. Çözümünü yazıyorum kendin üzerinden cevaplıyorsun. Arkadaşın bunları denesin. Sonra diyorsun bağlananlar oynuyamıyor. Bunun nedeni senin upload hızının düşük olmasından kaynaklanma ihtimali var bende varsayım yapıyorum. Ama gene kendinden emin bir şekilde böyle bir şey olmaz diyorsun. Bu kasma şeyinin ya arkadaşın pc optimizasyonuyla ilgisi var yada senin netinin arkadaşının bağlantısını kaldırmadığından kaynaklı denemeden egolu egolu benim pcm iyi netim iyi diyene kadar deneyip sonra cevaplasan. Böyle ters ters karı gibi konuşmak yerine yapsan. Belki sorunu çözüm bulucam. Oyun bugundan kaynaklı olduğunu düşünüyorsan (Şahsen söylediğin şeyler %70 netle %30 arkadaşının pcsiyle alakalı) bunun çözümü mojanda onlarla irtibata geç. Mojanda sana hamachi gibi ücretsiz şeyleri desteklemediğimizi ve kendilerinin sattığı realms serverları aylık 5 ₺ 10 ₺ gibi fiyatlara satın alabileceğini söylüyecek.
Öncelerden yiğenimle bu oyunu oynamak için hamachiyi denemiştim. Bende kasmadığı halde onda kasıyordu. Netim 24 mbps olmasına rağmen ttnetin uploadı 0.6mbps olduğundan onda oyun kasıyordu.
Speed test yapıp uploadına bakabilirsin. Uploadın düşükse o server gene kasacaktır.
İnternetten bulduğum linkler bunlarıda inceleyebilirsin.

https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-hamachi-server-lag-sorunu.14422/

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Yine okumadığın belli, kimde denersek aynı durum yaşanıyor diye belirttim önceki postlarımda. Yani serverin hostu yalnızca ben değilim. Ben host oldum, arkadaşlar kastı. Arkadaş host oldu, bende kastı. Böyle mi anlatayım anlaman için ?
Saldıracaksan konudan uzaklaş çünkü işe yaramıyorsun. Bilgisayarımın pek çok ayarı güncel bunu söylemek egoist olmak mı ?
Kontrol etmemiş olsam herhalde burada atıp tutmam, gider yapmaya çalışırım. Farkındaysan yazdıklarımı okumuş olsaydın şu an burada bağırıp çağırmıyor olurdun. Akşam akşam yardım bulalım dedik, bela bulduk.
Bu arada o yiğen diye değil, yeğen diye yazılır.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Yine okumadığın belli, kimde denersek aynı durum yaşanıyor diye belirttim önceki postlarımda. Yani serverin hostu yalnızca ben değilim. Ben host oldum, arkadaşlar kastı. Arkadaş host oldu, bende kastı. Böyle mi anlatayım anlaman için ?
Saldıracaksan konudan uzaklaş çünkü işe yaramıyorsun. Bilgisayarımın pek çok ayarı güncel bunu söylemek egoist olmak mı ?
Kontrol etmemiş olsam herhalde burada atıp tutmam, gider yapmaya çalışırım. Farkındaysan yazdıklarımı okumuş olsaydın şu an burada bağırıp çağırmıyor olurdun. Akşam akşam yardım bulalım dedik, bela bulduk.
Bu arada o yiğen diye değil, yeğen diye yazılır.
Zaten yardım etmeye çalışıyorum. Bağırıp çağırmam konuşma biçiminiz uslubünüz emin olun. Şuana kadar bağnazlık yapmak yerine deneseniz çözüme ulaşırdınız. Gene diyorum. En başta lag sorunu hakkında dediğimde'de diyorum. Hamachi dışında bir şey deneyin yada server kiralayın. Yukardaki youtube linkinde bukkit server kurma diye bişi var onu deneyin. Sorun netinizle alakalı netiniz uploadı düşük olduğundan dolayı diğer insanlarda kasıyor. Ek olarak diğer kişilerininde netinin uploadı yetmediğinden kasıyor. Bu tarz karışık işlerle uğraşmak yerine server kiralamak en iyisi ama siz genede inadım inat bu sorunun çözümü var diyorsunuz. Google araştırdım tüm sayfalara baktım birkaç ayar vermişler onların linkinide yukarda verdim. Baktınız mı bilmiyorum. (Olmuyorsa malesef hamachiden medet ummayı bırakın.)
Birde bu konuya bakın lütfen.

Son düzenleme:

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Sakin olmanız ne hoş. Anlaşılan soruma cevap bulamayacağım. Teşekkürler her şey için. Olur da kesin bilgisi olan biri olursa buraya yazarsa sevinirim. Verdiğiniz çözüm yolları maalesef ki işime yaramadı.

NeoN_Hunter

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sakin olmanız ne hoş. Anlaşılan soruma cevap bulamayacağım. Teşekkürler her şey için. Olur da kesin bilgisi olan biri olursa buraya yazarsa sevinirim. Verdiğiniz çözüm yolları maalesef ki işime yaramadı.
malesef bende de aynı sorun var çözüm için uğraşmayın bence ekran kartı vb. güncel optifine kullanıyorum ama 1.7 de 15-65 arası fps alırken ve nedense hiç stabil değil onu da anlamadım mapin aynı kısmındayken bazen 15 bazen 60 fps olması çok ilginç neyse 1.8 de genelde bu fps 10-35 arası değişiyor 35in üzerine çıktığımı pek hatırlamıyorum 1.9 1.10 denemedim ama büyük ihtimal onlarda da daha düşük fps alırım bence tek çözüm sistemini geliştirmek.bir de spigotta bir konu görmüştüm fps'niz kaç diye sormuştu biri verilen cevaplar 600-2000 arasındaydı dalga mı geçiyorlardı anlamadım biz 40 fps zor alırken nasıl 2000 fps alıyorlar diye onlarınki bilgisayarsa bizimki ne :/

Bjkkartallar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bilgisayardan kaynaklı olmadığına eminim dostum. Oyunun üst sürümlerinde ortaya çıkan bir bug olsa gerek. Hamachi kaynaklı olsa diğer sürümlerde de sorun yaşamamız gerekir.