Seyrek Aralıklarla Kısa Süren Lag Sorunu

MeliksahMELO

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi serverimde her şey düzgün.
Ama bazen lag giriyormuş. (Oynayan arkadaşlar diyor.) Ben oyundan çıkıp geri giriyorum, o arada lag bitiyormuş.
Yani seyrek giren ve kısa süren bir lag sorunum var. Ne yapabilirim?

Server benim PC'mde kurulu. Bukkit 1.4.5 kullanıyorum.
Sistemim;
Intel i7 3610QM 2.30 GHz
8 Gb DDR3 RAM
Nvidia GeForce GT 650M 2GB GDDR5
20 Megabit Turkcell-Superonline Fiber İnternet (şu an 3 megabit civarında Adil Kullanım nedeni ile)

Ayrıca serverde 2-3 bazen 4 kişi oluyoruz. Lag kişi sayısına bağlı olmaksızın bazen giriyor.
Kişi sayısı etkilemiyor yani.

Ben bir zorlama yapayım dedim, 22000 TNT patlattım, oyun kasınca kapattım, sonra geri girdim birkaç saniye düşük FPS'de patlamalar oldu sonra bitti ve server düzgün çalışmaya devam etti.

her şey iyi de neden lag giriyor bazen?

barisoz45

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Serverına ClearLag pluginini indir ve kur ondan sonra birde nolag pluginini indir ve kur

Bu arada serverın hamachimi bukkit mi?

MeliksahMELO

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Serverına ClearLag pluginini indir ve kur ondan sonra birde nolag pluginini indir ve kur

Bu arada serverın hamachimi bukkit mi?

Bukkit ve No-ip kullanıyorum. Hamachi, Tunngle filan değil.

Ayrıca lag sanırım internete kablosuz bağlandığım için oluyor. Öyle düşünüyorum. Bazen sinyal düşüyor.

barisoz45

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benimde bukkit serverım var bende kablosuz bağlıyım fakat bu pluginler oldugu için lag olmuyor. Dene derim.

MeliksahMELO

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Peki.
Nolagg'ın, aksine daha çok lag yaptığını okudum ve başka bir yerde kullanan birisi daha çok lag oldu dediğini okudum.

Ayrıca Clearlag ayarlarını pek anlamadım da, araştırdım ama bulamadım, nasıl ayarlayabilirim?
Mesela otomatik olarak çalışmasını istemiyorum, sadece manual. Bir de serverde çiftlikler var, hayvanların kaybolmasını istemiyorum.
Onları anlatabilir misin eğer biliyorsan?

Teşekkürler... :)

barisoz45

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ClearLag veya NoLagg pluginleri aksine lag yapmıyor ben kullanıyorum serverda başka bir şey etkilemiyor.

Onlar kaybolmuyor zaten herhangi bir plugin kullanmassan :)

MeliksahMELO

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Ben worldguard, permissions filan kullanmıyorum. Yani oyuncuların hiçbir komut kullanma izni yok ve hiçbir bloğun koruması yok.
Tam bir survival oynuyoruz, singleplayer tadında. Creeperlar geliyor ortalığı darmadağan ediyor ve biz tekrar düzeltiyoruz.

Sadece kapı,sandık kilitleme plugini, küfürleri sansürleme plugini ve Authme(şifre ile girme) plugini kullanıyoruz.

Eğer bu lag plıginleri TNT'lerin filan patlamasını engelliyorsa veya başka birşeyleri kapatıyorsa kullanmam.

Bilgin var mı, lag pluginleri neleri engelliyor?

Ayrıca lag server 6 kişiyken (2'si benim PC'de açıktı+server de bende açıktı) lag olmamış ama serverde 2-3 kişiyken bi ara lag girdi çıktı.
Yani kişi sayısıyla hiçbir alakası yok lagın.
Dediğim gibi internet sinyal gücünden olabilir çünkü internet karşı komşuda ve bizim binanın duvarları çok kalın, çok sağlam.

Yine de senin bilgin varsa, lag pluginleri neyi engelliyor, ona göre kuracağım. :)

barisoz45

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Lag pluginleri birşeyi engellemiyor sadece lagı temizliyor başka birşeye zararları yok ama ben senin bağlı oldugun adsl'yi sizin evin içerisinde sandıgım için onla alakası yoktur dedim yoksa o kadar mesafe ve o kadar kalın duvar laga daha doğrusu mesafeye bağlı hız düşüklüğüne sebep olabilir sen bi bu pluginleri dene.

MeliksahMELO

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
İtem filan siliyor da, onun için dedim. Ben yükledim /clearlag yazdım, koyunlar filan gitti hep. Onun için sormuştum.
Neyse ben yükleyeyim yinede. Ayarlarına bakmıştım da deneye deneye anlamaya çalışırım.

Bir de acaba ağacı bir kez kesmeyle tüm ağacın odun, elma, fidan ve yaprak olarak düşme plugininin ismi nedir?