Build Konusunda Aşırı Acemiyim

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Merhaba. Minecraft'ta en çok gelişmek istediğim konulardan biri build konusu. Gerçekten burada yapılanlar da çok hoş ve özel. Ama ben daha acemiyim. Hiç özgün build binası yapmadım. Hiç kendime ait buildim yok. Ancak eskiden beri videolarını izler dururum. İlk defa bugün cesaretimi topladım ve videolardan gelen şeyle ilk özgün buildimi yaptım. Ancak ev vs. değil sadece detay çalışması yaptım. Düz duvarı detaylandırmak yani. Ortaya böyle bir şey çıktı. Biliyorum burda paylaşılanlar kadar şık değil hatta eminim göze batan yer çok vardır. Ancak benim bunu paylaşma amacım da zaten ilk kendime ait buildimi değerlendirmeniz. Sizin eleştirileriniz beni eğitecek olan şey. Şimdiden saygınız ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Acemi işi olduğunu biliyorum ama neticede ilk kendime ait eserim. :( Sadece şöyle yapsan daha iyi olur demeniz yeterli. :)

ilayda

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Builder olmak istemen güzel hoş duruyor fakat bana göre biraz karmaşık ve düzensiz. ben build yaparken simetri veya göze hitap etmeye özen gösteririm. Bana göre builderler ayrılır. 1- Modern Mimari - 2- Ortaçağ Miğmarisi - 3- Güncel Mimari vs diye ayrılıyor bana göre ben Modern mimari ile ilgileniyorum ama başlangıç olarah hoş yapmışsın. Youtube dan Minecraft (mesela Ortaçağ) build yazıp araştırıp izleyerek kendini geliştirebilirsin ben öyle yaptım. İzlediğim videolar sayesinde güzel build ler ortaya cıkartıyorum sendede potansiyel var yaparsın :)

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Builder olmak istemen güzel hoş duruyor fakat bana göre biraz karmaşık ve düzensiz. ben build yaparken simetri veya göze hitap etmeye özen gösteririm. Bana göre builderler ayrılır. 1- Modern Mimari - 2- Ortaçağ Miğmarisi - 3- Güncel Mimari vs diye ayrılıyor bana göre ben Modern mimari ile ilgileniyorum ama başlangıç olarah hoş yapmışsın. Youtube dan Minecraft (mesela Ortaçağ) build yazıp araştırıp izleyerek kendini geliştirebilirsin ben öyle yaptım. İzlediğim videolar sayesinde güzel build ler ortaya cıkartıyorum sendede potansiyel var yaparsın :)
Eleştiriniz ve saygınız için çok çok teşekkür ederim öncelikle :) Ben de ilk resme baktığımda biraz dağınık bir şey görmüştüm ve ikinci bir çalışma denedim. :D Bu aslında düzen denemesi. Üç tane aynı yapı sadece detayları değiştirildiğinde olan farkı açığa çıkarıyor. Bunda ayrıca simetri biraz daha düzgün.
En karmaşık düzen bu:

Biraz daha sade hali ise bu:

En sade hali ise şu şekilde:

Bunda yukarıya biraz kavis eklemek istedim çatı havası vermek için. :D Bu arada ikinci çalışmam bu oldu. :p
Burada gerçekten karmaşa dağınıklık farkını gördüm iyice. Ama hangisi uzman builderlar için daha iyi bir seçenek hala bilmiyorum. Modern mimariden çok bu şekilde odun ve taşlarla yapılan daha çok hoşuma gidiyor. Uzun zamandan beri bu tarz videolar yapanları takip ediyorum. Ancak ilk defa deneme cesareti buldum. :) Çok teşekkür ederim tekrardan. Dediklerinizi hiç aklımdan çıkarmayacağım. :)

ilayda

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eleştiriniz ve saygınız için çok çok teşekkür ederim öncelikle :) Ben de ilk resme baktığımda biraz dağınık bir şey görmüştüm ve ikinci bir çalışma denedim. :D Bu aslında düzen denemesi. Üç tane aynı yapı sadece detayları değiştirildiğinde olan farkı açığa çıkarıyor. Bunda ayrıca simetri biraz daha düzgün.
En karmaşık düzen bu:

Biraz daha sade hali ise bu:

En sade hali ise şu şekilde:

Bunda yukarıya biraz kavis eklemek istedim çatı havası vermek için. :D Bu arada ikinci çalışmam bu oldu. :p
Burada gerçekten karmaşa dağınıklık farkını gördüm iyice. Ama hangisi uzman builderlar için daha iyi bir seçenek hala bilmiyorum. Modern mimariden çok bu şekilde odun ve taşlarla yapılan daha çok hoşuma gidiyor. Uzun zamandan beri bu tarz videolar yapanları takip ediyorum. Ancak ilk defa deneme cesareti buldum. :) Çok teşekkür ederim tekrardan. Dediklerinizi hiç aklımdan çıkarmayacağım. :)
Yanlış anlamassan acıkcası tahta vs pek ilgimi çekmiyor benim alanım Modern mimari :) (Yün - Cam - Taş - Fener) Gibi blocklar ilgimi çekiyor :)

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Yok estağfurullah. :) Herkesin zevki farklıdır tabii. Tekrardan cevaplarınız için teşekkürler. :)

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
@ilayda demiş zaten. Seziliyor sende bir potansiyel :kaş:
Sanırım orta çağ yapmaya çalışıyorsun :). Yaparmısın yapmazmısın bilmem ama forumda okuduğum bi yazıda :
Yapılarınızda kullanmak üzere önceden yapı yapın ve stoklayın, diyen biri vardı (şematik tarzı). Yapıya gelirsek orta çağda düzen fazla olmayacağından iyi görünüyorlar :).

ilayda

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
@ilayda demiş zaten. Seziliyor sende bir potansiyel :kaş:
Sanırım orta çağ yapmaya çalışıyorsun :). Yaparmısın yapmazmısın bilmem ama forumda okuduğum bi yazıda :
Yapılarınızda kullanmak üzere önceden yapı yapın ve stoklayın, diyen biri vardı (şematik tarzı). Yapıya gelirsek orta çağda düzen fazla olmayacağından iyi görünüyorlar :).
Hocam sana bir sorum olabilirmi acaba ? Benim yaptığım buildleri bir süre sonra 4 5 ay sonra siliyorum shematic tarzı bi yere nasıl yükleyebilirim bi fikrin varmı acaba ?

MhyK0L

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yapıyor musun pek fikrim yok fakat bir yapı veya her hangi bir şey tasarlarken iskeletine önem vermeni öneriyorum
Bu sayede kurguladığın yapı gözünde canlanıyor
Boş alanları fazla doldurmanı hiç önermem bu yapıyı güzelleştirir diyorlar fakat bana kalırsa boşlukta bir güzelliktir Boş yerleri fazla doldurma sade olsa daha iyi
Eğer yaptığın yapı orta çağ tarzı bir temaysa kapıyı yerde yapsan daha hoş :)

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bir acemi olarak gayet güzel iş çıkarmışsın ama bina çok düz.
Eğer İngilizcen varsa
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
kanalı kesinlikle takip et!

O kanal çok işe yarar. Sana nasıl bir ev yapcağını değil nasıl belli bir tarzda ev yapacağını öğretiyor.

Bu kanal zaten bana minecraft inşaatlarına karşı cesaretlendiren. Bu kanala çok şey borçluyum. Çok farklı bir anlatım tarzı var. Balık vermiyor balık tutmayı öğretiyor. İnşallah tekrardan bu kanal izinde acemilikten kurtulacağım. :)

Yapıyor musun pek fikrim yok fakat bir yapı veya her hangi bir şey tasarlarken iskeletine önem vermeni öneriyorum
Bu sayede kurguladığın yapı gözünde canlanıyor
Boş alanları fazla doldurmanı hiç önermem bu yapıyı güzelleştirir diyorlar fakat bana kalırsa boşlukta bir güzelliktir Boş yerleri fazla doldurma sade olsa daha iyi
Eğer yaptığın yapı orta çağ tarzı bir temaysa kapıyı yerde yapsan daha hoş :)

Haklısınız ama maalesef iskelet için yeterince iyi değilim. :( Maalesef kafamda oluşturmak yerine yapıyı doğaçlama yapıyorum. Ancak iskeleti öğrenmek şart biliyorum. İnşallah biraz daha deneyimlenirsem kendi iskeletlerimi oluşturmaya başlayacağım. :)