[Çok Zor] Zeka Sorusu!

4732

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
şeker satıcısına içi görünmeyen üç kütü gelir, bir kutuda naneli şeker vardır, diğerinde anasonlu şeker, sonuncusunda anasonlu ve naneli şeker, kutuların üzerinde “nane”,”anason”, ve “karışık” yazan etiketleri vardır, satıcıya tüm kutuların etiketlerinin kesinlikle yanış olduğu söylenir, bu durumda satıcı kutuların içinde ne olduğunu bulmak için en az kaç şeker almalıdır?

Cevabı zaten bilenler söylemesin lütfen.

KoseKoyun

> Koyunun Hası <
En iyi cevaplar
0
Hiç şeker almasına gerek yok. Kutuları açıp içine bakabilir.
Edit: İki saattir değişik kombinasyonlar oluşturuyorum. Sonunda soruyu tekrar okudum ^^

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Cevabı biliyorum ancak merak eden olursa diye bu bilmece bir filmden alıntıdır. Filmin ismi
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
. Herkese öneriyorum.

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
En az 2 kutuyu almalı.Çünkü örneğin ilk aldığı kutu anasonlu çıktı ikinci aldığı kutu ya naneli çıkacak ya da karışık çıkacak ki karışığın içinde de naneli var.Doğrumu bilmiyorum ben böyle tahmin ettim.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şöyle düşünebiliriz. Anason, Nane, Karışık diye etiketler olsun. Bunlar kesinlikle yanlış. O zaman son kutu kesinlikle karışık olamaz. Karışık olan Nane ve Anason kutularından birinde. O zaman onlardan biri de karışık kutusunda. 2 farklı deneme yapmalıyız:

Eğer Karışık Anason kutusu içindeyse, Anason Nane kutusu içinde veya Karışık kutusu içinde olabilir. Nane kutusu içinde olsaydı, Nane Karışık kutusu içinde olurdu. Karışık kutusu içinde olsaydı, Nane etiketi yanlış olmazdı. O zaman Karışığın Anason kutusu içinde olduğu durumda Nane Karışık kutusu içinde ve Anason da Nane kutusu içindedir.

Eğer Karışık Nane kutusu içindeyse, Nane Anason kutusu içinde veya Karışık kutusu içinde olabilir. Eğer Nane Karışık kutusu içinde olsaydı Anason etiketi yanlış olmazdı. O zaman bu durumda da Nane Anason kutusu içinde, Anason Karışık kutusu içinde olmalıdır.

Kısaca Anason kutusunun içine bakmamız yeterlidir. İçinden ya Nane ya da Karışık çıkacaktır. Karışık çıkarsa zaten Anason Nane kutusu içinde ve Nane de Karışık kutusu içindedir. Eğer Anason kutusundan Nane çıkarsa Karışık kesinlikle Nane kutusu içindedir. Çünkü Karışık kutusu içinde olamaz.

Yani sadece Anason etiketi olan kutuya bakmak yeterlidir. (Kesinlikle bir yerden bakmadım. Yemin ederim...)

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
1 Seferde bulabilir.
Örneğin;
N + A + K kutuların içinde bulunduğunu ve her kutudaki yazının yanlış olduğunu bildiğimize göre;
Bir kutu açtık Üstüne N yazıyordu açtığımızda A çıktı
Bu durumda geriye A ve K yazılı 2 kutu kalacak her kutudaki yazıların yanlış olduğuna göre K kutusunda K çıkma gibi bir olasılık yok A kutusunda K ve K kutusunda A çıkacak.
Filmdeki KAPI / AMPUL / KUM SAATİ sorularını biliyordum filmi izlemedim ( İnternetten filmdeki zeka sorularına baktım 3 soruyuda bildiğimi ama film ile alakası olduğundan haberim olmadığını anlamadım ) ama zamanında merakım vardı zeka sorularına buna da bir el atayım dedim

MehmetBatınMuştu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
1 Seferde bulabilir.
Örneğin;
N + A + K kutuların içinde bulunduğunu ve her kutudaki yazının yanlış olduğunu bildiğimize göre;
Bu durumda geriye A ve K yazılı 2 kutu kalacak her kutudaki yazıların yanlış olduğuna göre K kutusunda K çıkma gibi bir olasılık yok A kutusunda K ve K kutusunda A çıkacak.
Filmdeki KAPI / AMPUL / KUM SAATİ sorularını biliyordum filmi izlemedim ( İnternetten filmdeki zeka sorularına baktım 3 soruyuda bildiğimi ama film ile alakası olduğundan haberim olmadığını anlamadım ) ama zamanında merakım vardı zeka sorularına buna da bir el atayım dedim
Beynim Yandı :S

asurluforumcu06

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
1 Seferde bulabilir.
Örneğin;
Aslında söylediklerinizin çoğu doğru ama atladığınız bir şey var. N + A + K kutuları yanlış etiketlenmiş tamam ama sizin dediğiniz gibi yaparsak şu ihtimalde var, Naneli yazan kutuyu seçtik, kutunun naneli olma ihtimali olması imkansız, ya anasonludur yada karışık anosonlu ise sizin seçiminiz doğru olur ama karışık ise ve 1. Seçiminizde anosonlu çıkarsa bu kutu ya anosonludur yada karışık tır, naneli çıkarsa karışıktır, anosonlu çıkınca 2 olasılık oluyor ya anosonlu ya karışık bu nedenle diğer kutular hakkınde kesin bir bilgiye sahip olamıyoruz, sizin hatanızda burada, nasıl düzeltiriz: bunun yerine ilk seçimimizde karışık kutuyu seçeriz, ya nanelidir yada anosonlu (karışık olma ihtimali yok) naneli çıktı ozaman şöyle olur, diğer kutular anosonlu ve naneli ( nanelide naneli olamaz, anosonluda anosonlu olamaz, karışık kutuda naneli çıktığı için anosonluda naneli olamaz, ozaman tek seçenek kalıyor nanelide anosonlu olucak, anosonluda karışık şekerler olucak)... Çok uzamasına gerek yok ama hadi karışık kutuda anosonlu çıktı. Yine aynısı gibi. N + A + K ( K da A var, ozaman N da N olamaz ,N, A da olmak zorunda, ozamanda N dada Karışık olmak zorunda)....., yani kısaca Karışık kutuda karışık olamaz, ya naneli ya anosonlu, nanelide naneli olamaz, anosonluda anosonlu olamaz, N +A +K ya (A + K + N dir) yada ( K + N + A dir)