Java Dersleri - Devam Etmeyecek

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yalnız böyle anlatıyorsun da, kodlamaya önceden başlamamış birisi için hiç ilgi çekici değil* hani buraya gelip bakacak genel kitle direk olarak kod isteyecektir* Teorik bilginin de teoride kalışından dolayıdır ki kod da koysan daha hoş olurmuş yani* Bakınız hem okuyucunun istediği olsun hem de teorik olaraktan bilgi vermiş ol*

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Orta düzey Java bilgisine sahip olmam için kaç yıl java üzerinde durmalıyım?
Benim gibi her gün uğraşırsan 1-2 ayını alır her halde

Sen varya adamsın! Diğerlerine beni etiketlemeyi unutma! (JAVAYA MERAK SARDIM)
Sağ ol da yeni konu açmayacağım bu konuya ekleyeceğim

Yalnız böyle anlatıyorsun da, kodlamaya önceden başlamamış birisi için hiç ilgi çekici değil* hani buraya gelip bakacak genel kitle direk olarak kod isteyecektir* Teorik bilginin de teoride kalışından dolayıdır ki kod da koysan daha hoş olurmuş yani* Bakınız hem okuyucunun istediği olsun hem de teorik olaraktan bilgi vermiş ol*
Daha ilk gün az sabret

ilerki derslere beni etiketle.
Şimdilik yorum yok :)
Aynı konu üzerinden gideceğim

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Benim gibi her gün uğraşırsan 1-2 ayını alır her halde

Sağ ol da yeni konu açmayacağım bu konuya ekleyeceğim

Daha ilk gün az sabret

Aynı konu üzerinden gideceğim
İlk gün falan filan tamam da bakınız herhangi bir kodlama öğreten şeye baktığında ilk konu bilmemkaç milyon şey aldığında sonrakiler fazlasıyla az oluyor hani her şekilde fark oluyor tamam ama daha dengeli bir şekilde yapılabilir ki bunun için de ortayı buldurmak lazım bence*
Neyse zaten niyeti olan bırakmaz :C

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forumdaşlar Ders 5'te negatif sayıların bit değerleri ile ilgili bir hata var. Ders 6 ile birlikte onu da düzelteceğim.

Tamam hata düzeltildi ve sayısal operatörler tamam. :)

İnanamıyorum, operatörlerde bu kadar saçma bir hata yaptığıma. :D
Gruplandırmam çok kötü. Tekrar yazacağım. Zaten sadece sayısal operatörleri yazmıştım. :)

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir yabancının videosunda gördüm, 0x00, 0xffaa gibi şeylerden renk oluşturuyor adam. Bunların bitlerle bir alakası var mıdır?
Bunlar on altılık sistem. Rakamları 0123456789abcdef. Nasıl onluk sistemde 10 rakam varsa on altılık sistemde de 16 rakamlar. a'nın değeri 10, b 11, c 12, d 13, e 14 ve f 15. Basamak değerleri de 16 üzeri 0, 16 üzeri 1, 16 üzeri 2 diye gidiyor. Sayının değeri için de bütün basamak değerleri ile o basamaktaki sayı değerini çarpıp toplarız. Mesela;
ffa = f * 16^(2) + f * 16^(1) + a * 16^(0) = 15 * 256 + 15 * 16 + 10 * 1 = 4090

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Buna devam etmeyeceğim çünkü gereksiz olduğunu düşünüyorum. İnternet'te çok daha güzel binlerce rehber varken boşuna böyle bir şey yapmayacağım. Ama silinmesin belki birinin işine yarar.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Buna devam etmeyeceğim çünkü gereksiz olduğunu düşünüyorum. İnternet'te çok daha güzel binlerce rehber varken boşuna böyle bir şey yapmayacağım. Ama silinmesin belki birinin işine yarar.
Bu belki de bir konuya fazla derin girmenden kaynaklanıyor olabilir mi? Syntax'i öğretmiş olabilirsin. Ama ilerisi için daha öğrenilecek çok şey var ve güzel bir dille anlatılması güzel olur. Mesela temel interface'leri (Runnable vs.), Swing özelliklerini anlatabilirsin falan.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu belki de bir konuya fazla derin girmenden kaynaklanıyor olabilir mi? Syntax'i öğretmiş olabilirsin. Ama ilerisi için daha öğrenilecek çok şey var ve güzel bir dille anlatılması güzel olur. Mesela temel interface'leri (Runnable vs.), Swing özelliklerini anlatabilirsin falan.
Oracle'ın sitesinde hepsi var. Böyle bir rehber gereksiz gözüküyor.