Minecraft Siyah Ekran (Mojang yazısında bile siyah ekran !)

LeechMen

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Minecraft'tı az çok seviyorum fakat siyah ekran sorunundan sonra Minecraft'tan soğudum.Ve çözümler aramaya başladım ama hiçbir çözüm yok. Bende 1.7.2 ve altını oynamaya başladım. 1.7.2'den sonrasını açıyor hatta oyun müziği bile geliyor ama siyah ekran, Bi arada oyunun texturelerinden olabilir diye düşündüm orjinal texture'sini değiştirmeye çalıştım, ama dosyaları bulamadım. Sevdiğim bir crack server vardı. Ama o'da 1.8'e geçti. Artık minecrafttan soğudum. Fakat siyah ekranda oyun sesleri geldiği için hala bir çözüm varmış gibi geliyor bana.LÜTFEN YARDIM EDİN !!! :(<_<:(

TurkiyeQQ

/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7
En iyi cevaplar
0
Sesler geliyorsa en son kurduğunuz mod veya texture'den kaynaklanıyor olması muhtemeldir. Texture'yi options/kaynak paketleri kısmından, mod varsa AppData'dan kaldırıp deneyin.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Sorununun kaynağı belli. @TurkiyeNT durumu anlamamış sanırım. Sorununun sebebi (kesin olmamakla birlikte) 1.7 üzeri bir clientla oyunu açıp 1.7 de olmayan bir ayarı değiştirmiş olman olabilir. Mesela dil ayarını 1.8 de yeni eklenen bir dil yapar ve 1.7 ye dönersen bu sorunla karşılaşabilirsin. Çözüm olarakda %appdata%/.minecraft klasöründen options.txt dosyasını kaldırmalısın veya eğer anlıyorsan düzenlemelisin. (Sende bu olay 1.7 de olup 1.8 de olmayan bir ayar için geçerli ama çözüm yolu aynı olmalı)

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17
Hemen size bir kaç soru sormama izin verin...
İşletim Sisteminiz ve Sistem Özellikleriniz nedir?
Minecraft yazılımını orijinal olarak mı kullanıyorsunuz?
Minecraft'ı Vanilla (Modsuz) olarak mı oynuyorsunuz?
1.9.x sürümleri ve 1.10 sürümlerini de denedin mi?

Bunları cevaplamadan önce sadece üstü açık çözümler üretebilirim...
Oyunu yedekleyip daha sonra AppData adresindeki ".minecraft"ı silip tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Eğer oyun orijinal ise Minecraft yükleyicisinde "onarma" ve "silme" özellikleri mevcut.

*-*​
Ayrıca ekran kartı sürücülerinizi güncellemek isteyebilirsiniz.
Eğer ekran kartın AMD ise
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
adresten ekran kartını bularak sürücüleri kurabilirsin.
  • Eğer otomatik halledilsin işim diyorsan gerekli programı indirip kurabilirsin. Ama kartını ve işletim sistemini biliyorsan manuel olarak da sürücüleri indirebilirsin.
Eğer ekran kartın Nvidia ise
  • İstersen sitenin kendi otomatik tarama özelliğini kullanabilir ya da manuel olarak da seçebilirsin. Eğer eski bir kartsa ya da BETA sürücüleri indirmek istersen orada bir seçenekte mevcut. Ayrıca eposta sistemlerine abone olarak en güncel sürücülerden haberdar olabilirsin.

*-*​
Belki bunları yapmadan @Personinblack 'in çözümünü denemek isteyebilirsiniz.
*-*​
Şu an sorunu yabancı forumlarda araştırıyorum doğru sonucu bulursam sizi haberdar ederim.

LeechMen

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Hemen size bir kaç soru sormama izin verin...
İşletim Sisteminiz ve Sistem Özellikleriniz nedir?
Minecraft yazılımını orijinal olarak mı kullanıyorsunuz?
Minecraft'ı Vanilla (Modsuz) olarak mı oynuyorsunuz?
1.9.x sürümleri ve 1.10 sürümlerini de denedin mi?

Bunları cevaplamadan önce sadece üstü açık çözümler üretebilirim...
Oyunu yedekleyip daha sonra AppData adresindeki ".minecraft"ı silip tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Eğer oyun orijinal ise Minecraft yükleyicisinde "onarma" ve "silme" özellikleri mevcut.

*-*​
Ayrıca ekran kartı sürücülerinizi güncellemek isteyebilirsiniz.
Eğer ekran kartın AMD ise
  • Eğer otomatik halledilsin işim diyorsan gerekli programı indirip kurabilirsin. Ama kartını ve işletim sistemini biliyorsan manuel olarak da sürücüleri indirebilirsin.
Eğer ekran kartın Nvidia ise
  • İstersen sitenin kendi otomatik tarama özelliğini kullanabilir ya da manuel olarak da seçebilirsin. Eğer eski bir kartsa ya da BETA sürücüleri indirmek istersen orada bir seçenekte mevcut. Ayrıca eposta sistemlerine abone olarak en güncel sürücülerden haberdar olabilirsin.

*-*​
Belki bunları yapmadan @Personinblack 'in çözümünü denemek isteyebilirsiniz.
*-*​
Şu an sorunu yabancı forumlarda araştırıyorum doğru sonucu bulursam sizi haberdar ederim.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.Bana sorduğunuz soruları yanıtlayayım, bu arada konudaki hiç kimsenin cevapları malesef sonuç vermedi.
İşletim sistemim Windows 7 Ultimate 32 Bit
Minecraft yazılımını orjinal olarak kullanmıyorum
Minecraft'ı modsuz oynuyorum.Sadece bir versiyon var oda mod'a geçermi bilmem Optifine 1.7.2 sürümü.
Minecraft 1.7.10'dan 1.10 sürümüne kadar denedim ama bu sürümlerde yanıt vermiyor hatası var diğer alt sürümlerde ise açılıyor hatta ben rastgele basıyorum buton sesleri geliyor ama ekran siyah. Zaten bir ara 1.7.2'de açmıyordu ama sadece oyun içi açmıyordu. O sorunuda mipmap düzeylerini kapayarak çözdüm.Ama ben çözene kadar 1.8 sürümleri çıktı bende çok üzüldüm.