CubeDupe | Bu yepyeni projemize destek çıkacak, ücret karşılığı çalışabilecek arkadaşlar arıyoruz.

Kapalı beta yapmayı düşünüyoruz, kapalı betamıza katılan arkadaşlar, nasıl bir ödül isterdiniz :)

• Üyelik (VIP)

• Oyun-Içi Kredi

• Özel Pet/Trail/Şapka

• Network Booster (x2)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Güldürdünüz, SQL formatından başka hangi format varki? Flatfile mı kullanalım, sunucular arası bağlantıyı da kabloyla yaparız artık :) Gerçekten söylüyorum, Mineplex, Hypixel, CubeCraftGames gibi büyük sunucuların TAMAMI MYSQL kullanırken bizim kullanmamamız için tek bir neden söyleyin, proje bütçemizin tamamını hesabınıza aktaralım. Uzmanı olduğunuz konu varsa yorum yapın, daha işlevini bile bilmediğiniz altyapı ve sunucular arası bağlantı konusunda ise yorumunuzu da kendinize saklayınız. Iyi akşamlar.
"Mineplex, Hypixel, CubeCraftGames gibi büyük sunucuların TAMAMI MYSQL kullanırken bizim kullanmamamız için tek bir neden söyleyin" kısmından sonra okumayı bıraktım. Saygısızlık olarak görmezsiniz umarım.
Düzenleme: Okuyayım dedim, küçük bir araştırma yaparak hakkımda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
"Mineplex, Hypixel, CubeCraftGames gibi büyük sunucuların TAMAMI MYSQL kullanırken bizim kullanmamamız için tek bir neden söyleyin" kısmından sonra okumayı bıraktım. Saygısızlık olarak görmezsiniz umarım. Küçük bir araştırma yaparak hakkımda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bayağı okudum, samimi olacağım ilginç bir hayatınız var. Ülkenin geldiği şu halde londraya yerleşmek en iyisi, başka bir ülke de seçilebilir. Anlık oyuncu sayısı baz alındığında TÜRKIYENIN en iyi sunucularından birinde MODERATÖR görevinde bulunup oyunculara oyun içi sorunlarda yardım etmeniz değil de, beni en çok şaşırtan bir php geliştiricisi olsanız bile hala MYSQL'in piyasa üzerindeki kullanımı ve popülaritesi hakkında bilgi sahibi olmamanız. 4 dil bilip, yabancı piyasada yıllardır aktif, çok büyük sunucuların (HiveMC, CubeCraftGames) toplantı ve konuşma gruplarında yer almış birisi olarak bu söylediğinizi tekrar düşünüp, Irfan'a eklentileri yazarken altyapı ve sunucular arası bağlantı için hangi sistemi tercih ettiğini sormanızı dilerim :)

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bayağı okudum, samimi olacağım ilginç bir hayatınız var. Ülkenin geldiği şu halde londraya yerleşmek en iyisi, başka bir ülke de seçilebilir. Anlık oyuncu sayısı baz alındığında TÜRKIYENIN en iyi sunucularından birinde MODERATÖR görevinde bulunup oyunculara oyun içi sorunlarda yardım etmeniz değil de, beni en çok şaşırtan bir php geliştiricisi olsanız bile hala MYSQL'in piyasa üzerindeki kullanımı ve popülaritesi hakkında bilgi sahibi olmamanız. 4 dil bilip, yabancı piyasada yıllardır aktif, çok büyük sunucuların (HiveMC, CubeCraftGames) toplantı ve konuşma gruplarında yer almış birisi olarak bu söylediğinizi tekrar düşünüp, Irfan'a eklentileri yazarken altyapı ve sunucular arası bağlantı için hangi sistemi tercih ettiğini sormanızı dilerim :)
Redis.
Yeterince açık oldu mu?
Ukalalık yapmak istemem fakat binlerce dolarlık yatırımla bir minigames sunucusu açtığınızda MySQL sunucusunun o işlemleri yürütebilmesi mümkün olmayacaktır ilerleyen vakitlerde. IRFN'den dem vurdunuz, kendisine sormama gerek yok projesini geliştirirken ve başlarken zaten hep aynı yerdeyiz biz, kendisi MongoDB kullanıyor.
Yani demek istediğim şey şu ki, herhangi bir NoSQL veritabanı ile işlemleri daha hızlı yapabilecekken MySQL ile sunucuya gereksiz yük bindirirsiniz ve işlem sırasında gecikmeden başka bir şey yaşatmazsınız. MySQL istediği kadar popüler olsun, Minecraft sunucuları için uygun değil. En basitinden SonOyuncu da redis kullanıyor. Elinizde kendi developerlarınız varsa Redis için plugin yazdırın MySQL değil. Şu anda piyasada MySQL kullanıp sorun yaşadığını bildiğimiz ve bizden yardım isteyen o kadar sunucu var ki. MySQL çok iyi olsun çok pro olsun ama uygun değil.
Dipçe: Hiçbir büyük sunucu oyunları için MySQL kullanmaz.

karahanio

Peki Hocam
En iyi cevaplar
0
Redis.
Yeterince açık oldu mu?
Ukalalık yapmak istemem fakat binlerce dolarlık yatırımla bir minigames sunucusu açtığınızda MySQL sunucusunun o işlemleri yürütebilmesi mümkün olmayacaktır ilerleyen vakitlerde. IRFN'den dem vurdunuz, kendisine sormama gerek yok projesini geliştirirken ve başlarken zaten hep aynı yerdeyiz biz, kendisi MongoDB kullanıyor.
Yani demek istediğim şey şu ki, herhangi bir NoSQL veritabanı ile işlemleri daha hızlı yapabilecekken MySQL ile sunucuya gereksiz yük bindirirsiniz ve işlem sırasında gecikmeden başka bir şey yaşatmazsınız. MySQL istediği kadar popüler olsun, Minecraft sunucuları için uygun değil. En basitinden SonOyuncu da redis kullanıyor. Elinizde kendi developerlarınız varsa Redis için plugin yazdırın MySQL değil. Şu anda piyasada MySQL kullanıp sorun yaşadığını bildiğimiz ve bizden yardım isteyen o kadar sunucu var ki. MySQL çok iyi olsun çok pro olsun ama uygun değil.
Dediğin gibi NoSQL diller performans açısından daha iyi. Açıkçası bende Redis kullanıyorum projelerimde fakat muhtemelen bu sunucu için MySQL yeter de artacaktır. Aşağıya Redis için bir deneme sitesi ve Java için kütüphanesinin GitHub adresini bırakacağım, çok sert çıkışmaya gerek yok hocam bilmiyor olabilir arkadaş :D

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

P.S. Ayrıca Redis'i ücretsiz olarak denemek isterseniz RedisLabs bunun için size ücretsiz 30MB Redis Cloud veriyor.

Son düzenleme:

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Redis.
Yeterince açık oldu mu?
Dediğin gibi NoSQL diller performans açısından daha iyi, bir kötü yanları vardı fakat şimdi aklımda değil. Açıkçası bende Redis kullanıyorum projelerimde fakat muhtemelen bu sunucu için MySQL yeter de artacaktır. Aşağıya Redis için bir deneme sitesi ve Java için kütüphanesinin GitHub adresini bırakacağım, çok sert çıkışmaya gerek yok hocam bilmiyor olabilir arkadaş :D

P.S. Ayrıca Redis'i ücretsiz olarak denemek isterseniz RedisLab bunun için size ücretsiz 30MB Redis Cloud veriyor.

Bir yanlış anlaşılmayı aradan çıkarayım. Sunucular arası bağlantı derken, achievementlerin, statlerin ve diğer küçük, oyunlara veya sunucuya direkt etkisi olmayan şeyler için mysql kullanacağımızı belirteyim. Sunucu altyapısının planını henüz oluşturmadık onunn için de çalışmalara önümüzdeki ay başlayacağız. Websitemizde de tarafımızca kodlayacağımız/tasarlayacağımız panelin de bağlantılarını ayrıca kendi eklentimiz ile sağlayacağız. Yorumlarınız için teşekkürler, konuyu amacından saptırmayalım.

Günceldir!

Leqo

MineKnight MMORPG
En iyi cevaplar
0
Güzel gözüküyor dedikleriniz.Sponsor konusunda sponsor olabilir ücretler neyse karşılamaya çalışırım ancak ben pek ikna olamadım daha detaylı bilgi verebilir misin ?

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi parayı yavasca Batıkana verin ve bu is icin yeniden para toplayın.
Dediği hala doğru değil, mineplex eklentilerin tamamının altyapısı text-responce'a dayalı. Yani mysql'den "blabla" sonuç geldiğinde "true", "obobob" sonucu geldiğinde ise "false" veriyor. tabii ki bu anlamanız için bir örnek, iyi forumlar.

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bütçe konusunda çok ciddiyiz, birkaç bin dolardan bahsediyoruz.
Yönetim ekibinizdeki birkaç kişiyi tanıyorum. Kaliteli bir ekibiniz var gibi..

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Acaba minecraft adlı oyuna birkaç bin dolar yatırım yapmak mantıklı mıdır?
Pekala onu geçtim. 102 ülkede hizmet verecekmişsiniz. Peki sadece ingilizce ile bu iş yürüyebilecek mi?
İyi bir sunucu olabilirsiniz ve zaten ben buna inanıyorum..

__
Bu kısım da projeniz hakkınızda açık uçlu sorularım var..
__
Global o kadar sunucu arasında türk sunucu görmek güzel olsa gerek..
  • Peki globalleşince Türklüğünüzü kaybedecek misiniz?
  • 102 ülke diyorsunuz bu ap ayrı yerlerden bilinmedik sistemler ile saldırılar demektir. Siz bunları engelleyip ayakta kalabilecek misiniz?
  • Hedefiniz nedir? Bir hedefiniz var mı?
  • Her ülkeden ayrı ayrı helper almayı düşünüyor musunuz?
  • Ayıptır sorması sermaye nereden geliyor ? ;_;
( Gizli ise söylemek zorunda değilsiniz. )
  • O kadar parayı yatırdığınızda karşılığını alamazsanız ne yapmayı planlıyorsunuz ?
  • Sizden ürün satın alan kullanıcılar ürünlerini veya paketlerini zamanı doluncaya kadar kullanabileceğinin güvencesini verebiliyor musunuz?
( Yani x kişisi üyelik aldı ve 10 gün geçmeden sunucu kapanır mı .. )

Cevaplarınızı merak ediyorum.
Umarım yorum kaldırılmaz. Önünüz açık olur inşallah. İyi şanslar. Yabancı soytarılar türk çoluk çocuktan daha sinir bozar..
Başarılar..

NOT >
Kapalı betaya başvurmayı düşünüyorum ve, eğer kabul edilirsem sunucu açıldığında ödül olarak '' Oyun içinde hiçbir extra güç sağlamayacak, Betada bulunduğumu gösterecek bir şey '' isterim. Bu tag gibi yada ismin başında veya sonunda bir işaret gibi bir şey.. Daha açıklayıcı olarak sadece betada iken elde edilebilecek bir şey isterim.

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yönetim ekibinizdeki birkaç kişiyi tanıyorum. Kaliteli bir ekibiniz var gibi..

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Acaba minecraft adlı oyuna birkaç bin dolar yatırım yapmak mantıklı mıdır?
Pekala onu geçtim. 102 ülkede hizmet verecekmişsiniz. Peki sadece ingilizce ile bu iş yürüyebilecek mi?
İyi bir sunucu olabilirsiniz ve zaten ben buna inanıyorum..

__
Bu kısım da projeniz hakkınızda açık uçlu sorularım var..
__
Global o kadar sunucu arasında türk sunucu görmek güzel olsa gerek..
  • Peki globalleşince Türklüğünüzü kaybedecek misiniz?
  • 102 ülke diyorsunuz bu ap ayrı yerlerden bilinmedik sistemler ile saldırılar demektir. Siz bunları engelleyip ayakta kalabilecek misiniz?
  • Hedefiniz nedir? Bir hedefiniz var mı?
  • Her ülkeden ayrı ayrı helper almayı düşünüyor musunuz?
  • Ayıptır sorması sermaye nereden geliyor ? ;_;
( Gizli ise söylemek zorunda değilsiniz. )
  • O kadar parayı yatırdığınızda karşılığını alamazsanız ne yapmayı planlıyorsunuz ?
  • Sizden ürün satın alan kullanıcılar ürünlerini veya paketlerini zamanı doluncaya kadar kullanabileceğinin güvencesini verebiliyor musunuz?
( Yani x kişisi üyelik aldı ve 10 gün geçmeden sunucu kapanır mı .. )

Cevaplarınızı merak ediyorum.
Umarım yorum kaldırılmaz. Önünüz açık olur inşallah. İyi şanslar. Yabancı soytarılar türk çoluk çocuktan daha sinir bozar..
Başarılar..

NOT >
Kapalı betaya başvurmayı düşünüyorum ve, eğer kabul edilirsem sunucu açıldığında ödül olarak '' Oyun içinde hiçbir extra güç sağlamayacak, Betada bulunduğumu gösterecek bir şey '' isterim. Bu tag gibi yada ismin başında veya sonunda bir işaret gibi bir şey.. Daha açıklayıcı olarak sadece betada iken elde edilebilecek bir şey isterim.
Öncelikle bayağıdır bekliyorum mesaj atan olur mu diye, ama olmadı ki bu yüzden ben yazıyorum mesajı. Samimi konuşacağım ama yerden yere vurursam da kusuruna bakmazsın artık. Her sorunu cevaplayacağım, o yüzden iyi oku.

hiçbir büyük sunucu en az böyle bir yatırım olmadan başarıya ulaşmamıştır. Yatırımı minecraft adlı oyuna değil, minecraft sunucusuna yapıyoruz. Ayda 500 aktif oyuncuyla bu rakamı zaten 1 ayda çıkarabiliyoruz.

Gülmek yerine cevap vermeyi tercih ediyorum. Arapça olmayacağına göre hangi dil olmalı :)

Peki globalleşince Türklüğünüzü kaybedecek misiniz?
Bu soruyu cevaplamayı düşünmüyordum ancak saygısızlık olmasın diye yine yazayım dedim. Global piyasayı etkileyecek bir sunucu açmak türklüğümüzü kaybetmekle alakadar bir durum değil. Sunucuda Türkiye ve Türklükle ilgili hiçbir unsur yer almayacak, ne bir bayrak ne bir yazı. Belki ileride "ki kesin değil" Türkçe dil seçeneği ekleyebiliriz, o kadar. "Globalleşmek" de nasıl bir terimse artık...

102 ülke diyorsunuz bu ap ayrı yerlerden bilinmedik sistemler ile saldırılar demektir. Siz bunları engelleyip ayakta kalabilecek misiniz?
Her büyük sunucu engelleyebiliyorsa biz neden yapamayalım?

Hedefiniz nedir? Bir hedefiniz var mı?

Hedefimiz değil, hedeflerimiz var. Bunlar arasında ilk yıl içerisinde anlık 500 oyuncuya ulaşmak, ortalama ay başı 3000$ kazanmak gibi hedefler yer alıyor.

Her ülkeden ayrı ayrı helper almayı düşünüyor musunuz?
Bu soru kadar saçma sapan bir soru görmedim, ayıp olmasın diye açmıyorum ama gerçekten kahkaha attıracak bir soru. Mineplex, Hypixel gibi büyük sunucular da bile dil seçeneği yok, sadece ingilizce destek sunuyorlar. Bizde en azından her zaman diliminden birkaç yetkili alarak bu sorunu çözmeyi planlıyoruz.

Ayıptır sorması sermaye nereden geliyor?
Bunun ayrıntılı bilgisini vermek istemiyorum ancak yatırım yapmak için biriktirdiğimiz bir miktar vardı, böyle bir projeye kullanalım dedik.

O kadar parayı yatırdığınızda karşılığını alamazsanız ne yapmayı planlıyorsunuz ?
Projenin tamamını satar, en azından zararımızın bir kısmını karşılayabiliriz. Bir bardak soğuk su da iyi gider herhalde :)

Sizden ürün satın alan kullanıcılar ürünlerini veya paketlerini zamanı doluncaya kadar kullanabileceğinin güvencesini verebiliyor musunuz?
Kesinlikle, sunucu açılmadan önce aldıkları indirimli ürünler de buna dahil.

"Önünüz açık olur inşallah. İyi şanslar. Yabancı soytarılar türk çoluk çocuktan daha sinir bozar.."
Hakaretten rapor etmiyorum bu seferlik ama KESINLIKLE yanılıyorsun, piyasa hakkında bilgi sahibi olmadan bu tür cümleler kurmanı tavsiye etmiyorum.

NOTUNA ITHAFEN: Bu tarz kozmetikler için çoktan proje documentlerini hazırladık, kapalı beta için ücreti 3-5$ arası belirleyeceğiz. Dediğini çok mantıklı bulmadık o yüzden yapmayacağız.

Samimiyetle,
Bertan