Video çekerken FPS düşüyor

FiratGO

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Gençler Acayip Bir Sorunum Var.
Yeni Bilgisayar Aldım Minecraft Oyununda Normalde 120, 150 Fps Alırken, Videoya Girdiğim Zaman 10 Fps Alıyorum?!
Çektiğim Program Mirillis Action ( Fraps, Bandicam, Obs, Tüm Ekran Çekme Programlarını Denedim )
Bu Kasma Sadece Minecraft'ta Oluyor. CS:GO Vs. Oyunlarda Denediğimde En Az 40 Fps Alıyorum.
Sistemim:
4 GB Ram, 1600 Mb Ekran Kartı, 2.13 GHZ CPU, 64 Bit İşletim Sistemi Ve Windows 7 Home Premium
Çıldırıyorum Ya Eski Bilgisayırımda ( 2008 Lerden Falan Kalma ) En Az 20 Fps Alırken Bunda 10 Fps Sabit Alıyorum.
Bilen Kişi Varsa Lütfen Söylesin
Driverlar Falan Güncel Durumda.

NBN_Graphics

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Video çekerken minecraftı tam ekran yapayı denesene.
Eğer olmuyorsa javaya ram ver.

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17
Bilgiisayar
Çalıştır'a "dxdiag" yazıp gelen sonuçlatı burada paylaşır mısınız?
Ama dediğiniz gibi 2008'den kalma bir bilgisayar ve donanım kullanıyorsanız kasması çok normal. 8 yıllık bir donanım ile çok iyi videolar çekilmez.
Önerim bilgisayarınızı değiştirmeniz ya da bütçeniz yoksa belirli parçalı değiştirip daha iyi sonuçlar almaya bakmak. Ama parça değiştirme ile çok performans artışı olacağını sanmıyorum.
Minecraft
Minecraft pek stabil bir oyun değil. Belki oyunun ayarlarını minimum'a almayı deneyebilirsiniz ya da Optifine benzeri optimizasyon eklentileri kullanabilirsiniz.
Kayıt Programı
Video Kayır Programlarında bazen küçük ayarlar yapmak oyunun FPS değerini arttırabilir. Youtube'da ya da forumlarda gerekli bilgiyi rahatça bulabilirsiniz.
Güncellemeler ve Sürücüler
Ne kadar her şey güncel yazsanız bile bunu yazma gereği duyuyorum.
Windows'u ve donanımların sürücülerini güncel tutmaya bakın. Her güncelleme (bir kısmı hariç) performansı daha iyi yapmaya çalışır.
Oyunlar
Eğer oyunu korsan yollardan oynuyorsanız kullandığınız başlatıcı (launcher) hatalı olabilir.
Genelde hata alanların çoğu oyunu korsan yollardan oynuyor çünkü...​
Video çekme programından olabilir. Tavsiyem fraps kullan.
Çektiğim Program Mirillis Action ( Fraps, Bandicam, Obs, Tüm Ekran Çekme Programlarını Denedim )
Lütfen konuyu ve ayrıntılarını okumadan cevap yazmayalım...

FiratGO

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Video çekerken minecraftı tam ekran yapayı denesene.
Eğer olmuyorsa javaya ram ver.
Tam ekranda video çekiyorum zaten 3 GB Ram verdim :D

Video çekme programından olabilir. Tavsiyem fraps kullan.
Tüm hepsini denedim sadece minecraft'ta oluyor.

Bilgiisayar
Ama dediğiniz gibi 2008'den kalma bir bilgisayar ve donanım kullanıyorsanız kasması çok normal. 8 yıllık bir donanım ile çok iyi videolar çekilmez.
Önerim bilgisayarınızı değiştirmeniz ya da bütçeniz yoksa belirli parçalı değiştirip daha iyi sonuçlar almaya bakmak. Ama parça değiştirme ile çok performans artışı olacağını sanmıyorum.
Minecraft
Minecraft pek stabil bir oyun değil. Belki oyunun ayarlarını minimum'a almayı deneyebilirsiniz ya da Optifine benzeri optimizasyon eklentileri kullanabilirsiniz.
Kayıt Programı
Video Kayır Programlarında bazen küçük ayarlar yapmak oyunun FPS değerini arttırabilir. Youtube'da ya da forumlarda gerekli bilgiyi rahatça bulabilirsiniz.
Windows'u ve donanımların sürücülerini güncel tutmaya bakın. Her güncelleme (bir kısmı hariç) performansı daha iyi yapmaya çalışır.
Oyunlar
Eğer oyunu korsan yollardan oynuyorsanız kullandığınız başlatıcı (launcher) hatalı olabilir.

Bilgisayarımı yeni aldım 2008 den kalma olan eski bilgisayarım ve o kasmıyordu. Minecraftta en minimumda ve optifine vs. kurulu. Kayıt programlarında sorun yok sadece minecraftta sorun var. Sürücüler vs. güncel durumda Launcher evet korsan ama onda sorun yok çünkü diğer bilgisayarımda daha fazla fps alıyordum.

ekran kartını değiş en azından bunu al r7 360 2gb
Zengin değilim :D

Bilgiisayar
Minecraft
Kayıt Programı
Oyunlar

ZorinTRreborn

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kardeş sabit 10FPS alıyorum demişşin o zaman FPS sabitlemeyi açmışsın video çekme programından. Kapat onu. Ya da yükselt o FPS değerini 30-40 falan yap.

FiratGO

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kardeş sabit 10FPS alıyorum demişşin o zaman FPS sabitlemeyi açmışsın video çekme programından. Kapat onu. Ya da yükselt o FPS değerini 30-40 falan yap.
Ya anlatamıyorum fps sabitleme sınırsızda videoyu başlatmadığımda 150 120 alıyorum videoyu başlatınca 10 oluyor sabitleme vs. hiçbirşey açık değil.

o ekran kartıyla video çekemezsin 1gb ramı var gta 5 720p en düşük ayarlarda 1gb ramdan fazla ram harcıyor onla csgo bile çekemezsin
Of. O zaman nasıl eski bilgisayarımda ( ekran kartları aynıydı ) 30 fps alıyordum? ( video çekerken )

G3tR3ktM3rt

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Javaya ram verebilirsin olmazsa oyun ayarlayını biraz düşür orta ayarlara getir .FPS sabitlemeyi sınırsız yap.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşım hiç onlarla uğraşma. Program değiştir. Faction videoyu arkada işlediği için. FPS Sorunun var. Tavsiye Fraps Kullanmaktır. Hayır ise yaramaz diyen olursa gitsin HD4300 Ekran kartıyla Fraps kullandım ben testlerini yaptım. Dediğimi yapman biraz da olsa işine yarar.

Arkadaşım hiç onlarla uğraşma. Program değiştir. Faction videoyu arkada işlediği için. FPS Sorunun var. Tavsiye Fraps Kullanmaktır. Hayır ise yaramaz diyen olursa gitsin HD4300 Ekran kartıyla Fraps kullandım ben testlerini yaptım. Dediğimi yapman biraz da olsa işine yarar.

FiratGO

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0

Aga inanmicaksin ama bandicam fraps hepsiyle denedim dedigim gibi sadece minecraftta var bu sorun :(