Kusursuz makarna tarifi! Doluşun.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Malzemeleri yaziyorum her evde vardir heralde;

- Çubuk makarna (çubuk makarna için tarif başka şey kullanmayin),
- Su,
- Tuz,
- Sıvı yağ,
- Yumurta,
- Yağ,
- Kaşar peynir.

Yapiliş; Üşenmeyin canlar basit.

1.Adim = 1 tencerenin 4/3'ünü su doldurup kaynatin. (fokur fokur edince kaynamiş oluyo)
2.Adim = Kaynayinca 1 yemek kaşığı dolusu tuz atip karıştırın.
3.Adim = Makarnayi ekleyin ve 8+1dk boyunca kaynatin.
4.Adim = Kaynarken kaseye 2 yumurta kırıp istediğniiz kadar kaşar rendeleyin yumurtanin üstüne ve bunlari çırpın.
5.Adim = Makarna kaynayinca süzün.
6.Adim = Tencere yada tavaya yağ ekleyip ardindan makarna ve sonrasindan kaşarlı yumurtayi dökün ve bi 15saniye karıştırın.
7.Adim= Ocağın altini kapatinca bi 15 saniye daha karıştırın ve afiyet olsun.

Not = Makarnayi kırmayin ve tek seferlik pişirin (paketin 3/1'i yeterli), yiceniz kadar.
Not = Yumurta tencereye yapişabiliyo fakat pek sorun olmaz. Tava kullanirsaniz daha iyi sonuç elde edersiniz :3.
Not = makarnayi az koyduğunuz gibi tencerede küçük olmali, nedenini açiklayamam fakat büyük tencereyle yapinca genelde kuru oluyor.

Daha zevkli olsun diye kase ile yemenizi öneririm :3.

Son düzenleme:

ByMe

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Helal olsun yarın bende yapıcam bakkal kalmadı bu saatte :D

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Güzelmiş, bunu kesinlikle deneyeceğim ancak kırmadan çok uzun olmazlar mı? Ayrıca içine başka şeyler de ekleyebiliriz sanırsam (menemen mantığından yola çıkıyorum), mesela biber?

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Güzelmiş, bunu kesinlikle deneyeceğim ancak kırmadan çok uzun olmazlar mı? Ayrıca içine başka şeyler de ekleyebiliriz sanırsam (menemen mantığından yola çıkıyorum), mesela biber?
bilmiyorum denemedim, kırmamanin olayida daha zevkli oluyo yerken ve birçok yerde bas bas bağırdıklarini gördüm kırmayin diye

Aslinda hep et eklemek istemişimdir ama masraf etmek istemedim .s

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Böyle şeyler ile uğraşmayıp hazır çabuk makarnalardan alıp kısa süre içinde bir tabak makarnayı yemiş oluyoruz. Bilindik 2 büyük marka var videoyu incele ve tarafını seç ! :ci:

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Böyle şeyler ile uğraşmayıp hazır çabuk makarnalardan alıp kısa süre içinde bir tabak makarnayı yemiş oluyoruz. Bilindik 2 büyük marka var videoyu incele ve tarafını seç ! :ci:
Tatlari güzel ama çok küçükler. Bunlarla doyabilen varsa madalya takmak lazim. Ayrica o hazir çubuk makarna değil çin eriştesi :'/.