- En iyi cevaplar
- 0
Malzemeleri yaziyorum her evde vardir heralde;
- Çubuk makarna (çubuk makarna için tarif başka şey kullanmayin),
- Su,
- Tuz,
- Sıvı yağ,
- Yumurta,
- Yağ,
- Kaşar peynir.
Yapiliş; Üşenmeyin canlar basit.
1.Adim = 1 tencerenin 4/3'ünü su doldurup kaynatin. (fokur fokur edince kaynamiş oluyo)
2.Adim = Kaynayinca 1 yemek kaşığı dolusu tuz atip karıştırın.
3.Adim = Makarnayi ekleyin ve 8+1dk boyunca kaynatin.
4.Adim = Kaynarken kaseye 2 yumurta kırıp istediğniiz kadar kaşar rendeleyin yumurtanin üstüne ve bunlari çırpın.
5.Adim = Makarna kaynayinca süzün.
6.Adim = Tencere yada tavaya yağ ekleyip ardindan makarna ve sonrasindan kaşarlı yumurtayi dökün ve bi 15saniye karıştırın.
7.Adim= Ocağın altini kapatinca bi 15 saniye daha karıştırın ve afiyet olsun.
Not = Makarnayi kırmayin ve tek seferlik pişirin (paketin 3/1'i yeterli), yiceniz kadar.
Not = Yumurta tencereye yapişabiliyo fakat pek sorun olmaz. Tava kullanirsaniz daha iyi sonuç elde edersiniz :3.
Not = makarnayi az koyduğunuz gibi tencerede küçük olmali, nedenini açiklayamam fakat büyük tencereyle yapinca genelde kuru oluyor.
Daha zevkli olsun diye kase ile yemenizi öneririm :3.
- Çubuk makarna (çubuk makarna için tarif başka şey kullanmayin),
- Su,
- Tuz,
- Sıvı yağ,
- Yumurta,
- Yağ,
- Kaşar peynir.
Yapiliş; Üşenmeyin canlar basit.
1.Adim = 1 tencerenin 4/3'ünü su doldurup kaynatin. (fokur fokur edince kaynamiş oluyo)
2.Adim = Kaynayinca 1 yemek kaşığı dolusu tuz atip karıştırın.
3.Adim = Makarnayi ekleyin ve 8+1dk boyunca kaynatin.
4.Adim = Kaynarken kaseye 2 yumurta kırıp istediğniiz kadar kaşar rendeleyin yumurtanin üstüne ve bunlari çırpın.
5.Adim = Makarna kaynayinca süzün.
6.Adim = Tencere yada tavaya yağ ekleyip ardindan makarna ve sonrasindan kaşarlı yumurtayi dökün ve bi 15saniye karıştırın.
7.Adim= Ocağın altini kapatinca bi 15 saniye daha karıştırın ve afiyet olsun.
Not = Makarnayi kırmayin ve tek seferlik pişirin (paketin 3/1'i yeterli), yiceniz kadar.
Not = Yumurta tencereye yapişabiliyo fakat pek sorun olmaz. Tava kullanirsaniz daha iyi sonuç elde edersiniz :3.
Not = makarnayi az koyduğunuz gibi tencerede küçük olmali, nedenini açiklayamam fakat büyük tencereyle yapinca genelde kuru oluyor.
Daha zevkli olsun diye kase ile yemenizi öneririm :3.
Son düzenleme: