iOS 10.1 Yayınlandı

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Şu Iphone'da ne buluyorsunuz arkadaş, kolaylık desen yok, özelleştirme desen yok. Iphone'ın tasarımı iyi sayılabilir ancak marketin en iyis değil. Yalvarabileceğim tek özelliğin android telefonlara gelmesi yandaki sessize alma tuşu/clipsi :p
Sen hiç Jailbreak adında bir şey duydun mu? Sana yapılabileceklerin bir kısmını sıralayayım;
  • Bluetooth özelliğini tüm cihazlarla kullanılabilecek şekilde serbestleştirebilirsin.
  • Dosya sistemine erişebilir, diğer cihazlarla dosya paylaşımı yapabilirsin.
  • İşletim sistemine ait tüm dosyalara müdehale edebilirsin.
  • Springboard (ana ekran)'ı tamamıyla özelleştirebilirsin.
  • Zil sesleri ekleyebilir veya çıkartabilirsin.
  • Cihazda kullanmadığın servisleri kapatabilirsin.
  • Android cihazların alt kısmında bulunan meşhur navigasyon tuşlarını ekleyebilirsin.
  • Status bar (Ekranın üst kısmındaki çubuk)'ı istediğin gibi düzenleyebilir ve nesnelerin yerleriyle oynayabilirsin.
  • Bazı android cihazlarda olduğu gibi ekrana çift tıklayarak uyandırabilirsin.
  • Cihazın tüm teknik özelliklerini en ince ayrıntısına kadar görebilirsin. (Bataryanın ömrünü % olarak görebilirsin mesela)
  • Kilit ekranını tamamıyla özelleştirebilirsin.
  • Yüz tanıma özelliği ile cihazın kilidini açabilirsin.
  • Springboard animasyonlarını istediğin gibi düzenleyebilirsin.
Örnek olarak bir setup vereyim ne kadar güzel şeyler ortaya çıkabiliyor gör. "
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
"

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Konuyu görmesen haberim olmucak güncellemeden :D İnternette hep açık ama bildirim gelmiyor denetleleme yapınca gösteriyor sadece.
Şu Iphone'da ne buluyorsunuz arkadaş, kolaylık desen yok, özelleştirme desen yok. Iphone'ın tasarımı iyi sayılabilir ancak marketin en iyis değil. Yalvarabileceğim tek özelliğin android telefonlara gelmesi yandaki sessize alma tuşu/clipsi :p
Kullanımı gayet kolay. Mesela ne yaparken zorlandın söylersen yardımcı olabilirim. Özelleştirme ise göreceli herhangi birine görede android çok basit gelebilir buda os'u kötü bir os yapmaz genel olarak. Tasarımda göreceli tabi fakat ben 6 serisinden itibaren kullanılan unibody tasarımı çok basarılı buluyorum. Çok orantılı, köşesiz ve çok doğru bir tasarım bence.

Edit: güncellemeyi yaptım fark ettiğim tek sey sola kaydırınca kamerada anlık donma yaşatmaması ;( Semih öztürkle öhöm selfi cekildiğim zaman denk geldi hızlı kameraya erişelim diye ekliyolar ama en doğru zamanda kaydırıyosun yanıt vermiyoya cyka blyat nidaları atıyorum

Son düzenleme:

Berk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Android telefonlar senin gözünde en fazla nasıl özelleşiyor. Bir tema ile telefon mükemmel değil virüs kurbağnı oluyor. İndir jailbreakı istediğin özelleştirmeyi yap.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Android telefonlar senin gözünde en fazla nasıl özelleşiyor. Bir tema ile telefon mükemmel değil virüs kurbağnı oluyor. İndir jailbreakı istediğin özelleştirmeyi yap.
Android'de custom rom kullanmadan cihazın kendi teması üzerinde düzenleme yapamıyorsun. (Google Play deki launcher vb. lerini saymıyorum.) Üstelik her Android'de bu tarz şeyler farklılıklar gösterebiliyor. Mesela bir cihazda kullanılan rom başka bir model cihazda kullanılamıyor. Ayrıca Jailbreak için tek bir tuşa basmak yetiyorken, bazı Android cihazlarda boot loader kilidini falan açmak gerekiyor. Android root edilmiş bile olsa bir Jailbreakli iPhone kadar özgür değil. iPhone for ever!

Berk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Android'de custom rom kullanmadan cihazın kendi teması üzerinde düzenleme yapamıyorsun. (Google Play deki launcher vb. lerini saymıyorum.) Üstelik her Android'de bu tarz şeyler farklılıklar gösterebiliyor. Mesela bir cihazda kullanılan rom başka bir model cihazda kullanılamıyor. Ayrıca Jailbreak için tek bir tuşa basmak yetiyorken, bazı Android cihazlarda boot loader kilidini falan açmak gerekiyor. Android root edilmiş bile olsa bir Jailbreakli iPhone kadar özgür değil. iPhone for ever!
ben de iphoneciyim. Yanlış kişi
I love Iphone 7

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen hiç Jailbreak adında bir şey duydun mu? Sana yapılabileceklerin bir kısmını sıralayayım;
  • Bluetooth özelliğini tüm cihazlarla kullanılabilecek şekilde serbestleştirebilirsin.
  • Dosya sistemine erişebilir, diğer cihazlarla dosya paylaşımı yapabilirsin.
  • İşletim sistemine ait tüm dosyalara müdehale edebilirsin.
  • Springboard (ana ekran)'ı tamamıyla özelleştirebilirsin.
  • Zil sesleri ekleyebilir veya çıkartabilirsin.
  • Cihazda kullanmadığın servisleri kapatabilirsin.
  • Android cihazların alt kısmında bulunan meşhur navigasyon tuşlarını ekleyebilirsin.
  • Status bar (Ekranın üst kısmındaki çubuk)'ı istediğin gibi düzenleyebilir ve nesnelerin yerleriyle oynayabilirsin.
  • Bazı android cihazlarda olduğu gibi ekrana çift tıklayarak uyandırabilirsin.
  • Cihazın tüm teknik özelliklerini en ince ayrıntısına kadar görebilirsin. (Bataryanın ömrünü % olarak görebilirsin mesela)
  • Kilit ekranını tamamıyla özelleştirebilirsin.
  • Yüz tanıma özelliği ile cihazın kilidini açabilirsin.
  • Springboard animasyonlarını istediğin gibi düzenleyebilirsin.
Örnek olarak bir setup vereyim ne kadar güzel şeyler ortaya çıkabiliyor gör. "
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
"
Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım, ben ios'tan bahsediyorum. Jailbreak'ı ne öneriyorum ne de destekliyorum. Apple'ın belkide en doğru hamlesi jailbreak'e özenen bir ios sürümü çıkarması olacaktır, o zaman apple'e geçerdim işte :)

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ios, şık ve çok hızlı bir işletim sistemi olduğu için kazanıyor. Android, kullanıcıya sınırsız özelleştirme sağladığı için kazanıyor. O yüzden ios vs android yapmaktansa kendinize hangisi uygunsa onu istemeniz daha mantıklı. 2 gb ram'i olan bir iPhone, 4 gb ram'i olan bir Google Pixel'i her hız testinde klasik bir Subway Surfers'ı 10 saniye erken açarak alt edebiliyor. Telefonun hızı zaman geçtikçe düşmüyor. Android telefon aldığınızda, çok sık gelen update.ler yüzünden ram kullanımı da git gide artıyor, bu nedenle de telefon git gide yavaşlıyor hissini veriyor ve yeni bir Android telefon almak zorunda kalıyorsunuz belli bir noktadan sonra.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Iphone almayin bence max 2 yil omru var suanda Iphone 6 Plus ikide bir cokuyor ekran karariyor ogeler yer degistiriyor bazen mesaj yazarken klavye beyaz oluyor hic bir sey gozukmuyor klavyeye elim alisik oldugundan yaziyorum fakat zor oluyor ben baska bir markaya gecmeyi dusunuyorun
5 yıla yakındır iphone 4 kullanıyorum ve telefonun doğal olan kasmaları dışında problemim yok lel :(

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
ben de iphoneciyim. Yanlış kişi
I love Iphone 7
iPhone'cu olduğun için sana yazdım zaten :)

Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım, ben ios'tan bahsediyorum. Jailbreak'ı ne öneriyorum ne de destekliyorum. Apple'ın belkide en doğru hamlesi jailbreak'e özenen bir ios sürümü çıkarması olacaktır, o zaman apple'e geçerdim işte :)
Jailbreak'i neden desteklemiyorsun veya önermiyorsun? Tamamen yasal ve geri alınabilir bir prosedür. Sıkıntı çıkarsa en kötü ihtimalle dfu moduna alır restore edersin.

Ha ayrıca Apple yeni IOS sürümlerine gelen özelliklerin bir çoğunu zaten Jailbreak tweaklerinden özenerek hazırlıyor. (örn. App Switcher'ın kart şeklinde olması.)

Son düzenleme:

ES44

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Şu iphoneyi küçümseyenlere sesleniyorum, dandroid de google sizin konum bilgilerinizi satıyor ve trafikler öyle hesaplanıyor.
2 - indirdiğin program sen izini verdiğin anda istediğini yapar, imeini görür. Şarj durumunu görür. Her şeyini görür. Hatta bu yüzden play dan bir sürü uygulama kaldırıldı.

iOS'u adamlar ipad 2ye bile veriyorlar, siz neyin derdini yapıyorsunuz? Samsungda 2 güncelleme yaptı mı iş biter. iOS çok kolay kullanılır ve rahattır. Ben şahsen iphone 4,4s,5s,6,6plus,6s,6plus,ipad2,ipad air,ipadmini ve imac kullanan birisi olarak gayet güncellemeler de memnunum. Androidde ne kadar özgürsün ayrıca?

iOS'ta işler biraz daha kısıtlı ama bu senin güvenliğin için. İlla diyorsan jailbreak atarsın iş çözülür. Apple sırf kullanıcı deneyimi ekibinde 150 kişi var. Androidin tasarımı da kötü bataryası da. Şimdi s7edge deki bataryayı iphoneye koyacaksın 4 gün gitmezse zengin edicem sizi.

Ayrıca @YasirUS iPhone 6s'im var hd ekranlı. 2gb ramin 500-700mb i boş kalıyor çoğu zaman. Şimdi senin elinde full hd ekranlı ve 1gb ramli bir cihaz var, düşün. AID64 kur telefonuna anlarsın.

@Berk ve @Personinblack 'e katılıyorum. Hatta androidlerde şu an çoğunuzun telefonunda olan reklam virüsü sayesinde sizden milyon dolarlar kazanıyorlar.
Boşverin oğlum ayfonu Nokia3310 alın hem ucuz hem daha iyi mesela inşaatta mı çalışıyorrsunuz çekiciniz mi yok ihtiyacınız olan sadece nokia3310 canınız mı sıkıldı açın bir yılan oynayın ihtiyacınız olan tek şey nokia 3310 arama mı yapacaksınız ihtiyaınız tek şey nokya3310 mesaj mı atacaksınız ihtiyacınız olan tek şey nokia3310 müzik mi dinlemek istiyorsunuz açın zil seslerini dinleyin ihtiyacınız olan tek şey nokia3310 (saçmalamak hoşuma gidiyor hava soğukken faturayı ödemedim ev buz gibi amd beni ısıtıyor) çok mu tahrik oldunuz ihtiyacınız olan 2 tane el bir ayfon
10 dakikamı bana geri ver. O kadar bastım bu çıktı...

Neyse şaka bir yana şimdi gidip ayfon yedi alsak hava atıcaz diye ayfon sekiz peşinden gelir eminim (lan ben bu telefonu hava atmak için almıştım)

1 ve 2 madde gerçekten çok sıkıntı

Bertan Taşkıran

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şu iphoneyi küçümseyenlere sesleniyorum, dandroid de google sizin konum bilgilerinizi satıyor ve trafikler öyle hesaplanıyor.
2 - indirdiğin program sen izini verdiğin anda istediğini yapar, imeini görür. Şarj durumunu görür. Her şeyini görür. Hatta bu yüzden play dan bir sürü uygulama kaldırıldı.

iOS'u adamlar ipad 2ye bile veriyorlar, siz neyin derdini yapıyorsunuz? Samsungda 2 güncelleme yaptı mı iş biter. iOS çok kolay kullanılır ve rahattır. Ben şahsen iphone 4,4s,5s,6,6plus,6s,6plus,ipad2,ipad air,ipadmini ve imac kullanan birisi olarak gayet güncellemeler de memnunum. Androidde ne kadar özgürsün ayrıca?

iOS'ta işler biraz daha kısıtlı ama bu senin güvenliğin için. İlla diyorsan jailbreak atarsın iş çözülür. Apple sırf kullanıcı deneyimi ekibinde 150 kişi var. Androidin tasarımı da kötü bataryası da. Şimdi s7edge deki bataryayı iphoneye koyacaksın 4 gün gitmezse zengin edicem sizi.

Ayrıca @YasirUS iPhone 6s'im var hd ekranlı. 2gb ramin 500-700mb i boş kalıyor çoğu zaman. Şimdi senin elinde full hd ekranlı ve 1gb ramli bir cihaz var, düşün. AID64 kur telefonuna anlarsın.

@Berk ve @Personinblack 'e katılıyorum. Hatta androidlerde şu an çoğunuzun telefonunda olan reklam virüsü sayesinde sizden milyon dolarlar kazanıyorlar.
Yahu bu dediklerin bir kenara da, örneğin samsung note7 de olup, iphone 7 plus'ta olmayan ne var ki?

ES44

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
işte bak gördün mü hocam ayfonda olmayan bir özellik var c4 özelliği bol bol banka soyarız biz note 7 ile

bak kimse neden benim sözümü diinlemiyor aradığın her şeyin olduğu uzun ömürlü bir telefon biliyorum adı ise nokia3310
(aslında zaten yanımda hep laptop yaşıdığım için telefon arama yapıyor mu yapıyor yeter)
inşaatta mı çalışıyorrsunuz çekiciniz mi yok ihtiyacınız olan sadece nokia3310 canınız mı sıkıldı açın bir yılan oynayın ihtiyacınız olan tek şey nokia 3310 arama mı yapacaksınız ihtiyaınız tek şey nokya3310 mesaj mı atacaksınız ihtiyacınız olan tek şey nokia3310 müzik mi dinlemek istiyorsunuz açın zil seslerini dinleyin ihtiyacınız olan tek şey nokia3310 (saçmalamak hoşuma gidiyor hava soğukken faturayı ödemedim ev buz gibi amd beni ısıtıyor)
yıl olmuş 2017 sen teknolojiye ayak uydurmak yerine bizi öldürüyon

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2

Anladık bir sürü Apple ürünü satın almışsın, neden eziyorsun bizi?

.(