Türkiye'nin Server durumu

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Görünce artık baydım len dediğim konulardan. Server işletip defalarca batırmadan anlayamayacağınız konular bunlar.
1-Lapisi oyuncular seviyor, ben sevmesemde şunu anladım artık, zevkler ve renkler tartışılmaz, sende lapisli olsada güzel bir server yapmak zorundasın : Örn:Silahlı Faction
2-VIP'ler oyuncuları eziyor mantığı doğruda biz fakir bir 3.dünya ülkesiyiz, kitlelerin alım gücü belli, vip almaya itecek avantajlar olması mecburi. Ben vipleri sırasıyla 2x 4x 6x hızlı gelişme şeklinde yaptım, sunucuların %90 ında viplerin seviyesine oynayarak erişilebiliyor.
3-Oyuncuların çabuk gelişmesi kavramına gelirsek çözümü basit, evet kolay gelişip pvp ye hazır olacaklar ama gelişmenin üst sınırları açık olacak... Yani isteyen 30 dakikadada pvp ye hazır eşyaları dizili olacak, istemeyende 1-2 gün uğraşıp pvp canavarı haline gelecek, bu sistem gayet tutuyor , oyuncualarda seviyor.

Server yaparken oyuncu çeksin istiyorsanız sizin değil oyuncuların zevkine hitap edeceksiniz,yoksa isteyen istediği kadar övsün owww lapissiz süper sunucu,3 kişi oynarsınız 1 kurucu 1 rehber 1 oyuncu, ben yukarda söylediklerimi yapmaya çalıştım ve bu sefer +100 çektim hafta sonu (doku paketi ve birsürü handikap olsada), açılalıda fazla olmadı, reklam asgari...
Yani tavsiyem şu özetle: Bu konular hep açılacak, insanları değiştiremezsiniz,ama bakış açınızı değiştirirseniz dünya değişir, premiumunuzda varsa gidin hypixelde oynayın türk sunucularından hoşnut değilseniz... İyi geceler ,iyi forumlar

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Görünce artık baydım len dediğim konulardan. Server işletip defalarca batırmadan anlayamayacağınız konular bunlar.
1-Lapisi oyuncular seviyor, ben sevmesemde şunu anladım artık, zevkler ve renkler tartışılmaz, sende lapisli olsada güzel bir server yapmak zorundasın : Örn:Silahlı Faction
2-VIP'ler oyuncuları eziyor mantığı doğruda biz fakir bir 3.dünya ülkesiyiz, kitlelerin alım gücü belli, vip almaya itecek avantajlar olması mecburi. Ben vipleri sırasıyla 2x 4x 6x hızlı gelişme şeklinde yaptım, sunucuların %90 ında viplerin seviyesine oynayarak erişilebiliyor.
3-Oyuncuların çabuk gelişmesi kavramına gelirsek çözümü basit, evet kolay gelişip pvp ye hazır olacaklar ama gelişmenin üst sınırları açık olacak... Yani isteyen 30 dakikadada pvp ye hazır eşyaları dizili olacak, istemeyende 1-2 gün uğraşıp pvp canavarı haline gelecek, bu sistem gayet tutuyor , oyuncualarda seviyor.

Server yaparken oyuncu çeksin istiyorsanız sizin değil oyuncuların zevkine hitap edeceksiniz,yoksa isteyen istediği kadar övsün owww lapissiz süper sunucu,3 kişi oynarsınız 1 kurucu 1 rehber 1 oyuncu, ben yukarda söylediklerimi yapmaya çalıştım ve bu sefer +100 çektim hafta sonu (doku paketi ve birsürü handikap olsada), açılalıda fazla olmadı, reklam asgari...
Yani tavsiyem şu özetle: Bu konular hep açılacak, insanları değiştiremezsiniz,ama bakış açınızı değiştirirseniz dünya değişir, premiumunuzda varsa gidin hypixelde oynayın türk sunucularından hoşnut değilseniz... İyi geceler ,iyi forumlar
kardeşim insanlar yeni fikirler istiyorlar yeni güncellemeler

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
kardeşim insanlar yeni fikirler istiyorlar yeni güncellemeler
o zaman beklerim misafir olarak. Blazerd,bizim sunucu ve birsürü değişik fikirle yapılmış sunucu var, siz sadece araştırmıyorsunuz, ama birşeyde diyemiyorum hergün 5 sunucu açılıp kapanıyor, 1000 sunucu var, arada kaynıyor güzel olanlar.

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
o zaman beklerim misafir olarak. Blazerd,bizim sunucu ve birsürü değişik fikirle yapılmış sunucu var, siz sadece araştırmıyorsunuz, ama birşeyde diyemiyorum hergün 5 sunucu açılıp kapanıyor, 1000 sunucu var, arada kaynıyor güzel olanlar.
türkiyede hub faction skywars bunlar var hublardada hep aynı şeyler mesela mineplex gibi bide hypixel gibi sunucumuz yok çünkü yabancılara devletleri yardım ediyor arkalarındalar bizim hostigimiz arkamızda ama para ile

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Defalarca kez sunucu açtım ve genelde batırdım. Söylediklerinin pek çoğuna katılmıyorum.

Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat oyunun doğasına aykırı bir şeyi hala benimsiyor olabilmemiz yanlış. Silahlı Faction olayınada ayrı gülüyorum.

Biz fakir bir ülke değiliz bu anlayıştan kurtulun artık. Herkesin altında arabası var ve herkes en kötü ihtimalle 1.5k liralık bir telefon kullanıyor. Vip satabilmek için illaki vipleri normal oyunculardan kat ve kat üstün yapman gerekmez, onlara ilgi çekici yeni özellikler verebilirsin. (Kendi sunucumda bununla alakalı bir sürü farklı fikrim var fakat burada paylaşamıyorum...)

Kolay gelişip PvP'ye hazır olunan 2 sunucu türü geldi aklıma; OP sunucular ve Prison. *Gerçek* Faction'da bu olay yoktur.

Oyuncuların zevkine hitap edebilmek için lapis koyulması gerekmez. Lapis yerine oynanışı güçlendiren ve daha zevkli hale getiren elementler sunarsanız eğer oyuncularınıza, emin ol bundan hoşlanırlar ve zevk alırlar.

Özetle: İnsanları değiştiremezsiniz fakat insanların anlayışlarına şekil verebilirsiniz. Her şey sunucuyu oluşturan kişilerin yaratıcı olmasında bitiyor.

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Defalarca kez sunucu açtım ve genelde batırdım. Söylediklerinin pek çoğuna katılmıyorum.

Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat oyunun doğasına aykırı bir şeyi hala benimsiyor olabilmemiz yanlış. Silahlı Faction olayınada ayrı gülüyorum.

Biz fakir bir ülke değiliz bu anlayıştan kurtulun artık. Herkesin altında arabası var ve herkes en kötü ihtimalle 1.5k liralık bir telefon kullanıyor. Vip satabilmek için illaki vipleri normal oyunculardan kat ve kat üstün yapman gerekmez, onlara ilgi çekici yeni özellikler verebilirsin. (Kendi sunucumda bununla alakalı bir sürü farklı fikrim var fakat burada paylaşamıyorum...)

Kolay gelişip PvP'ye hazır olunan 2 sunucu türü geldi aklıma; OP sunucular ve Prison. *Gerçek* Faction'da bu olay yoktur.

Oyuncuların zevkine hitap edebilmek için lapis koyulması gerekmez. Lapis yerine oynanışı güçlendiren ve daha zevkli hale getiren elementler sunarsanız eğer oyuncularınıza, emin ol bundan hoşlanırlar ve zevk alırlar.

Özetle: İnsanları değiştiremezsiniz fakat insanların anlayışlarına şekil verebilirsiniz. Her şey sunucuyu oluşturan kişilerin yaratıcı olmasında bitiyor.
şuanda türkiye serverlerinde oyuncuların yarısı küfür ediyor yada yapılarını bozuyor türkiyede herkes hazırcı olmak yada beleşci olmak için ugraşıyor eskiden faction hub yoktu kitli hg de yoktu normal hg vardı küfür edilmezdi güzel güzel oynuyorduk

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
şuanda türkiye serverlerinde oyuncuların yarısı küfür ediyor yada yapılarını bozuyor türkiyede herkes hazırcı olmak yada beleşci olmak için ugraşıyor eskiden faction hub yoktu kitli hg de yoktu normal hg vardı küfür edilmezdi güzel güzel oynuyorduk
İşte, topluluğu eski haline getirebilmek bizim elimizde. Fakat biz 'herkes şöyle seviyor', 'herkes hazırcı' veya 'insanların sevdiği şeyi değiştiremeyiz' şeklinde düşünürsek bu iş yatar.

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İşte, topluluğu eski haline getirebilmek bizim elimizde. Fakat biz 'herkes şöyle seviyor', 'herkes hazırcı' veya 'insanların sevdiği şeyi değiştiremeyiz' şeklinde düşünürsek bu iş yatar.
yani açıkçası ya türkiye gelişti yada gelişmedi gelişmesse yine bu durumda kalırız

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
türkiyede hub faction skywars bunlar var hublardada hep aynı şeyler mesela mineplex gibi bide hypixel gibi sunucumuz yok çünkü yabancılara devletleri yardım ediyor arkalarındalar bizim hostigimiz arkamızda ama para ile
Hosting ücretleri yurt dışında daha ucuz evet, yurt dışında benzin,et,araba,bilgisayar ..vb birçok şey ucuz ona bakarsak. Alım gücü farkı var . Devlet desteğinden dolayı değil halkın alım gücünün fazlalığından tamamen o durum.
Bizde niye çok sunucu var? Çünkü çocuk vip satmak istiyor,30 40 lirası olduğunda hemen sunucu açıyor,açlık tamamen, EULA falan kimse dinlemiyor, bende inkar etmiyorum vip satışlarına ihtiyacım var,elimde olsa 350 lira makina parasını ödeyeyim takır takır açık dursun, ama sunucuma girip bakarsan diğer sunuculara oranla seviye olarak çok yüksekte olduğunu görürsün. Benim paraya ihtiyacım yok ama kız arkadaşımdan ayrılınca özellikle birde üniversiteli olunca fazlasıyla boş vaktim oldu, zaten sunucudaki işsizlik seviyesindende belli sırf para için yapmadığım. %70 ego tatmin etme + zaman öldürme :D
Ama ülke ve insanlar bu durumda dediğim gibi, 1-2 tane kendine çok güvenen insanında değiştirmeside imkansız, forum sunucu ödülleri .vb birçok şey denedi, bknz zümrüt sunucu: boş... Forumun modlarının adminlerinin açtığı sunucu bile online olarak kötü durumda. Biri emek +zor , diğeri yenilikler denenmiş sunucu, sonuç titanic...

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Hosting ücretleri yurt dışında daha ucuz evet, yurt dışında benzin,et,araba,bilgisayar ..vb birçok şey ucuz ona bakarsak. Alım gücü farkı var . Devlet desteğinden dolayı değil halkın alım gücünün fazlalığından tamamen o durum.
Bizde niye çok sunucu var? Çünkü çocuk vip satmak istiyor,30 40 lirası olduğunda hemen sunucu açıyor,açlık tamamen, EULA falan kimse dinlemiyor, bende inkar etmiyorum vip satışlarına ihtiyacım var,elimde olsa 350 lira makina parasını ödeyeyim takır takır açık dursun, ama sunucuma girip bakarsan diğer sunuculara oranla seviye olarak çok yüksekte olduğunu görürsün. Benim paraya ihtiyacım yok ama kız arkadaşımdan ayrılınca özellikle birde üniversiteli olunca fazlasıyla boş vaktim oldu, zaten sunucudaki işsizlik seviyesindende belli sırf para için yapmadığım. %70 ego tatmin etme + zaman öldürme :D
Ama ülke ve insanlar bu durumda dediğim gibi, 1-2 tane kendine çok güvenen insanında değiştirmeside imkansız, forum sunucu ödülleri .vb birçok şey denedi, bknz zümrüt sunucu: boş... Forumun modlarının adminlerinin açtığı sunucu bile online olarak kötü durumda. Biri emek +zor , diğeri yenilikler denenmiş sunucu, sonuç titanic...
Zümrüt sunucu sadece görsellik ve reklama önem verdiği için bu durumda. Sırf yenilik olsun diye madenleri kırdığında elde edebilmen için oran eklemişler. Gameplay denen etkene önem vermedikleri açıkca belli. "Zümrüt sunucunun nesini beğendiniz?" diye sorulduğunda genelde girişte ki ejderhadan bahsedilir.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben geçen konuşmaya değil de konuya cevap vereyim. Eğer biz "Neden böyle kötüyüz?" demek yerine ilerleyecek projeler yaparsak gelişebiliriz. Artık lütfen böyle konular açılmasın.

Bana göre asıl sıkıntı eklentiler ve o eklentilerin getirdiği mekaniklere uyum sağlayacak ortamlar (haritalar). Eminim Plugin işini orta düzeyde bilen herkes yeterli kaynakla çok güzel sunucular açabilir. Şimdi bir olay daha çıktı. "Yeterli Kaynak" da lazım. Arkanızda sunucu işiyle ilgilenecek birileri, sunucunun teknik özellikleri için para ve tanıtım için de reklam gerekiyor. Zaten bu işi yapabilecek bir öğrenci ancak ortaokulda falan olursa başarabilir. Lise veya üniversite düzeyinde birinin böyle işlerle ilgilenmesi için pek zamanı olmaz. Yeterince olgunlaşmış bir insanın da öyle lapis ile hayalleri olmaz bence.

ZediaphBack

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0

haklısın biz fakir bir ülke değiliz vip konusuna gelince oyuncu kitlesinin yaşı küçük olunca nasıl vip almasını bekliyorsunuz

xEndlessV2

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Siz nasıl koskoca bir ülkenin gelişmesini Minecraft gibi kare grafiklerden oluşan bir oyuna bağlıyorsunuz anlamıyorum.Tamam,gerçekten iyi bir oyun ama siz bir ülkenin gelişmesini o oyunun kitlesine bağlayamazsınız.
Türkiye oyunlar bakımından eSpor oyuncularını saymadan söylüyorum tabii,çok vahim durumda.Bir oyuna giriyorum /misal wolfteam,ki oynamam,oynatmam/odada 9 kişi varsa 6sı hack,1i güzel oynayan,hilelere aldırmayan kişi,2si yeni başlamış ve hileler yüzünden oyundan soğuyacak ve başladıktan sonra fazla oynamayacak,bırakacak.
Minecraftta aynı şekilde,ister Türk sunucuları ister yabancı sunucular.Hypixeldede durum böyle,cubecrafttada,mineplexdede.
Ama Türk sunucularında lapis saçmalığı var doğru,2.5 sene önce ilk oynadığım sunucularda lapisden eser yoktu.1.8 çıkana kadar lapisin ne işe yaradığını bile bilmezdim.Sonradan ne olduysa açılan her sunucu lapisli olmaya başladı.P1 Elmas set başlangıç kiti,verimlilik 4 server 3 enchantlı kazma.Mesleklerden madenciyi seç al kazmanı kır akşama kadar lapisi 50m para kas oyunun kralı ol.
Türkiye'de açılan büyük,kaliteli,işini bilen kişilerin yapmış olduğu sunucular tutmuyor /misal craftolia/ çünki her çocuk sunucu açıp babasından aldığı parayla yürütüyor.Nitradoda buna en çok destek veren şirket.Nerde çocuk var nitradodan 2 gb ram,20 slotluk bir sunucu alıyor alıntı pl paketini kuruyor reklamcı yapıyor bi arkadaşını server server gezip reklam yapıyorlar.Sonra forumları öğrenip forumlarda konu açıyorlar ve en iyisi biziz lag yok çok kıral fekşın,agalar her yerde falan filan.
Ama sonuç olarak TÜRKİYE'nin gelişmesini Mayıngırafta bağlayamazsınız.Ne bilelim,şimdi burda lafını ettiğimiz çocuklar ileride çok iyi okullarda öğrenim görüp yazılım bilgisine sahip olucak,Dünyada Türkiye'yi temsil eden başarılı oyunlar çıkarıcaklar.Hiç bilemeyiz.
İyi günler.

ReadyAdventure

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
kötü yanı yokda bir vipin bir oyuncuyu ezdigini çok gördüm
Selamünaleyküm kardeşim,
Sunucuya aylık birsürü para ödeyen kardeşlerimiz var. İllaki serverinde gösterdiği emekler, çabalar varsa o parayı hak ediyor. Sonuçta serverin ayakta durabilmesi içinde illaki satış yapması gerekiyor.

knife67

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Aşırı pahalı hosting fiyatları, hazırcılık, hile kullanımı ve 8-10 yaş kitlesi.
Plugini bulan server açıyor...
Bence bu serverlere bi sınıurlandırma getirilmeli ve MİNECRAFT TR olarak el ele hub bir sunucu açmamız gerek. VIP gibi ücretlerde sadece serverin devamı gibi olursa ancak Türkiye'ye örnek olunur. E bu imkansız...

Crack konusuna değiniyorum.
Mesela ben crack kullanıyorum. Ama çoğu oyunumu steamden ücretli alıyorum.
Minecraft TL 'ye göre artık çok pahalı. Durumum çıkmadı alamadım.