Anakart Değiştirmem Gerek

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Geçenlerde bir pc toplamıştım fakat anakartı yanlış seçmişim intel desteklemediği için elimde kaldı iade edip başka bir model alıcam fakat elimde bulunan parçalar ile uyumluluk sorunu yaşarmı emin değilim. Resimdekiler elimde bulunan parçalar bunlara uyumlu anakart bulursanız sevinirim.

Bulduğum şu benim uyumlumudur acaba ayrıca evkur üzerinde bulunan parçalardan seçerseniz iyi olur ürünleri oradan aldım.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

-----------------

şu anakartı buldum sanırım uyumlu donanım bilgisi olan kimse yokmu ?

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Merhaba işlemci soketiniz 1151 sanırım anakartın soketininde bununla uyumlu olması
lazım öncelikle şunu söliyim DDR3 artık standartın altında ve belleklerin MHz değeri çok düşük onun yerine 2400Mhz bir ram alabilirsin
ddr4 artık günümüzde standar o seçtiğiniz anakartta kötü ilerde aldığına pişman olursun :)
buyur bu işini görür malesef bu mağazada OC destekli bulamadım yardımcı olduysam ne mutlu bana çift kanal ram seçmen iyi olmuş bu arada bir MHz
değeri çok düşük 1600 ile 2133 MHz arasında devasa bir fark var

bu arada bütçen ne bilgisayar için ?

Teknobiyotik 'den bilgisayar almanı önermem ben şahsen sebebi şu : bir ara ordan kasa ve güç kaynağı aldım 550W 80+ bir güç kaynağı kasanın kapağı ezik geldi ve gönderdikleri güç kaynağı 300W markası bile olmayan bir güç kaynağı

EDİT : bence AMD ZEN mimarisini bekle derim İntel'den hem daha hesaplı hem daha iyi olacak gibi bir söylenti var

uygun fiyatlı sistem önerim :

1570TL

Sistem SSD kullanmadım sebebi ise hiç birimiz SSD'yi depolama için kullanmayız
windows kurmak için kullanırız hızlı açılması için o yüzden SSD yi biraz gereksiz gördüm zaten 1TB
bir depolama var​

Son düzenleme:

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba işlemci soketiniz 1151 sanırım anakartın soketininde bununla uyumlu olması
lazım öncelikle şunu söliyim DDR3 artık standartın altında ve belleklerin MHz değeri çok düşük onun yerine 2400Mhz bir ram alabilirsin
ddr4 artık günümüzde standar o seçtiğiniz anakartta kötü ilerde aldığına pişman olursun :)
buyur bu işini görür malesef bu mağazada OC destekli bulamadım yardımcı olduysam ne mutlu bana çift kanal ram seçmen iyi olmuş bu arada bir MHz
değeri çok düşük 1600 ile 2133 MHz arasında devasa bir fark var

bu arada bütçen ne bilgisayar için ?

Teknobiyotik 'den bilgisayar almanı önermem ben şahsen sebebi şu : bir ara ordan kasa ve güç kaynağı aldım 550W 80+ bir güç kaynağı kasanın kapağı ezik geldi ve gönderdikleri güç kaynağı 300W markası bile olmayan bir güç kaynağı

EDİT : bence AMD ZEN mimarisini bekle derim İntel'den hem daha hesaplı hem daha iyi olacak gibi bir söylenti var

uygun fiyatlı sistem önerim :

1570TL

Sistem SSD kullanmadım sebebi ise hiç birimiz SSD'yi depolama için kullanmayız
windows kurmak için kullanırız hızlı açılması için o yüzden SSD yi biraz gereksiz gördüm zaten 1TB
bir depolama var​
Yazdığın için teşekkürler fakat yukarıda belirttiğim parçalar şu an elimde bulunan parçalar ben anakart'da almıştım ama gel görki yanlış anakartı seçmişim iade edicem onu onun için şuanki parçalara uygun anakart lazım bilgisayarı toplarken yeni nesil mantığıyla toplamadım zaten şuanda bütçem çok kısıtlı en azından 3,4 yıl beni rahat idare edicek bir sistem lazım.

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yazdığın için teşekkürler fakat yukarıda belirttiğim parçalar şu an elimde bulunan parçalar ben anakart'da almıştım ama gel görki yanlış anakartı seçmişim iade edicem onu onun için şuanki parçalara uygun anakart lazım bilgisayarı toplarken yeni nesil mantığıyla toplamadım zaten şuanda bütçem çok kısıtlı en azından 3,4 yıl beni rahat idare edicek bir sistem lazım.
Umarım en yakın zamanda değiştirirsin sistemin seni uzunca bir süre idare eder ama daha fazla idare etmesini istiyorsan belleği tek modül 8gb 2133mhz hızındaki bellekleri tercih edebilirsin daha ileriye dönük olur baktın ilerde oyunlar daha fazla bellek ve ekran kartı belleği yiyor sen bilgisayara yeni bir ekran kartı alıp 8gb ram takviyesi yapabilirsin (2 ram slotun varsa )
O değilde eskiden 2gb ekran kartları ve 4ghz işlemci hızı mükkemmel bir şeydi şimdi çekirdek leblebi ve oyunlardaki grafik ile beraber optimizasyonda gelişiyor 6 yıl bile kullanabilirsin tahminimce