Turkiye lokasyon yada yurtdisi lokasyon

emalper

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaslar ben yeni bir server acmak istiyorum acaba hostu turk lokasyonlu mu aliyim yurtdisi lokasyon mu ozelliklikle fransa lokasyonulu dusunuyordum? Malum turk firmalari yurtdisindaki firmalar kadar kaliteli hizmet sagliyamiyorlar ne yazik ki.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Fransa lokasyonlu bir sunucu alırsan ping değerlerin iyi bağlantısı olanlar için 60 - 100 arasında, kötü bağlantısı olanlar için 120-180 arasında dolaşacaktır. Türkiye lokasyonlu kaliteli bir sunucuda 30 ping ve aşağısını görebilirsin. Alternatif olarak Almanya lokasyonlu hostinglere de bakabilirsin, Fransa'ya göre daha iyi ping değerleri alırsın ve kalite olarak eş değer yada yakın bir sunucu bulabilirsin. OVH ve yan firmaları tavsiye edilir. (SoYoustart, Kimsufi) Almanya özel istersen Webtropia'da iyi gibi duruyor (kendilerinden sunucu almadım).

McWeb

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türk lokasyon alırsan ping düşük olur , yabancı lokasyon alırsan ping fazla olur . Ben türk lokasyon öneririm

emalper

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Fransa lokasyonlu bir sunucu alırsan ping değerlerin iyi bağlantısı olanlar için 60 - 100 arasında, kötü bağlantısı olanlar için 120-180 arasında dolaşacaktır. Türkiye lokasyonlu kaliteli bir sunucuda 30 ping ve aşağısını görebilirsin. Alternatif olarak Almanya lokasyonlu hostinglere de bakabilirsin, Fransa'ya göre daha iyi ping değerleri alırsın ve kalite olarak eş değer yada yakın bir sunucu bulabilirsin. OVH ve yan firmaları tavsiye edilir. (SoYoustart, Kimsufi)

Geri donusunuz icin tessekurler peki benim buldugum host firmasi 2gbs internet ustune kurulu bir makina oneriyor bunun bir farki olur mu ping degerleri ustune sizce? Acikcasi fiyat makina ve verdikleri exstralarlari gorunce turkiyeden sunucu almaya korkuyorum)

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Geri donusunuz icin tessekurler peki benim buldugum host firmasi 2gbs internet ustune kurulu bir makina oneriyor bunun bir farki olur mu ping degerleri ustune sizce? Acikcasi fiyat makina ve verdikleri exstralarlari gorunce turkiyeden sunucu almaya korkuyorum)
Kesinlikle Türkiye'den sunucu almaktan korkmakta haklısın. "gbps" değeri arttıkça alacağın ping azalır, Bununda sebebi paketlerin daha hızlı transfer edilebiliyor olmasıdır. (Paketlerin boyutuda mühim tabi)

emalper

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kesinlikle Türkiye'den sunucu almaktan korkmakta haklısın. "gbps" değeri arttıkça alacağın ping azalır, bununda sebebi paketlerin daha hızlı transfer edilebiliyor olmasıdır.

Anladim cevabiniz icin cok tessekur ederim sanirim ben bu yurtdisi paketini alip deneyecegim bir ay ondan sonra ping degerlerini begenmessem yada baska bir sikinti cikarsa ya baska yurtdisi lokasyon bakcam yada ne yazik ki turkiyeden birseyler bakcam

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Anladim cevabiniz icin cok tessekur ederim sanirim ben bu yurtdisi paketini alip deneyecegim bir ay ondan sonra ping degerlerini begenmessem yada baska bir sikinti cikarsa ya baska yurtdisi lokasyon bakcam yada ne yazik ki turkiyeden birseyler bakcam
Minecraft için alacaksan eğer; tek suncucu kurulumunda 'cpu benchmark'ında single core performansına, birden fazla sunucu kurulumunda 'cpu benchmark'ında multi core performansına bakabilirsin.

CaptainnPluginer

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Selamlar,
Lokasyon, ping değerlerini etkiler.Bence Türk hostinginden al (önerim: BatiHost).İlla yabancı sunucu alacaksan Türkiye'ye olan uzaklığına dikkat et.Mümkünse en yakınını seç.Oyunda ping çok önemli çünkü.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Selamlar,
Lokasyon, ping değerlerini etkiler.Bence Türk hostinginden al (önerim: BatiHost).İlla yabancı sunucu alacaksan Türkiye'ye olan uzaklığına dikkat et.Mümkünse en yakınını seç.Oyunda ping çok önemli çünkü.
TPS'in yüksek olması Ping'in yüksek olmasından her zaman daha iyidir :) 90 ms pingin olsun fakat TPS'in 20 altına düşmesin, o pingi farketmezsin. (Minecraft için geçerli)

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Haklısında hem TPS yüksek, hem ping düşük olsa kötü mü olur :D
Keşke öyle olsa. Türkiye'deki çoğu firmanın sağladığı makinelerde sorun çıkıyor. Özellikle Batihost ile aramızda geçen bir konuşma vardı bununla alakalı, burdan yazamıyorum baltalama sayılmasın diye. (Batihost MC için çalışanlar arasında yine en iyisi tabi (Dedicated))

kayra06

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yurt dışı local sunucular +100 pingle ile size ulaşir sunucunun performans düşük olur ve sunucunda lag ve benzeri Sorunlar karşılaşırsın. Kullandığın Hostingin localıne görede bu ping oranı değişir ama türk local sunucu alırsan örneğin Ankara local bir sunucu aldın ankarada oturuyorsun 10 - 80 arası ping alırsın tabii ki bu kullandığın hostinge görede değişir.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yurt dışı local sunucular +100 pingle ile size ulaşir sunucunun performans düşük olur ve sunucunda lag ve benzeri Sorunlar karşılaşırsın. Kullandığın Hostingin localıne görede bu ping oranı değişir ama türk local sunucu alırsan örneğin Ankara local bir sunucu aldın ankarada oturuyorsun 10 - 80 arası ping alırsın tabii ki bu kullandığın hostinge görede değişir.
Almanya lokasyonlu bir sunucuda söylediğin gibi bir olay olmaz. Ortalama bir internete sahipsen 50-60 ms görürsün en fazla. Ayrıca performansın ping veya lokasyon ile hiçbir alakası yok kafa karıştırma. Lag ve benzeri dediğin sorunların tamamı sadece ping. Gidipte sunucuyu Amerika'dan alırsan tabii ki ping olacaktır. Onun dışında bir sorunla karşılaşılmaz eğer hostingin ve makinen iyiyse.

kayra06

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Almanya lokasyonlu bir sunucuda söylediğin gibi bir olay olmaz. Ortalama bir internete sahipsen 50-60 ms görürsün en fazla. Ayrıca performansın ping veya lokasyon ile hiçbir alakası yok kafa karıştırma. Lag ve benzeri dediğin sorunların tamamı sadece ping. Gidipte sunucuyu Amerika'dan alırsan tabii ki ping olacaktır. Onun dışında bir sorunla karşılaşılmaz eğer hostingin ve makinen iyiyse.
ABD local sunucuları baz alarak yabancı hostingleri baz aldım.