Opera Neon [Opera'nın Yeni Geliştirdiği Tarayıcı]

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selam. Başlıkta da yazdığı gibi Opera yeni bir tarayıcı yapıyor. (Bu haberi Facebook da gezerken okudum). Tarayıcının adı Opera Neon. Tarayıcı şu an Windows ve Mac için bulunuyor. Tarayıcının tasarımı bana göre çok hoş. şu an da yapım aşamasında ama. Ne gibi güzel yönleri var derseniz :
+ Chrome, Edge, Mozilla gibi tarayıclarda bildiğiniz gibi sekmeler üstte bulunur. Birden fazla sekme açtığımız takdirde orası samanlığa dönüyor. Opera ise bunun önüne geçmek adına tarayıcı sekmelerini farklı bir kısma almış. Buyrun resmi :

+ Ekran görüntüsü almayı kolaylaştırmışlar. Herhangi bir sekmede iken yanda bulunan kamera ikonuna tıklıyorsunuz. Lightshot gibi ekranda istediğiniz kısmı seçip görüntüyü alıyorsunuz. Bunu bir çeşit depo gibi bir yerde saklıyor. Örneğin 2 adet ekran görüntüsü aldım :

+ Bunun gibi özellikleri varmış. Benim hoşuma gitmedi değil. Şimdilik hızı iyi gibi. Tasarımı da hoş geldi gözüme. Alt yapısı , kodu gibi özellikler hakkında bilgim olmadığından ne yazık ki o konuda bir şey söylemeyeceğim. Eğer bu tip konular hakkında bilgiliyseniz lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Daha fazla bilgi için :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Not: Normal
Opera'nın da iyi yanları varmış (Ne yazık ki bilmiyordum :(). Sanırım ben Chrome yerine Opera kullanmaya başlıyacağım :). Unutmayın Opera Neon hala yapım aşamasında.
Konu için bu rengi kullanmamın sebebi 2 forum tasarımında da kötü durmuyor. Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim. O yüzden yanlış yerdeyse mazur görünüz :)

-- İyi Forumlar --

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Chrome'u tahtından etmek ? Operada iyi güzelmiş ama zor o iş...
Olur mu olur bilemezsin :D Kendileri için Geleceğin Web Tarayıcısı gibisinden bir şey demişler. Ama orası doğru bu onlar için zor olacak.
Suan bu tarayiciyi Kullanıyorum Gayet başarılı ve az ram yiyor :) Önerim

Chrome ram fazla kullanmakta. oyun oynarken chrome açıksa oyunda performans düşünü fark etçeksin.
Aynn. Az önce normal opera ile chrom u kıyasladım. Chrome daha çok yiyor.

Explorer reyiz galp
Neonu kapatsanız da sekmeleri hafızasında tutuyor. Chrome gibi o da aramaya girdiğiniz vakit size girilmiş linkleri
gösteriyor.
Ergen opera -_-

Son düzenleme:

Berk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Chrome'un diğer tarayıcılara göre ön planda olmasının nedenleri kendi eklenti sistemi içinde çok zengin bir arşvi olması google hesapları ile aktif şekilde bağlantılı olması. Diğer tarayıcılar da google hesapları ile aktif bağlantı kuramazlarsa çöpten başka bir şey değiller benim gözümde.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Windows kullandığım zamanlarda Vivaldi kullanıyordum. Chrome kadar Ram yemiyor ve Chrome'un yapabildiklerinin pek çoğunu yapıyor. Arch Linux'a geçtiğimden beri Firefox kullanıyorum ve hem Chrome hem de Vivaldi'den daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. (Windows üzerinde kullanırken sorunlar yaşadığım için kullanmayı bırakmıştım fakat burada yaşamadım)

MustafaMertBulut

MC.MAXCRAFT.AT
En iyi cevaplar
0
bana göre opera kendi başına güzel tasarımlı bir tarayıcıydı bu yaptıkları tasarımda gerçekten harika olmuş bende geçtim zaten operaya hoşuma gidiyor artık :)