PC'de işlemci ve RAM seçimi

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar, yakın bir zamanda ekran kartımı HD 6870 olarak değiştirdim ve birçok oyunu oynayabilecek seviye gibiye geldim. Fakat sonrada bir şey daha olduğunu elbet ki biliyordum.
*İşlemci ve RAM*
PC'm normalde biraz eski olduğu için ekran kartından sonra işlemci ve rame yöneldim.
Şu an:

İşlemci: Core 2 Duo 2 Çekirdek 2.9 GHz
Ram: 2.5 GB ( 500 MB + 2 GB ) DDR2 (vurmayın pls) 400 MHz
Almayı düşündüğüm:

İşlemci: Core 2 Quad 4 çekirdek Q9400 2.66 GHz ( Kısa zamanda alırım ) Intel G4400 3.2 GHz 2 Çekirdek ( Daha uzun sürede alırım )
Ram: 4 GB DDR2 800 MHz ( Kısa zamanda alırım ) 4 GB DDR3 1600 MHz ( Daha uzun sürede alırım)

Bazılarını daha uzun sürede almamın nedeni ise bunları takmak için artı olarak anakartı değiştirmem gerektiğidir.
Ne düşünüyürsünüz ? :D

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ana kartinla uyuşmazlik yaşanabilir yanlız bildiğim kadarıyla ddr2 destekleyen bi ana kart ddr3 desteklemez. Kesin bildgi değil sadece ddr3 destekleyen ana kart ddr4 desteklemiyor ondan şey ettim bi araştır derim. Hm zaten yazmişin görmemişim.

Ram alirsan DDR3 1600MHZ CL9 bi ram al derim. İşlemciye dokunma çok pahallıya gelir amd'nin işlemcileri ucuz ama pek önermem açıkcası. Hizlilar ama çökme sorunu yaşarsin. Mesela büyük bi oyunu açarken yüklenme ekranlarinda oyunu aşaği indirince oyunun çökmesi muhtemel kullandiğimdan biliyorum.

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ana kartinla uyuşmazlik yaşanabilir yanlız bildiğim kadarıyla ddr2 destekleyen bi ana kart ddr3 desteklemez. Kesin bildgi değil sadece ddr3 destekleyen ana kart ddr4 desteklemiyor ondan şey ettim bi araştır derim. Hm zaten yazmişin görmemişim.

Ram alirsan DDR3 1600MHZ CL9 bi ram al derim. İşlemciye dokunma çok pahallıya gelir amd'nin işlemcileri ucuz ama pek önermem açıkcası. Hizlilar ama çökme sorunu yaşarsin. Mesela büyük bi oyunu açarken yüklenme ekranlarinda oyunu aşaği indirince oyunun çökmesi muhtemel kullandiğimdan biliyorum.
Pekii
Bekleyip G4400 mü almalıyım yoksa kısa sürede Q9400'mü ?
Bekleyip DDR 3 4 gbmi alayım yoksa kısa sürede 4 gb DDR2 mi
Hem beklemelerle birlikte eşşeğğğğ cik daha bekleyersem zaten anakartıda alırım
sence ?

TurkiyeQQ

/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7
En iyi cevaplar
0
Söylediğiniz şeyler maalesef uyumsuz. O işlemciyi almak istiyorsanız anakartı da değiştirmeniz gerekmekte ki bahsetmişsiniz zaten, anakartınız sanırım 775 soket, bahsettiğiniz işlemci 1151.

Biraz daha para biriktirip 1151 soketli bir anakart ve buna uygun Kingston-G Skill-Corsair tarzı markaların RAM'larına yönelin. İşlemci olarak da Skylake'in işlemcilerine bakın.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
400 mhz helal olsun helal!!! Bak dostum ddr2 alma. DDR3 ideal. Onun dışında Core i5 veyahutta 7 al. Ayrıca 400 mhz de sen bu siteye girebiliyorsan helal olsun.

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Söylediğiniz şeyler maalesef uyumsuz. O işlemciyi almak istiyorsanız anakartı da değiştirmeniz gerekmekte ki bahsetmişsiniz zaten, anakartınız sanırım 775 soket, bahsettiğiniz işlemci 1151.

Biraz daha para biriktirip 1151 soketli bir anakart ve buna uygun Kingston-G Skill-Corsair tarzı markaların RAM'larına yönelin. İşlemci olarak da Skylake'in işlemcilerine bakın.
Evet, 775 soket bir işlemci core 2 duo.
G4400 zaten skylake olan bir işlemci :)
Ram olarakta zaten 1600 mhz lik bir Corsairin 4 GB'lerinden seçtim. Önce 4 alıp sonra 8 yapmayı planlıyorum.
İşlemci olarak G4400 şu an oldukça uygun gibi. i3 kadar işlemci ( 5. seriden iyi bir işlemci, intelin kendi sitesinden araştırdım. fakat 6. seriyi geçmiyor. )
400 mhz helal olsun helal!!! Bak dostum ddr2 alma. DDR3 ideal. Onun dışında Core i5 veyahutta 7 al. Ayrıca 400 mhz de sen bu siteye girebiliyorsan helal olsun.
Bir olayımı var ki ? 400 mhz ile siteye rahat girersin :/ Sanırım arkadaşımız DDR1 sandı :/
DDR3 düşündüm bende. Aslında oldukça iyi. 1600 mhz + 4 gb sonradanda 4 GB ile rahatça birçok oyunu açabilir,rahatça pc kullanabilirim
Elbetki daha ilerde işlemcimide i5'e taşırım. Bana sorarsanız i3'ler o fiyatı pek bi haketmiyor. Hypertrading varsa nolmuş ? 4 çekirdek olmadı, iş çekirdeği geldi hani.