CS:GO Rütbe Sistemi
Hepinize merhaba arkadaşlar, bugünkü konumuzda CS:GO rütbeler yani ranklar hakkında sizlere bilgi vereceğim. Öncelikle ranklar yani rütbeler (ikiside aynı şey fakat ben bu konuda genel olarak rütbeleri kullanacağım) sizin yetenek grubunuzu gösterir. Oyuna başladığınız zaman bildiğiniz gibi 3 level olmadan rekabetçi maç giremiyorsunuz. İlk olarak 3 tane rekabetçi maçımızı yapıyoruz. Ardından yapmış olduğumuz 10 rekabetçi maçının ardından bize rütbemiz veriliyor. Peki bu rütbe nelere bağlı olarak veriliyor? Buna geçmeden önce şunu da belirtmeliyim ki ara sıra bekleme süreleri var. Bu bekleme süreleri olduğu zaman rekabetçi maçlarına giremiyorsunuz. Bunu da belirttikten sonra gelelim rütbenin neye bağlı olarak verildiğine;
Yapmış olduğumuz ilk 10 maç bizim için çok önemlidir. Evet yapmış olduğumuz bu 10 maçta öldürme sayımız, bomba kurma sayımız, bomba imha etme sayımız gibi bir sürü şey göz önünde bulundurularak oyun bizi belli bir rütbeye atıyor. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki atandığınız rütbede kalmıyorsunuz. Örneğin Silver 1 başladınız, bu demek olmuyor ki tüm oyun boyunca silver 1 olacaksınız... Silver 1'den Global yani son rütbeye bile ulaşabilirsiniz.
İşte Rütbeler
Rütbe Neye Göre Belirlenir?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi rütbe çeşitli şeylere göre belirlenir. Üstte bomba kurma, imha etme, adam öldürme gibi bir sürü şeyin rütbemize etki edeceğini belirttik. Liste yapmak gerekirsek rütbemize şunlar etki ediyor;
Rütbe Neye Göre Belirlenir?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi rütbe çeşitli şeylere göre belirlenir. Üstte bomba kurma, imha etme, adam öldürme gibi bir sürü şeyin rütbemize etki edeceğini belirttik. Liste yapmak gerekirsek rütbemize şunlar etki ediyor;
- Kill sayısı
- EDO sayısı
- Skor sayısı
- İsabet oranı
- Karşı takımdakilerin rütbesi
Yukarıda bulunan 4 unsur bizim rütbemizin belirlenmesinde etkili olan en önemli faktörlerdir. Bu faktörlere dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Hepimizin bir sorununun olduğunu da düşünüyorum. O sorun ise, onca maç kazanıyorum ama 2 maç kaybedince düşüveriyorum, peki neden böyle oluyor? Onu da hemen Reddit tarafından ileri sürülen bir görüşle açıklayalım;
Her oyunda, oyuncunun ulaşması gereken bir taban puan değeri olduğunu düşünülüyor.
Eğer bu taban puan değerini geçerseniz bu size + puan olarak yazılıyor.
Ve art arda yüksek skorlarda oyun kazanırsanız rütbe atlıyorsunuz.
( Aranızda birçok kişi bunu farketmiştir.
Yeni bir rütbeye çıktığınızda art arda seri bir şekilde yüksek skorlar ile eller aldıysanız kısa bir süre sonra yeni rütbe alıyorsunuz)
Eğer altında kalırsanız – puan değeri olarak yazılıyor.
( Tahminimize göre bu – puan değeri eklenen değere oranla daha fazla, sizde tecrübe etmişsinizdir dünya kadar maç kazandığınız halde bir kaç oyun kaybettiğiniz için rütbe alamıyorsunuz hatta rütbe düşüyorsunuz).
Reddit'in rütbe konusundaki görüşleri aynen bu şekilde.
Konumuz bu kadardır. Okuduğunuz İçin Teşekkürler.
İyi Forumlar ^^
Hepimizin bir sorununun olduğunu da düşünüyorum. O sorun ise, onca maç kazanıyorum ama 2 maç kaybedince düşüveriyorum, peki neden böyle oluyor? Onu da hemen Reddit tarafından ileri sürülen bir görüşle açıklayalım;
Her oyunda, oyuncunun ulaşması gereken bir taban puan değeri olduğunu düşünülüyor.
Eğer bu taban puan değerini geçerseniz bu size + puan olarak yazılıyor.
Ve art arda yüksek skorlarda oyun kazanırsanız rütbe atlıyorsunuz.
( Aranızda birçok kişi bunu farketmiştir.
Yeni bir rütbeye çıktığınızda art arda seri bir şekilde yüksek skorlar ile eller aldıysanız kısa bir süre sonra yeni rütbe alıyorsunuz)
Eğer altında kalırsanız – puan değeri olarak yazılıyor.
( Tahminimize göre bu – puan değeri eklenen değere oranla daha fazla, sizde tecrübe etmişsinizdir dünya kadar maç kazandığınız halde bir kaç oyun kaybettiğiniz için rütbe alamıyorsunuz hatta rütbe düşüyorsunuz).
Reddit'in rütbe konusundaki görüşleri aynen bu şekilde.
Konumuz bu kadardır. Okuduğunuz İçin Teşekkürler.
İyi Forumlar ^^
Son düzenleme: