Sunucunuzdaki Lag Neyden Kaynaklanıyor Olabilir ?

Renacr

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar,Bu Konu Eğer Ki Sunucunuzda Lag Var İse Sizlere Yardımcı Olacaktır.

LAG MAKİNESİ;
Sunucunuzun Laga Girmesi İçin Kötü Niyetli Kişiler Lag Makinesi Yapar Bunu Durdurmak İçin İlk Önce "stoplag" daha sonrasında "stoplag -c" yazmanız gerekir.

Harita Chunk Hataları;
Bazı hostingler Tarafından engellense de bazı hostingler chunkfix seçeneğine deyinmezler.haritanızda yaptığınız düzenlemeler hatta gezmeniz bile chunk hatası oluşturur hatayı oyun içerisinden düzeltemezsiniz.mcedit isimli programı indirerek mapinizi yükleyip chunkları silmeniz gerekir.

Aşırı Fazla Moblar;
Sunucunuzda Eğer Ki Hediye Olarak Spawner Veriyor iseniz sunucunuzda 20 30 gibi bir kişi olduğunda sunucunuza aşırı lag girer. bunu düzeltmek için mergedmob pluginini kullanmalısınız.

Çok Fazla Huni Var;
Mojang Her Bir Yaratığa Entity Adı Verdiyse (örn:1 zombie = 1 entity) her 1 huniyede 1 entity düşer,bunu engellemek için henüz bir plugin göremedim.fakat hunilere yasak getirebilir,eğer skyblock sunucunuz varsa adalara huni sınırı getirebilirsiniz.

Plugin Paketleri;
Plugin Paketleri İçerisindeki Pluginler Sunucunuzda CPU yükselmesine sebep olacaktır çünki güncel bir süre sonra güncelliğini kaybedecek ve siz o plugin paketinin içerisindeki pluginleri güncellemezseniz panelinize mesaj göndererek panelinizi yoracaktır.

Dünyalar;
Arkadaşlar Sunucunuzda Çok Fazla Dünya İçerisindeki birçok entityler yüzünden Cpu yükselmesine sebep olur World_The_End Gibi Dünyaları " Bukkit.yml -> allow-end: false " yaparak kapatabilirsiniz.

PaperSpigot:
Arkadaşlar her şey Kadar Kullandığınız Craftbukkit'de önemlidir.Bunlar İçerisinde PaperSpigot Kullanırsanız TPS Artışında (Lag Azalmasında) Büyük Etken Kazanırsınız.

İnşallah Yardımcı Olabildiğim Arkadaşlar Vardır.Konuma Baktığınız İçin Teşekkür Ederim.

Son düzenleme:

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Chunkfix için MCEdit dışında MinecraftRegionFixer'de kullanabilirsiniz.
Lag makinesi dediğiniz şey hiçbir işe yaramaz. lag yapsada az bir lag yapacaktır, stoplag çekmek iyi birşeydir fakat lavları,suları ve redstone devrelerini durdurup mobları siler, sonrasında -c koyarak yazdığınızda lavları,suları ve redstone devrelerini devam ettirir fakat bu sırada buglar oluşabilir.
Aşırı fazla moblar için herhangi bir plugin kullanmalarına gerek olacağını sanmıyorum spigot.yml veya bukkit.yml'den limit koyabilirler.
Eğer skyblock sunucunuz var ise çok fazla huni için adalara limit koyabilirsiniz fakat bu oyuncuları rahatsız edecektir.
SkyBlock sunucunuz var ise nether dünyasını ve end dünyasını bukkit.yml ve spigot.yml'den kapatabilirsiniz, böylelikle sadece spawn dünyası,askyblock dünyası ve askyblock_nether dünyası kalacaktır.

Sunucunuzun ayarlarını değiştirerek optimize edebilirsiniz:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Hediye spawner vermelerini zaten önermem, yan hesap açarak çok fazla spawner kasabilirler ve opskyblock tarzı sunucular bu yüzden sevilir, yan hesap açarak 1. olunabileceğinden.

Renacr

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Chunkfix için MCEdit dışında MinecraftRegionFixer'de kullanabilirsiniz.
Lag makinesi dediğiniz şey hiçbir işe yaramaz. lag yapsada az bir lag yapacaktır, stoplag çekmek iyi birşeydir fakat lavları,suları ve redstone devrelerini durdurup mobları siler, sonrasında -c koyarak yazdığınızda lavları,suları ve redstone devrelerini devam ettirir fakat bu sırada buglar oluşabilir.
Aşırı fazla moblar için herhangi bir plugin kullanmalarına gerek olacağını sanmıyorum spigot.yml veya bukkit.yml'den limit koyabilirler.
Eğer skyblock sunucunuz var ise çok fazla huni için adalara limit koyabilirsiniz fakat bu oyuncuları rahatsız edecektir.
SkyBlock sunucunuz var ise nether dünyasını ve end dünyasını bukkit.yml ve spigot.yml'den kapatabilirsiniz, böylelikle sadece spawn dünyası,askyblock dünyası ve askyblock_nether dünyası kalacaktır.

Sunucunuzun ayarlarını değiştirerek optimize edebilirsiniz:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Hediye spawner vermelerini zaten önermem, yan hesap açarak çok fazla spawner kasabilirler ve opskyblock tarzı sunucular bu yüzden sevilir, yan hesap açarak 1. olunabileceğinden.
Hocam Haklısınız,Değerli Yorumunuz İçin Teşekkürler :) Ben bildiklerimi yazdım haklısınız.

Absolatte

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
PaperSpigot kullanarak sunucunuz için kapsamlı bir optimizasyon sağlayabilirsiniz.
TPS değerinde artış garanti!

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
PaperSpigot
Eğer PaperSpigot kullanırsanız sunucu hatası vede çökme sorunları ardından oyuncuların item kaybetme sorunlarını yaşayabilirsiniz.
Spigot öneririm.

Ü

Üye silindi 10466712

Ziyaretçi
Konu güzel fakat renkleri biraz daha değişik seçmeni öneririm.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
PaperSpigot
Eğer PaperSpigot kullanırsanız sunucu hatası vede çökme sorunları ardından oyuncuların item kaybetme sorunlarını yaşayabilirsiniz.
Spigot öneririm.

Hatalı pluginler, hatalı dünyalar ve yanlış ayarlar sunucunun çökmesine sebep olur, sunucu çöktüğünde en son save noktasına döner. Bazende burada bir hata oluşur ve itemler v.s gider. Eski sunucumda çok yaşadım fakat şuanki sunucumda hiçbir sorun yok.

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
Hatalı pluginler, hatalı dünyalar ve yanlış ayarlar sunucunun çökmesine sebep olur, sunucu çöktüğünde en son save noktasına döner. Bazende burada bir hata oluşur ve itemler v.s gider. Eski sunucumda çok yaşadım fakat şuanki sunucumda hiçbir sorun yok.
sanırım bununla alakalı detaylı bir konu açmam gerekiyor.
Ama bu sorun herkeste yaşandığınıda söylemedim.