Toplumu Kurtarmak | 1. Bölüm | Giriş ve Ana Hatlar

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba, bu yazı serisinde tamamen ütopik bir ülkenin her tarafı işgal edilmiş, batırılmış ve umut kalmamış fakat bitik bir şekilde yönetimin size kaldığı bir durumdan neler yaparak kurtulabileceğini tartışmayı umuyorum. Ben elimden geldiğince düşüncelerimi size aktarmaya çalışacağım bu bağlamda bazı şeyleri tartışacağız. Kesinlikle söylediklerim doğru demiyorum ve her türlü görüşe de saygım var bu yüzden yazdıklarımın sadece benim fikirlerim olduğunu ve ütopik bir kaç fikir olduğunu unutmamanızı istiyorum. Kendi görüşlerinizi forum kuralları çerçevesinde sunabilirsiniz hazırsanız başlayalım.

Bana göre bir ülkenin bağımsızlığını kazanmasının ilk öncülü yaşamak için gerekli temek koşulları karşılıyor olabilmesidir. Bu durumda yiyecek ihtiyacı ve enerji ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyaçlar ülke içinde yeterli bir şekilde karşılanmasından sonra ilk zincir kırılmış olacaktır. Tüketen bir toplumdan üreten bir topluma geçiş işe diğer aşamadır. Bir şeyleri üretmek hep toplumun seviyesini geliştirecek hemde ihtiyaç fazlası ile gelir elde edilecektir.(Bu üretim sadece maddi değil fikir anlamında da olabilir.) Ekonomik alanda bir gelişme sağlanırken aynı anda kültürel bir kaç şeyin daha değişmesi elbette gereklidir. Bunlar eğitim, suç işlenenlere verilecek cezalar, toplumdaki hiyerarşi ve din. Bahsetmeyi unuttuğum daha birçok şey olabilir.

Genel olarak her bölüm 1 konuyu ele alıp birlikte toplumu kurtarmanın nasıl mümkün olabileceğini tartışmak istiyorum sizlerle. Bu fikirlerimi sunmak ve ana hatlarıyla seriyi anlatmak anlamında kısa bir giriş yazısı oldu.
Sizin yorumlarınızı ve görüşlerinizi de bekliyorum. Son olarak bu ülkenin ütopik bir ülke olduğunu unutmayın. Sevgilerimle...

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Böyle bi toplumun ihtiyacı olan şey umuttur bence, yaşamak için bi sebepleri kalmazsa bu kötü düzende barbara dönüşürler muhtemelen herkes yavaş yavaş kötü insanlara dönüşür ve sağda solda kavgalar çıkar bu yüzden önce bu insanlara bir amaç lazım ve bu amaçı gerçekleştirebilecek kadar güçlü birisi. Kısaca bi lider lazım

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Böyle bi toplumun ihtiyacı olan şey umuttur bence, yaşamak için bi sebepleri kalmazsa bu kötü düzende barbara dönüşürler muhtemelen herkes yavaş yavaş kötü insanlara dönüşür ve sağda solda kavgalar çıkar bu yüzden önce bu insanlara bir amaç lazım ve bu amaçı gerçekleştirebilecek kadar güçlü birisi. Kısaca bi lider lazım
Zaten başta yönetimin bize kaldığı yani liderin bizim olduğumuzu söyledim. Bu bağlamda umut bir nevi siz oluyorsunuz ve bu durumda yapılacaklar neler onu tartışacağız. Elbette karşı çıkanlar sorun çıkaranlar olacak işte o yüzden de ceza-suç sistemi olmalı ve buradan görünen o ki ilk olarak mutlak bir monarşi ortaya çıkıyor işler yoluna girene kadar. Ütopya dediğimiz için bazı şeyler kabul ederek başlıyoruz öyleyse fikirlerin doğru teşekkür ederim yorumun için. :)
Insan Biraz Üşenir Hayel Güçün Güçlü Olmalı :D
Daha çok merak diyelim biz ve tartışma ortamını seviyorum. :)

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

Böyle bir ülkeyi kurtarmak mı? Daha çok toprak! Hans, get the flammenwerfer.​

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ütopyadaki bir ülkeden bahsediyorsak her şey yoluna girer, ancak ben distopyada ele alacağımız bir ülke için herşeyi ateşe verip kolay kurtulmayı yeğelerim.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ütopyadaki bir ülkeden bahsediyorsak her şey yoluna girer, ancak ben distopyada ele alacağımız bir ülke için herşeyi ateşe verip kolay kurtulmayı yeğelerim.
Seçim meselesi tabii ki her şeyi ateşe verip 0 dan bir yapıya başlamakta mantıklı olabilir veya hiç başlamamak seçeneğini de kullanabiliriz. Fakat ikinci seçeneği seçersek konunun devamı gelmez sanırım. :)

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Halkı motive edebilmek ve isyanları önlemek adına ilk önce bir tiyatro oyunu oynanabilir. Bu sayede halkın morali yerine gelir (gaza gelirler). Halkı motive ettikten sonra onların bu düşüncelerini boşa çıkarmamak adına bir an önce icraatlara başlamak gerekir.
İcraatlar için az bir miktar maddi destek onlara yetecektir. Çünkü savaş durumunda bulunuluyor.
Bu durumda önümüzde 2 seçenek yer alıyor :
  • Savunmayı güçlendirip saldırılardan korunmak. Bu sayede halk güvenle üretebilir
  • İşgal altındaki yerlerden yağma yapıp maddiyat kazanmak (Halk Sinirlenebilir)

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Bir topluluğun sıfırdan gelişmesi için maddi ve manevi imkanları en iyi şekilde kullanabilme becerisine sahip olması gerekir önce. Sadece rezerv tüketimine bağlı, materyalist bir toplumun ömrü kısa olacağı gibi sadece "umut"la hayata tutunmaya çalışan işlevsiz bir toplum da tarih sahnesinde rol alamayacaktır. Kaynaklarını ve maddi birikimini ortak değerler için kullanmaya, barış ortamı sağlamaya çalışan azimli ve hoşgörülü toplumlar daha uzun soluklu olacaktır. Çünkü manevi değerlere sahip topluluklarda insanlar üreticiliğe geçmeyi başardıktan sonra adaletsiz bir mal biriktirme yarışına girmezler, bir vücut gibi planlı şekilde hareket ederler.

Kendi içinde birliği ve kararlı üretim ortamını oluşturduktan sonra en önemli faktör dış unsurlara karşı sağlanması gereken güvenliktir. Bu durumda kendi benliğinden aldığı güç ile halk, kendini dış saldırılara karşı koruma yetisini elde edebilecektir. İlkel bir güvenlik mekanizması da oluşturulduktan sonra amaç üretim ve gelişmenin devamlılığını etik çerçevesinde sürdürmektir. İç dengeye ve hoşgörüye sahip toplumlarda bilim ve teknik bu sayede daha hızlı gelişir. Bilim ve teknikteki gelişmeler parabolik ilerleme (artarak artar) gösterir. Böylece bu ülke sahip olduğu ilkel güç unsurlarını da geliştirir ve çevresine kıyasla daha hızlı büyür.