Minecraft 1.7.2 Nin Batışı

berkser1232221

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Evet.Bir zamanlar popi olan 1.7.2 artık 1.8 versiyonu çıktıktan sonra yavaş yavaş yıprandı.Bu süre içerisinde 1.7.2 serverlar gittikçe azalıyordu.İşte o an,minecraft'ın büyük efsanesi bir snapshot yüzünden yerlerin içine diri diri gömülmüştü.Herkes artık 1.7.2 çağını yaşatmaya çaba göstersede artık büyük bir zarara girdi.Yüzüne bakılmadı,sesi duyulmadı.Bütün bunlar olur iken,siz neredeydiniz?
Artık konulara böyle değişik girişler ekleyeceğim neyse asıl konuya geçebiliriz artık.
Yeni Dünya Motoru!
- İki kat daha fazla alan ile birlikte yeni ağaçlar, çiçekler ve bloklar.
- Yeni GÜÇLENDİRİLMİŞ dünya oluşturucu seçeneği.
- Daha az okyanus daha çok kara.
Yeni Bloklar!
- 2 Çeşit yeni odun eklendi.
- Boyalı camlar. İnce ve kalın çeşitleriyle.
- Paketlenmiş buz, kırmızı kum ve podzol
- birçok yeni çicek ve 2 blok uzun versiyonları.
- Portallar artık daha büyük.
Balıkçılık!
- Daha çok balık türü eklendi.
- Artık sadece balık değil çöp ve hazinede tutabilirsiniz.
- Oltalar artık geliştirilebilecek.
Haritalar!
- Artık bütün haritaları birleştirerek (item frame içerisinde) büyük bir harita oluşturulabilir.
- Artık yün vb bloklarda haritalarda renkli.
- Daha az lag.
Kazanımlar ve İstatislikler!
- Çoklu oyunculu seçenekte aldığınız kazanımlar herkese duyurulur.
- Kazanım ekranı artık zoom yapabiliyor.
- Sunucular artık 64x64 boyutunda server-icon.png adlı bir resmi kendi dosyalarına koyabilir ve bunu kendi sunucu listesinde görebilirler.
- Artık kimin açık olduğunu sunucuya görmeden görebilirsiniz.
Kaynak Paket Değişiklikleri!
- Artık kaynak paketler ayrı ayrı kullanılabilecek. Ses birinden görüntü birinden gibi.
- Artık kendi sesinizi oyuna ekleyebileceksiniz.
- Sunucular size önerilen bir kaynak paketi indirtebilir.
Sohbet ve komut güncellemeleri!
- Komut bloklarıyla ilgili birçok yenilik eklendi.
- Bir kişinin ismine tıklayıp özel mesaj göndebilirsiniz.
- birçok hata düzeltmesi!
- Bütün çoklu oyuncu yeniden yazıldı.
- Ses sistemi yeniden yazıldı.
- Grafikler artık daha fazla opsiyona sahip.
- Artık shader paketleri yavaş yavaş minecraft dahilinde desteklenmeye başlandı

Kaynak:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

1.7.2 Çıktığında bütün minecraft severler heyecanlıydı.Çünkü o dönemlerde 1.6.4 sakinlik içinde yaşanıyor bizim bordo klavyeli dediğimiz kişiler neredeyse bir hiçdi.Oyunda hiç hile yoktu.Oyunda bilek ve kol gücü en önemli kavramlardan biriydi.Günümüz oyuncuları maalesef 3.parti yazılım veya,hileli client kullanmaktadır.1.7.2 Yayınlandı.Artık herkes çok heyecanlıydı.Minecraft forumlarının neredeyse çoğunluklasında bu haber yayınlandı.
Yeni snapshota herkes geçmişti.Neredeyse herkes 1.6.4 ü bırakmış 1.7.2 ye geçmişti.Oyunda artık yavaş yavaş hileli clientler yazıldı.Bu durum rahatsız edici olmuştu.Ve bizim bordo klavyeli dediğimiz nesil başlıyordu.İnsanlar 3.Parti yazılım kullanmaya başlamışlardı.1.7.2 Bu zorluklara rağmen halan daha favori minecraft sürümüydü.Tüm güzel haritalar 1.7.2 ye uygundu.1.7.2 Si olmayan oyunun tadını çıkaramazdı.Fakat mojang artık yeni snapshot çıkarmaya kararlı bir şekilde çalışmalara başladı.1.7.2 hala popiler iken.....
Minecraft oyuncuları tarafından uzun zamandır beklenen 1.8 güncellemesi nihayet yayınlandı. NPC köyleri, nehirleri, dar ve uzun vadileri ve yeni Mob'larıya (
, Silverfish ve Cave Spider) oyuncuların beğenisine sunulan 1.8 güncellemesi aynı zamanda Adventure Update olarak adlandırılan ve oyundaki macera öğesini ön plana çıkarması beklenen ana güncellemenin de ilk bölümünü oluşturuyor.
İşte 1.8 sürümü çıktı.Buna özel fragman bile hazırladılar.

Hatırlayacağınız üzere Notch güncellemenin düşündüklerinden büyük olduğunu söylemiş ve Adventure Update'i iki bölüm halinde yayınlayacaklarını belirtmişti. Bu nedenle ki oyundaki Experience Bar henüz herhangi bir işe yaramamakta. 1.8 güncellemesi ile oyuna eklenen şeyleri görmek için
göz atabilirsiniz.
Kaynak:

Bu snapshot 1.7.2 den daha çok beğenildi artık 1.7.2 çürüyordu modlar 1.8 e yönelik haritalar 1.8 e yönelik serverlar 1.8 e yönelik.Vee 1.7.2 diri dri gömülmüştü.Artık 1.9,1.10,1.11,1.12 çıktı.1.7.2 Bizim kalbimize kazındı!

Bu Konularımı Okudun mu?:
https://forum.gamer.com.tr/konu/i-koetue-soez-savasi.361956/#post-2063970
https://forum.gamer.com.tr/konu/forumlar-nedir.361619/#post-2062054
Hemen Oku!

berkser1232221

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İngilterede çoğu sunucu 1.11, Ama Türkiyede anlamıyorum ki hala 1.7.2 sunucu açılıyor, bence biz işte bu yüzden gerideyiz, İnşallah yakın bir zamanda 1.11 Geçilir. Ama korktuğum şey Türkler 1.11 Geçtiğinde, İngilizler 1.20.1 Felan sunucu açıcak diye korkuyorum. İyi Forumlar...
EmreZengin Öncelikle Merhaba Dostum.
Bu açıklaman benim görüşümde yanlış bir şey.
1.11 Pvp sine bakarmısın.Ülkede saten çoğunlukla tutan sunucular Pvp oluyor.1.7.2,1.8 Pvp si gayet ideal hileler haricinde.Bu arada ileri olmak için illaha en yenisini kullanmak şart değil.Umarım dediklerimi yanlış anlamamışsındır.
İyi Forumlar!

EmreZengin

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
EmreZengin Öncelikle Merhaba Dostum.
Bu açıklaman benim görüşümde yanlış bir şey.
1.11 Pvp sine bakarmısın.Ülkede saten çoğunlukla tutan sunucular Pvp oluyor.1.7.2,1.8 Pvp si gayet ideal hileler haricinde.Bu arada ileri olmak için illaha en yenisini kullanmak şart değil.Umarım dediklerimi yanlış anlamamışsındır.
İyi Forumlar!
Neden elin adamı 1.11.2 açarken biz hala 1.7.2 açalım ki, ayrıca benim görüşüm bu, ben illede böyle olmalı demiyorum. İyi Forumlar.

ServetPro

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Neden elin adamı 1.11.2 açarken biz hala 1.7.2 açalım ki, ayrıca benim görüşüm bu, ben illede böyle olmalı demiyorum. İyi Forumlar.

Kardeşim 1.9 Sürümünde Pvpi Adam Gibi Atamıyorsun 1.7.2 1.8 Pvpsi Daha Güzel (hileler dışında) Onu Demek İstiyoruz
Kendi Sunucumuda Özelikle 1.7.2 1.8 Acdım :)

EmreZengin

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
(Tamam hilesiz pvp güzel) Baltayla 2 Saate Vurma Kılıçla 50 Kere Vurup İşlememesi Sinir Bozucu Ve Hiç Zevk Aldırmıyor :(
Anlıyorum sizide ama bu zihniyetle Türkiyede minecraft gelişmez, siz kendi bildiğinizi yapın ben şuanda 1.11 sunucu açtığıma pişman değilim, inşallah en kısa zamanda bu zihniyetten kurtulursunuz, iyi akşamlar.

ServetPro

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
(Sunucum 4 Yıldır Acıkdı Kapandı 2 Gün Önce Bida Acıldı) 1.7.2 Sunucumda şu an +40 Online Var 1.9 Sunucu Acarsan 10 Kişi Geçmez Cünkü 1.9 Oynayan Cok Az :) SEBEP BEĞENİLMYİOR. İyi Akşamlar Tartışma Uzuyacak Gözüküyor. :)

EmreZengin

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
(Sunucum 4 Yıldır Acıkdı Kapandı 2 Gün Önce Bida Acıldı) 1.7.2 Sunucumda şu an +40 Online Var 1.9 Sunucu Acarsan 10 Kişi Geçmez Cünkü 1.9 Oynayan Cok Az :) SEBEP BEĞENİLMYİOR. İyi Akşamlar Tartışma Uzuyacak Gözüküyor. :)
İşte sırf online kazanmak için gelişmiyoruz, 1.11 sunucum var ve premium olmasına rağmen 25-30 çekiyor günlük, ben gelişeceğinede inanıyorum. İyi akşamlar.