kylefireblade
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
arkadaşlar server açmayı düşünüyorum batihosttan sw 38plugin 2 dünya kaç kişi kaldırır pluginler standart survival.
tamam hocam 32 yapacam çok saolunRahat 36-42 kişi kaldırabilir, ama sana tavsiyem 32 olmalıdır.
32 derken ben "oyuncu sayısından" bahsediyordum, ram değil.Olay sadece ram miş gibi anlatıyorsunuz, dandik hostinglerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz... Eğer ki cpu ideal bir şey ise 2 gb ram li bir Spigot ile 75- kişi rahatlıkla oynayabilir. Tabi bunda kullandığın pluginlerin, haritalarının, config dosyalarının ve Java argümanlarının da etkisi var.
32 GB öneren @CihanYlmzCR o kadar ramin tamamını kullanabilmen için çoook fazla oyuncun olması lazım o kadar fazla ki şu anda hali hazırda en fazla oyuncuyu çeken Türk hub sunuculardan daha fazla.
Olay zaten sadece ram değil ancak en büyük etken ram dir yani cpu filan sonra gelir. Sen Gidip minecraft sunucusunda i5 filan kullanmıycağına göre zaten sorun yokOlay sadece ram miş gibi anlatıyorsunuz, dandik hostinglerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz... Eğer ki cpu ideal bir şey ise 2 gb ram li bir Spigot ile 75- kişi rahatlıkla oynayabilir. Tabi bunda kullandığın pluginlerin, haritalarının, config dosyalarının ve Java argümanlarının da etkisi var.
32 GB öneren @CihanYlmzCR o kadar ramin tamamını kullanabilmen için çoook fazla oyuncun olması lazım o kadar fazla ki şu anda hali hazırda en fazla oyuncuyu çeken Türk hub sunuculardan daha fazla.
Lütfen saçmalamayalım. Cpu bir Minecraft sunucusunun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir dolayısıyla cpudan daha önemli bir şey yoktur. Abuk subuk hostinglerin size rame göre sunucu vermesine alıştığınızdan ram daha önemliymiş gibi geliyor sanırım size. Cpuda önemli olay şey ise eğer makinede tek sunucu bulunuyorsa "single thread benchmark"ı eğer birden fazla sunucu bulunuyorsa da "multi thread benchmark"ı dır.Olay zaten sadece ram değil ancak en büyük etken ram dir yani cpu filan sonra gelir. Sen Gidip minecraft sunucusunda i5 filan kullanmıycağına göre zaten sorun yokEn Az Xeon serisi olmalı ve bu işlemciler de takip edilmeli yani yeni nesil mi ne oluyo ne bitiyo diye