Karşınızdakini İkna Etmek İçin 5 Şeytani Yol

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Konumu patateslere adıyorum.
Bazen birine bir işimiz düşer, istediğimi yaptırmamız gerekir ve onları ikna edemeyiz. Aslında bunlar çok kolay. Az sonra okuyacaklarınız ile bankadan milyonlarca altın alabileceksiniz. Hadi görelim.

İlk HAMLE! : Hızlı Konuşun ki Az Düşünsün

When_Does_Socializing_Make_You_Happier_SOURCE_Stocksy.jpg

Birine bir şey yaptıracak iken onlara yaptıracağınız işi hızlı bir şekilde söyleyin ki az düşünsün, onu köşeye sıkıştırın ve baskı altında kabul etsin. Bunun tersine bir konuşma yaparken daha yavaş söylemenizi tavsiye ederiz.
İkinci HAMLE! : Akıllarını Karıştırıp Üstten İndirme Yapın

b8f1792debc542c098a84c0cfb6aeda1.jpg

Bu özellikle ortak çalışmalarda da işe yaramaktadır. Mesela bir ürün satacaksınız bunu televizyonlarda ve mağazalarda da yapıyorlar bunu biliyorsunuz. Mesela bir ürün 1.5 TL diyelim. 1.5 TL demek yerine 150 kuruş olarak tanıtın veya söyleyin. Böyle yapılan yerlerde çok daha fazla satım yapıldığı doğrulanmıştır.
Üçüncü HAMLE! : Yorgunken En Savunmasız Halindedir

why-youre-still-tired-when-you-wake-up.jpg

Birine bir şey yaptıracak iseniz yorgun olduğu zamanları seçin. Bu iş çıkışı olabilir, spordan geldiğinde olabilir veya bir kaç kat çıktıktan sonra olabilir. Çünkü bu zamanlarda dikkatleri dağınık ve hemen eve gitmek isteyen kişinin sizi reddetme oranı düşüktür.

Dördüncü HAMLE! : İzliyor Algısı Yaratan Süslemeler Yapın

Rimmel Scandaleyes 3 coats 2.jpg

Bu taktik sizi izliyoruz algısı oluşturur. Mesela bir kafeteryada çiçekli bir tablo, içinde göz bulunan bir tablo ile değiştirildiğinde elemanların daha düzgün ve temiz çalıştıkları gözlenmiştir.
Beşinci HAMLE! : Ham Yapın Onları

fotolia_57541445_subscription_xl-e1397255281662.jpg

Onları korkutun. Telaş ve endişe hisseden kişilerin daha pozitif cevaplar verdikleri görülmüştür. Çünkü bunun sebebi eğer dediklerinizi yapmazsanız, yapmak seçeneğine göre çok daha fazla şey kaybettireceğidir.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güzel konu :kaş:
3. madde bana arkadaşımın dediği şu sözü aklıma getirdi :
Adolf Hitler konuşmalarını ikindi vaktine doğru yapardı. Çünkü iş çıkışı halk yorgun düşüyordu. Halka "Demokrasiyi Kaldıracağız ! " dediğinde halk kabul etmişti. (doğruluğunu bilmiyorum :D )

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Güzel konu :kaş:
3. madde bana arkadaşımın dediği şu sözü aklıma getirdi :
Adolf Hitler konuşmalarını ikindi vaktine doğru yapardı. Çünkü iş çıkışı halk yorgun düşüyordu. Halka "Demokrasiyi Kaldıracağız ! " dediğinde halk kabul etmişti. (doğruluğunu bilmiyorum :D )
Ehehehe! Cumhurbaşkanı ben olacağım Erdoğan'ın yanına gidiyorum. :D

Brando

Zafer ancak ona inananlarındır.
En iyi cevaplar
0
Bende bir şey ekliyeyim mesela birisinden para isteyeceksiniz. Ama biliyorsunuzki karşınızdaki kişi cimri bir insan, ilk olarak size lazım olan paradan daha üst bir miktar söyliyeceksiniz ve size bu parayı vermek istemeyecek karşıdaki kişi sonrada size lazım olan parayı isteyeceksiniz ve az önce sizi reddettiği için bu sefer vicdanı elvermeyecektir ve istediğiniz parayı sie verecektir.

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bende bir şey ekliyeyim mesela birisinden para isteyeceksiniz. Ama biliyorsunuzki karşınızdaki kişi cimri bir insan, ilk olarak size lazım olan paradan daha üst bir miktar söyliyeceksiniz ve size bu parayı vermek istemeyecek karşıdaki kişi sonrada size lazım olan parayı isteyeceksiniz ve az önce sizi reddettiği için bu sefer vicdanı elvermeyecektir ve istediğiniz parayı sie verecektir.
Annem de işe yaramıyor bu. :D

KeremWho

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Web sitesi olan sunucunuz varsa buda bir taktiktir:
Mesala en ucuz Vip 10 TL Herkeze 5 TL Kredi hediye edeceksiniz. Kendileri VIP Almak icin 5 TL Daha yatiracaktirlar. Basta zarar edersiniz ama sonradan kazanciniz artar daha cok satarsiniz. (Vaktinde bende uyguladim :) )

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Web sitesi olan sunucunuz varsa buda bir taktiktir:
Mesala en ucuz Vip 10 TL Herkeze 5 TL Kredi hediye edeceksiniz. Kendileri VIP Almak icin 5 TL Daha yatiracaktirlar. Basta zarar edersiniz ama sonradan kazanciniz artar daha cok satarsiniz. (Vaktinde bende uyguladim :) )
Zarar etmezsin. Hiç almazlar mesela o zaman bu taktiği uygularsan +5 kar edersin. Çünkü o kredi gerçek para değildir. Onların eline geçen sanal para, senin eline geçen gerçek paradır.