Çözüldü | Function Sorunsalı

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kod:
function setVer(p: player, t: text, n: number):
    {bounty.%{_p}%} > {_n}:
        {_t} is "p1":
            wait 2 ticks
            give a iron chestplate of protection 1 to {_p}
            give a iron leggings of protection 1 to {_p}
            give a iron helmet of protection 1 to {_p}
            give a iron boots of protection 1 to {_p}
            send "{@p} &e1 adet &aP1 Demir Set &esatın aldın." to {_p}
        else:
            send "{@p} &csa" to {_p}
    else:
        send "{@p} &cYetersiz bounty." to {_p}
Bu kod sorunsuz olmasına rağmen hiçbir elseye atmıyor ve olayı gerçekleştirmiyor.
Chest üzerinde hallediyorum olayı ve TuSKe kullanıyorum.
Kod:
make gui slot 12 of player with iron chestplate of protection 1 named "{@p} &aKoruma 1 Demir Set" with lore "&eBu seti||&8[&62000 Bounty&8] &eödeyerek||&esatın alabilirsin.||&eAlırsanız, tüm set||&eparçaları beraber gelir." to close then run function setVer(player, p1, 1999)
GUI kodu da bu.

ResultLuna

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Sadece fonksiyonu görerek maalesef sana yardım etmemizin mümkünatı yok, çağırırken parametre olarak ne girdiğin çok daha büyük bir önem teşkil ediyor.
Kod:
   {bounty.%{_p}%} > {_n}:
        {_t} is "p1":
            wait 2 ticks
        else:
            send "{@p} &csa" to {_p}
    else:
Kırmızı ile işaretlediğim yerde eğer kısmı çalışmıyor çünkü zaten "{_t}" parametresi olarak sadece "p1" giriyorsun. Fakat mavi ile işaretlediğim yerde bir hata yok, planladığın gibi eğer oyuncunun ödülü yüksekse çalışıyor. Eğer ki hiçbir şey gerçekleşmiyorsa sıkıntı mavi ile işaretlediğim kısımdan kaynaklı, oyuncunun ödülünü doğru kaydettiğine ve büyük olduğuna emin ol.

Son düzenleme:

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sadece fonksiyonu görerek maalesef sana yardım etmemizin mümkünatı yok, çağırırken parametre olarak ne girdiğin çok daha büyük bir önem teşkil ediyor.

{bounty.%{_p}%} > {_n}:
{_t} is "p1":
wait 2 ticks
else:
send "{@p} &csa" to {_p}

else:

Kırmızı ile işaretlediğim yerde eğer kısmı çalışmıyor çünkü zaten "{_t}" parametresi olarak sadece "p1" giriyorsun. Fakat mavi ile işaretlediğim yerde bir hata yok, planladığın gibi eğer oyuncunun ödülü yüksekse çalışıyor. Eğer ki hiçbir şey gerçekleşmiyorsa sıkıntı mavi ile işaretlediğim kısımdan kaynaklı, oyuncunun ödülünü doğru kaydettiğine ve büyük olduğuna emin ol.
O kısım yokken yine aynı durumdaydı, orda sorun var mı diyerekten ekledim.
GUI kodunda istediğimi yazabildiğim için o else çalışabilir yani.
Ama kod çalışmıyor.

Ve parametreler gui kodunun sonlarında yazıyor.

ResultLuna

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
O kısım yokken yine aynı durumdaydı, orda sorun var mı diyerekten ekledim.
GUI kodunda istediğimi yazabildiğim için o else çalışabilir yani.
Ama kod çalışmıyor.

Ve parametreler gui kodunun sonlarında yazıyor.
Ne if, ne de else çalışıyor diyorsanız bunun tek sebebi fonksiyonun çağrılmamasıdır. Eğer ki "setVer" fonksiyonunu alttaki gibi yaptığınızda çıktı alamıyorsanız bu TuSKe'yi yanlış kullandığınız anlamına gelir.
Kod:
    send "%{_t}%: %{_n}%" to {_p}
Eğer ki çıktı almadıysanız maalesef size pek yardımcı olamayacağım zira TuSKe ile alakalı pek bilgim yok, fakat hatanızın GUI oluştururken olduğunuzu bilmenizde yarar var.

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne if, ne de else çalışıyor diyorsanız bunun tek sebebi fonksiyonun çağrılmamasıdır. Eğer ki "setVer" fonksiyonunu alttaki gibi yaptığınızda çıktı alamıyorsanız bu TuSKe'yi yanlış kullandığınız anlamına gelir.
Kod:
    send "%{_t}%: %{_n}%" to {_p}
Eğer ki çıktı almadıysanız maalesef size pek yardımcı olamayacağım zira TuSKe ile alakalı pek bilgim yok, fakat hatanızın GUI oluştururken olduğunuzu bilmenizde yarar var.
GUI koduna göz attınız mı?
Lakin kodun farklı biçiminin parametre dizaynının aynı olanını kullanıyorum ve bir sorun yok.

ResultLuna

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
GUI koduna göz attınız mı?
Lakin kodun farklı biçiminin parametre dizaynının aynı olanını kullanıyorum ve bir sorun yok.
Üstte yaptığım fonksiyonu "GUI Kodunda" uygularsanız ve bir çıktı alırsanız veya almazsanız size ciddi anlamda yardımcı olabilirim, maalesef şu an verdiğiniz bilgiler o kadar da gerekli olmayan bilgiler. Lütfen önceki yorumumda yazdığım fonksiyonu aynı şekilde, aynı menüde kullanmayı deneyin. Eğer çıktı almazsanız bunun sebebi GUI, alırsanız (ki hiç ihtimal vermiyorum) fonksiyondur. Bu hususta siz bana bilgi vermeden yardım etmem gerçekten mümkün değil.

Blueyescat

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Kodun ve verilerin doğru olduğuna eminsen Skript'in bugu olabilir, bu durumda bunun yeri burası değil
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
dır.

Ama ilk önce son sürümleri kullandığından emin ol. Yardım isterken sürüm bilgisi verilmeli.

Sadece bunlar değil /version yazdığında çıkan yazıları da atmalısın.

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
upload_2017-5-21_7-1-53.png

upload_2017-5-21_7-2-9.png

TuSKe'nin 1.7.4 sürümünü spigotta bulamadım, skunityden yüklemiyor ve kapalı.
Doğru olduklarına eminim, sadece eşyaları vermiyor ve bounty variablem gerektiği gibi yüksek.

Sorunu parametreleri değiştirerek hallettim, t parametresini text yerine integer yaptım.