Tzesh
Sudan Çıkmış
- En iyi cevaplar
- 0
Unutmamanız gereken altın kural; "Bir oyuncu antrenman yapmadan, pratik çalışmadan iyi oynayamaz! Yapılan her antrenman, edinilen her tecrübe iyi veya kötü fark etmez bize iyi yönde döner..." Her ne olursa olsun, eğer ciddi anlamda bir profesyonel oyuncu olmak istiyorsanız, atmanız gereken ilk adım her zaman için, hangi oyunda olursa olsun o oyun ile ilgili çalışmalarda, antrenmanlarda ve hatta gerekirse araştırmalarda bulunmaktır. Bir konu hakkında gelişmenin en iyi yolu, o konunun üstüne gitmektir...
Öncelikle, oyun ayarlarına geçmeden önce sizlerin daha iyi pratik yapabileceği şeylere değinmek istiyorum;
- Prefire alıştırması: Bir haritaya odaklanmanın, haritadaki pusma yerlerinin veyahut çeşitli stratejilerinin öğrenildiği practice türüdür. Örneğin, eğer siz Nuke öğrenmek istiyorsanız, öncelikle local olarak bir server açmalı ve bu serverda noclip açıp geçmelisiniz. Fakat bunun yerine direkt olarak "Nuke Prefire" oynarsanız, hem genel olarak oyundaki side tutma yerlerinden, pusma yerlerinden ve çeşitli stratejilerden haberdar olursunuz...
Genel olarak, prefire maplerinde oynarken, karşınıza böyle bir koskocaman menü çıkacak. Bu menüden botların silahlarını, botların sayısını ve silahınızı seçebileceksiniz...
Aynı zamanda da prefire maplerinde oynarken, her round bütün botları öldürdüğünüz zaman size kaç saniyede öldürdüğünüze dair bir bildirim gelecek. Bu bildirim ile kendinizi ölçebilirsiniz. Her zaman daha da ileriye bakabilirsiniz!
Aşağıda birkaç tane prefire haritası var, tek yapmanız gereken abone olmak ve atölyeden abone olduğunuz öğeyi açmak (eğer anlamıyorsanız youtube'dan yardım alabilirsiniz)
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
- Random Practice: Kullanıcılar tarafından tasarlanmış herhangi bir haritadan birini seçerek bu haritayı oynayabilirsiniz. Benim size önerim;
Giriş yap veya üye ol.
: Genel olarak, kubbe etrafında, default olarak etrafına çıkılamayan bir yerde başlıyorsunu ve etrafınızda doğan botlar size doğru akın etmeye başlıyorlar. Sizi bıçaklamaya çalışıyorlar. İsterseniz botları static olarak ayarlayıp, yerinizden çıkıp çeşitli yerlerden onları vurabilir, isterseniz sadece headshot modu ile terör estirebilirsiniz. Gerçekten çok fazla mod sunan bu mapi yıllardan beri kullanmaktayım ve her geçen gün yararını daha da fazla görmekteyim.Unutmayın, "Practice makes perfect!"
Counter-Strike: Global Offensive'de fark yaratan şeylerden biri de başlatma seçenekleri (launch options). Eğer başlatma seçeneklerinizi doğru bir şekilde ayarlayabilirseniz, oyunda fps boostun yanı sıra, daha birçok artıya sahip olacaksınız. Sizler için bütün başlatma seçeneklerini sıralayacak olursam;
Kod:
-console
Kod:
-novid
Kod:
-high
Kod:
-threads x
Kod:
tickrate 128
Kod:
-lw
Kod:
+cl_forcepreload 1
Kod:
-nod3d9ex1
Kod:
-nojoy
Kod:
+exec xxx.cfg
Kod:
+mat_queue_mode 2
Kod:
-pingboost 3 +rate 128000 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1
Kod:
-dxlevel 10 +mat_forceaniso 0 -noaafont
Kod:
-freq x
Kod:
-64bit
Aslında daha bahsedebileceğimiz bir sürü ayar var lakin çoğu gereksiz veya faydasız (örneğin heapsize...).
Başlatma seçeneklerinden sonra değinmemiz gereken yerlerden biri de oyun içi ayarlarımız, öncelikle herkesin ayarları değişik olabilir veyahut kimisi bazı ayarları kapatmayı/açmayı sevebilir bunlar gayet normal şeyler...
Brightness/Parlaklık: Oyununuzun gamma ayarını 1.6'ya almanız, görünmeyen yerlerin görünmesinde (Dust2'deki B tüneli) yardımcı olacaktır.
Color Mode/Görüntü modu: Dünyanın en gereksiz ayarı.
Aspect Ratio/Görüntü Oranı: Çoğu profesyonel oyuncu 4:3 oranında kullanırken, eğer rahat ediyorsanız 16:9 veya 16:10'da kalabilirsiniz. Buradaki en büyük fark 4:3'ün biraz daha yayık olması doğrultusunda, kafaya nişan almanın daha kolay olmasıdır.
Resolution/Çözünürlük: Eğer dilerseniz ve de monitörünüz destekliyorsa, çözünürlüğünüzü arttırmanızı öneririz. Fakat unutmayın, fazla çözünürlük = daha az fps!
Display Mode/Görüntü Modu: Fullscreen (Tam ekran) yapmanız şiddetle önerilir.
Laptop Power Savings/Dizüstü Enerji Tasarrufu: Bilgisayarınızın performansından feragat ederek, pile yatırım yaparsınız.
Global Shadow Quality/Evrensel Gölge Kalitesi: Tartışmasız olarak FPS'i en çok etkileyen ayardır kendisi, eğer sisteminiz eskiyse en düşüğe almanız en doğru karar olacaktır.
Model Detail/Model Detayı: Genel olarak modellerde ve doku paketlerinde kaliteyi arttırır. Eğer oyunu çok da fazla boğmak istemiyorsanız, birazcık öncelik verebilirsiniz.
Shader Detail/Shader Detayı: Bana kalırsa çok da fazla kısmamanız gereken ayarlardan biridir. Farkı aşağıda;
Multicore Rendering/Çoklu CPU Kullanımı: CS:GO'nun işlemcinin bütün çekirdeklerinden yararlanmasını sağlar. Bir nevi oyununuzun yükünü dağıtır. Kesinlikle açık olması gereken bir ayardır.
Anti-aliasing/Keskinliği yumuşatma: Adı üstünde keskinliği yumuşatma modudur. Parayı veren düdüğü çalar.
Texture Filtering Mode/Doku Filtreleme Modu: Aynı şekilde parayı veren düdüğü çalar.
FXAA Anti-aliasing/FXAA Keskinliği Yumuşatma: Parayı veren düdüğü çalar.
VSYNC: FPS'inizi monitörünüzün algılayabileceği maximum değere sabitler. Örneğin eğer sizin monitörünüz 60 hz ise fps'iniz 60'a sabitlenir. Bu sayede etraftaki doku yırtılmaları giderilir. Fakat önermediğim bir ayardır kendisi. CS:GO bir fps oyunu olduğundan ne kadar fazla fps = o kadar fazla köfte.
Motion Blur/Hareket İzi: Ekranı her çevirdiğinizde küçük bir halisülasyon efekti veren bir ayardır kendileri. Çok gereksizdir.
Nvidia GPU'lar için ek rehber;
AMD'de olmayan bir özellik olduğu için başlığı böyle atmak zorunda kaldım, mazur görün. Öncelikle şöyle bahsetmek gerekirse, NVIDIA Denetim Masası'nın en önemli özelliği, güç yönetimi modunun ayarlanabilmesi. Yani, oyundayken GPU'nun tam güçte veyahut %70 %80 çalışmasını sağlayabilme imkanı. Belirtilen yönergeyi izlerseniz yapabileceğinize inanıyorum...
Her oyuncunun en fazla ciddiyet vermesi konulardan biridir bence. Çünkü, oyununuzu bu küçük nişangaha odaklanarak, ona alışarak oynarsınız. Benim size bu konudaki tavsiyem de tıpkı diğerleri gibi, atölyeden bir harita indirmek olacak...
NOT: Resme tıklayarak atölye sayfasına ulaşabilirsiniz!
Crashz' Crosshair Generator benim CS:GO'ya ilk başladığım yıllardan beri kullandığım, güzel ayarlamalara yer veren, çeşitli hazır crosshairleri barındıran, bu crosshairleri denemeniz için size fırsat tanıyan güzel bir map...
Oyuna ilk kez başlayan biriyseniz veyahut silver yada novada takılı kaldıysanız, büyük bir ihtimalle yaptığınız en büyük hata bir rakiple karşı karşıya geldiğinizde direkt olarak taramaya başlamanızdır. Bunun yerine, yavaş ve sakin olun, sadece 1-2 mermiye halledebileceğiniz bir kişiye niye bütün şarjörü boşaltırsınız ki? Aynı zamanda da sekmenin etkisiyle onu vuramayıp ölürsünüz?
Öncelikle belirtmek isterim ki siz her hareket ettiğinizde silahınızın sekme olasılığı daha da artıyor. Her zıpladığınızda sekme oranı ciddi anlamda artarken, her çömeldiğinizde de ciddi oranda azalıyor. Bu durumda yapmanız gereken şeylerden biri, A-D A-D tuşlarını kullanarak, düşman ile karşı karşıya geldiğinizde, onun sizi vurmasını engelleyerek ve aynı zamanda A-D tuşlarına aynı anda bastığınız için oyunun sizi hareket etmiyormuş gibi algılamasını sağlayarak düşmanı öldürmeye çalışmaktır. Yani A-D A-D yaparak sanki hiç hareket etmiyormuş gibi, düşmanımızı öldüreceğiz. Şimdi gelelim sizlerin yaptığı en büyük hataya!
Her silahın bir spray pattern'i vardır. Yani her silahın bir anti-sekme formülü vardır da diyebiliriz, açık tabirle. Eğer bu silahlara ait sprey pattern'ları ezberleyip kullanabilirseniz tarayarak da adam öldürmeniz meçhul...
Giriş yap veya üye ol.
Normalde sizlere burada teker teker bütün config kodlarını açıklamayı düşünüyordum, fakat onun yerine direkt olarak sizlerle kendimin hazırlamış olduğum configimi sunacağım. Özelliklerinden bahsedersek;
1) Bağlantı yapılandırması (rate, interp ve timeout ayarları vb.)
2) Fps ile ilgili yapılandırmalar (preload, gözlük efektlerini kaldırma vb.)
3) Ses yapılandırmaları (konuşma sesi azaltıcı, ses alanı genişletici vb.)
4) Ekran yapılandırmaları (gamma, radar vb.)
5) Oynanış yapılandırmaları (zoom hassasiyeti, bob ayarları vb.)
6) Script kısımlar;
*) Tab ile beraber net_graph "1" scripti
*) Ölüm anında verilen hasarı sol üstte gösteren script.
*) Bombayı bulmak için E'ye basılı tutmak.
*) Hızlı silah değiştirme [t tuşu] (ssg ve awp)
*) Shift ile etraftaki gereksiz objeleri temizleme.
*) Jumpduck!
Config kurulumunu steam klasörüne yaptıktan sonra, oyuna girip "exec Tzesh.cfg" yazmanız yeterli olacaktır. Eğer en ideal viewmodel ayarlarını da kullanmak istiyorsanız "exec viewmodel.cfg" de yazabilirsiniz...
Dosya ektedir.
Okuduğunuz için teşekkür ediyorum,
Herhangi bir sorunda veyahut danışmak istediğiniz bir şey olursa; "
Giriş yap veya üye ol.
"Rar şifresi = Tzesh
Ekli dosyalar
Son düzenleme: