Masaüstü arka planı aşırı parlaklık sorunu

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba. Benim bilgisayarım ile ilgili küçük bir sorunum var. Bilgisayarımda eğer birden çok masaüstü arka planı yaparsam (değişmeli) arka plan birden aşırı parlaklaşıyor. Daha doğrusu "sonraki masaüstü arka planı" seçeneğini seçtiğim zaman oluyor bu.

Bu olay sadece masaüstü için gerçekleşiyor. Bilgisayarın genelinde parlaklık ile ilgili bir problem yok. Daha iyi açıklamak gerekirse:

Yukarıda gördüğünüz resim aşağıdaki resme dönüşüyor.

Bir ara microsoft'un kendi sitesinden bir arka plan indirmiştim (merak). O arka planı kullandığımdan beri bu sorun oluyor. İnternette pek yardım bulamadım. Buradan da bulabileceğimi sanmıyorum ya bir şansımı deneyeyim dedim.

Edit: Ayrıca bu durum sadece aero temalarında gerçekleşiyor.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Aynısı ablamın laptobunda da bu sorun var. Parlaklığı düşürsek bile yine de beyaz renkler aşırı parlıyor. Kız bir de photosop gibi programlar ile çalışıyor işinden ötürü, gri renkler beyaz gibi gözüküyor çok kötü oluyor çözümü bilen varsa yardım ederse çok makbule geçer.

Düzenleme: İngilizce kaynaklardan biraz araştırma ya Amd ve Nvdia fark etmez masaüstü sağ tık yapın ve kontrol paneline gidin orada ışık renk ayarları varmış oradan ayarlanabilirmiş. Ben şimdi bir deneyeceğim sonuçları paylaşırım.

Moderatör tarafından düzenlendi:

Absolatte

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Tüm temaları sıfırla ardından cmd.exe yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yaz.
Bir süre bekle cmd.exe işlemin sonuna gelince bilgisayarını yeniden başlat.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Tüm temaları sıfırla ardından cmd.exe yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yaz.
Bir süre bekle cmd.exe işlemin sonuna gelince bilgisayarını yeniden başlat.
Aslında zaten donanımsal bir sorun olmadığını biliyorum. O indirdiğim tema her ne yaptıysa birden fazla masaüstü arka planı olan şeylerde parlaklığın dediğim gibi açılmasına neden oluyor. Sadece o temanın değiştirdiği ayarı bulmam gerek. (Uzun uzun uğraşlar sonucu hala bulamadım.)