ErenCan34TR
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Selamlar Herkese!
Belki önceden açtığım konuları aranızdan okuyanlar vardır, yoksa da yandaki bağlantıdan gidebilirsiniz: https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-in-cok-degisik-bir-hatasi.358904/ https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-blue-screen-sorunu.361649/ .
Eğer 2 konunun tüm yorumlarını da okumuşsanız eğer, anlayacağınız üzere şansız ve çözümsüz sorunlarla sıklıkla karşılaşabilen biriyim.
Evet, lafı daha fazla uzatmadan konuya geçelim...
Şubat ayının son günü bilgisayarım yaklaşık 3-4 günlük bir bakımdan sonra tekrardan elime ulaştı. 3 aydır sıkıntısız oynayabiliyordum... Ta ki 23 Haziran Cuma günü saat 23:40 sularında... Sorunu anlatayım:
23 Haziran günü biliyorsunuz ki Ramazan 'ın son günüydü. Ben de annem ve teyzemle Üsküdar Belediyesi 'nin iftar çadırına değişiklik olsun diye uğradık. Bu olaydan 2 gün önce yani 21 Haziran Çarşamba günü kuzenimin ağır baskısı üzerine Zula 'yı indirdim. Zaten artık tamircilere verecek param kalmadığı için ve lanet olası arızadan dolayı bilgisayara korkudan Minecraft 'tan başka oyun indiremedim. 21 Haziran 'da dediğim gibi, kuzenimin ağır baskısı ve ısrarıyla onu kırmamak adına Zula 'yı yükledim ve oynamaya başladık. İşte ne olduysa 22 Haziran günü oldu. Bilgisayarım
23 Haziran 'da Üsküdar 'da biraz dolaşıp eve geldikten sonra hemen dinlenip bilgisayara koştum. Minecraft 'ı açtım. Sevdiğim sunuculardan birine girdim. Oyun 60 FPS 'ten birden 3 FPS 'ten yukarı çıkmamaya başladı. Çok sinirlendim ve düzelir ümidiyle oyunu kapayıp tekrar açmaya karar verdim. Kapamaz olaydım! Oyun bir daha açılmadı. Bilgisayar da acayip donmaya başladı. Hemen bilgisayarı yeniden başlattım ve açılır açılmaz sağlam bir tarama yaptım, bilgisayar ilk alındığı gibi hızlı çalışmaya başladı fakat -hata geliyor- Minecraft 'ı (abartmıyorum) 11-12 kere açmayı denedim ve her açmaya çalıştığımda bilgisayar Mavi Ekran hatası veriyordu. Sorunu biraz araştırdım ve aklıma önceki hatalara da sebep olan Zula 'nın ilk kurulumundaki DirectX hatası geldi... Tabii ya! Minecraft ile Zula DirectX hataları yüzünden çakışıyordu! Tabii bu benim düşüncem ve doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şu anda Minecraft 'ı oynayabilme şansım var fakat düzgün bir şekilde ve çok uğraştırıcı olacağı için bunu yapmaya gerek duymuyorum. Şu şekilde çözülebiliyor:
Sistem Geri Yükleme 'den Zula 'nın yüklendiği tarihe bakıp duyuru kısmında "DirectX Güncellemesi" yazan geri yükleme noktasını seçip geri yükleme bittikten sonra Zula 'yı siliyoruz. Minecraft 'ı ve Java 'yı da silip tekrar yükleyince oyun açılıyor fakat ben her canım Minecraft oynamak istediğinde bunu yaparsam hem Internet hızı düşer hem de bilgisayarı da kendimi de yorarım. Kimse böyle bir işsizlik yapmak istemez diye düşünüyorum.
Umarım en kısa zamanda çözülür.
Yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler, iyi günler, iyi forumlar!
Düzenleme:
Ekran Kartımın Özellikleri: Nvidia GeForce GT 520M Cuda - 1GB ve Intel HD Graphics 3000
Sistem Özellikleri: Windows 7 Professional 6 GB DDR3 RAM ve 64 Bit İşletim Sistemi Intel Core I3 2350M - CPU @ 2.30 GHz
Yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler, iyi günler, iyi forumlar!
Belki önceden açtığım konuları aranızdan okuyanlar vardır, yoksa da yandaki bağlantıdan gidebilirsiniz: https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-in-cok-degisik-bir-hatasi.358904/ https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-blue-screen-sorunu.361649/ .
Eğer 2 konunun tüm yorumlarını da okumuşsanız eğer, anlayacağınız üzere şansız ve çözümsüz sorunlarla sıklıkla karşılaşabilen biriyim.
Evet, lafı daha fazla uzatmadan konuya geçelim...
Şubat ayının son günü bilgisayarım yaklaşık 3-4 günlük bir bakımdan sonra tekrardan elime ulaştı. 3 aydır sıkıntısız oynayabiliyordum... Ta ki 23 Haziran Cuma günü saat 23:40 sularında... Sorunu anlatayım:
23 Haziran günü biliyorsunuz ki Ramazan 'ın son günüydü. Ben de annem ve teyzemle Üsküdar Belediyesi 'nin iftar çadırına değişiklik olsun diye uğradık. Bu olaydan 2 gün önce yani 21 Haziran Çarşamba günü kuzenimin ağır baskısı üzerine Zula 'yı indirdim. Zaten artık tamircilere verecek param kalmadığı için ve lanet olası arızadan dolayı bilgisayara korkudan Minecraft 'tan başka oyun indiremedim. 21 Haziran 'da dediğim gibi, kuzenimin ağır baskısı ve ısrarıyla onu kırmamak adına Zula 'yı yükledim ve oynamaya başladık. İşte ne olduysa 22 Haziran günü oldu. Bilgisayarım
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
'i bile Orta Ayarlarda rahatça oynatabilecek bir sisteme sahip fakat Zula 'da nedense otomatik ayarlarda Minimum 'u seçiyor. Maksimum 'a getirip, oyundan çıkıp girince biliyorsunuz ki grafikler Maksimum oluyor lakin oyunu bir daha açıp kapayınca oyun Mavi Ekran hatası veriyordu. Neyse, silip yükledim. Sorun düzeldi. Şimdi kesinlikle bunun konuyla ne alakası olduğunu soracaksınız. Hemen o kısıma geçiyorum...23 Haziran 'da Üsküdar 'da biraz dolaşıp eve geldikten sonra hemen dinlenip bilgisayara koştum. Minecraft 'ı açtım. Sevdiğim sunuculardan birine girdim. Oyun 60 FPS 'ten birden 3 FPS 'ten yukarı çıkmamaya başladı. Çok sinirlendim ve düzelir ümidiyle oyunu kapayıp tekrar açmaya karar verdim. Kapamaz olaydım! Oyun bir daha açılmadı. Bilgisayar da acayip donmaya başladı. Hemen bilgisayarı yeniden başlattım ve açılır açılmaz sağlam bir tarama yaptım, bilgisayar ilk alındığı gibi hızlı çalışmaya başladı fakat -hata geliyor- Minecraft 'ı (abartmıyorum) 11-12 kere açmayı denedim ve her açmaya çalıştığımda bilgisayar Mavi Ekran hatası veriyordu. Sorunu biraz araştırdım ve aklıma önceki hatalara da sebep olan Zula 'nın ilk kurulumundaki DirectX hatası geldi... Tabii ya! Minecraft ile Zula DirectX hataları yüzünden çakışıyordu! Tabii bu benim düşüncem ve doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şu anda Minecraft 'ı oynayabilme şansım var fakat düzgün bir şekilde ve çok uğraştırıcı olacağı için bunu yapmaya gerek duymuyorum. Şu şekilde çözülebiliyor:
Sistem Geri Yükleme 'den Zula 'nın yüklendiği tarihe bakıp duyuru kısmında "DirectX Güncellemesi" yazan geri yükleme noktasını seçip geri yükleme bittikten sonra Zula 'yı siliyoruz. Minecraft 'ı ve Java 'yı da silip tekrar yükleyince oyun açılıyor fakat ben her canım Minecraft oynamak istediğinde bunu yaparsam hem Internet hızı düşer hem de bilgisayarı da kendimi de yorarım. Kimse böyle bir işsizlik yapmak istemez diye düşünüyorum.
Düzenleme:
Ekran Kartımın Özellikleri: Nvidia GeForce GT 520M Cuda - 1GB ve Intel HD Graphics 3000
Sistem Özellikleri: Windows 7 Professional 6 GB DDR3 RAM ve 64 Bit İşletim Sistemi Intel Core I3 2350M - CPU @ 2.30 GHz
Son düzenleme: