Minecraft 'ın Çok Değişik 2. Hatası

ErenCan34TR

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Selamlar Herkese!

Belki önceden açtığım konuları aranızdan okuyanlar vardır, yoksa da yandaki bağlantıdan gidebilirsiniz: https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-in-cok-degisik-bir-hatasi.358904/ https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-blue-screen-sorunu.361649/ .

Eğer 2 konunun tüm yorumlarını da okumuşsanız eğer, anlayacağınız üzere şansız ve çözümsüz sorunlarla sıklıkla karşılaşabilen biriyim.

Evet, lafı daha fazla uzatmadan konuya geçelim...

Şubat ayının son günü bilgisayarım yaklaşık 3-4 günlük bir bakımdan sonra tekrardan elime ulaştı. 3 aydır sıkıntısız oynayabiliyordum... Ta ki 23 Haziran Cuma günü saat 23:40 sularında... Sorunu anlatayım:

23 Haziran günü biliyorsunuz ki Ramazan 'ın son günüydü. Ben de annem ve teyzemle Üsküdar Belediyesi 'nin iftar çadırına değişiklik olsun diye uğradık. Bu olaydan 2 gün önce yani 21 Haziran Çarşamba günü kuzenimin ağır baskısı üzerine Zula 'yı indirdim. Zaten artık tamircilere verecek param kalmadığı için ve lanet olası arızadan dolayı bilgisayara korkudan Minecraft 'tan başka oyun indiremedim. 21 Haziran 'da dediğim gibi, kuzenimin ağır baskısı ve ısrarıyla onu kırmamak adına Zula 'yı yükledim ve oynamaya başladık. İşte ne olduysa 22 Haziran günü oldu. Bilgisayarım
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
'i bile Orta Ayarlarda rahatça oynatabilecek bir sisteme sahip fakat Zula 'da nedense otomatik ayarlarda Minimum 'u seçiyor. Maksimum 'a getirip, oyundan çıkıp girince biliyorsunuz ki grafikler Maksimum oluyor lakin oyunu bir daha açıp kapayınca oyun Mavi Ekran hatası veriyordu. Neyse, silip yükledim. Sorun düzeldi. Şimdi kesinlikle bunun konuyla ne alakası olduğunu soracaksınız. Hemen o kısıma geçiyorum...

23 Haziran 'da Üsküdar 'da biraz dolaşıp eve geldikten sonra hemen dinlenip bilgisayara koştum. Minecraft 'ı açtım. Sevdiğim sunuculardan birine girdim. Oyun 60 FPS 'ten birden 3 FPS 'ten yukarı çıkmamaya başladı. Çok sinirlendim ve düzelir ümidiyle oyunu kapayıp tekrar açmaya karar verdim. Kapamaz olaydım! Oyun bir daha açılmadı. Bilgisayar da acayip donmaya başladı. Hemen bilgisayarı yeniden başlattım ve açılır açılmaz sağlam bir tarama yaptım, bilgisayar ilk alındığı gibi hızlı çalışmaya başladı fakat -hata geliyor- Minecraft 'ı (abartmıyorum) 11-12 kere açmayı denedim ve her açmaya çalıştığımda bilgisayar
Mavi Ekran hatası veriyordu. Sorunu biraz araştırdım ve aklıma önceki hatalara da sebep olan Zula 'nın ilk kurulumundaki DirectX hatası geldi... Tabii ya! Minecraft ile Zula DirectX hataları yüzünden çakışıyordu! Tabii bu benim düşüncem ve doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şu anda Minecraft 'ı oynayabilme şansım var fakat düzgün bir şekilde ve çok uğraştırıcı olacağı için bunu yapmaya gerek duymuyorum. Şu şekilde çözülebiliyor:

Sistem Geri Yükleme 'den Zula 'nın yüklendiği tarihe bakıp duyuru kısmında "DirectX Güncellemesi" yazan geri yükleme noktasını seçip geri yükleme bittikten sonra Zula 'yı siliyoruz. Minecraft 'ı ve Java 'yı da silip tekrar yükleyince oyun açılıyor fakat ben her canım Minecraft oynamak istediğinde bunu yaparsam hem Internet hızı düşer hem de bilgisayarı da kendimi de yorarım. Kimse böyle bir işsizlik yapmak istemez diye düşünüyorum. :p Umarım en kısa zamanda çözülür.

Yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler, iyi günler, iyi forumlar! :)

Düzenleme:

Ekran Kartımın Özellikleri: Nvidia GeForce GT 520M Cuda - 1GB ve Intel HD Graphics 3000

Sistem Özellikleri: Windows 7 Professional 6 GB DDR3 RAM ve 64 Bit İşletim Sistemi Intel Core I3 2350M - CPU @ 2.30 GHz

Yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler, iyi günler, iyi forumlar! :)

Son düzenleme:

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
Bence senin düşündüğün sorunla (DirectX çakışmasıyla) alakası yok. Çünkü bende minecraft ve 2 adet zula (Türk sunucu ve Avrupa sunucu) yüklü ve gayet rahat oynayabiliyorum çöp bir bilgisayarım olmasına rağmen. Hatta zula maksimum ayarlarda. Muhtemelen ekran kartın eskiyse veya hard disk yandıysa o yüzden kapanıyordur. Bir bilgisayarcıya götür baksın derim.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Batu44

Zombi Katili
En iyi cevaplar
1
Öncelikle bilgisayar parçalarını iyice temizle, işlemci fanına dikkat et yerinden oynamışsa sistemin yanar, sistemini yakmadan fanı kontrol et. Ardından driver güncellemeleri yap.

ErenCan34TR

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bence senin düşündüğün sorunla (DirectX çakışmasıyla) alakası yok. Çünkü bende minecraft ve 2 adet zula (Türk sunucu ve Avrupa sunucu) yüklü ve gayet rahat oynayabiliyorum çöp bir bilgisayarım olmasına rağmen. Hatta zula maksimum ayarlarda. Muhtemelen ekran kartın eskiyse veya hard disk yandıysa o yüzden kapanıyordur. Bir bilgisayarcıya götür baksın derim.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki bunca zamana kadar Minecraft düzgünce açılıyorken neden Zula steam 'den açılınca yükleme ekranında DirectX hatası verdikten sonra Minecraft açılmamaya başlıyor?

Görev yöneticisinde, CPU'nu %100'e zorlayan bir işlem var mı? Varsa oranın ekran görüntüsünü bize atabilir misin?

Hayır, Minecraft fanı çok fazla döndürmesine rağmen %64 'ten yukarı çıkmıyor. Zaten çok RAM yiyor dediğimiz Chrome bile 4-5 sayfa açtığımda CPU %2 ise %4 oluyor. Zula bile %10 'a çıkarıyorsa Minecraft neden bir anda %60 - %70 'e kadar çıkarıyor ki?

Öncelikle bilgisayar parçalarını iyice temizle, işlemci fanına dikkat et yerinden oynamışsa sistemin yanar, sistemini yakmadan fanı kontrol et. Ardından driver güncellemeleri yap.

Hazır arka kapağı açmışken bakayım da, ben zaten her ay arkasını açıp kuru bir bezle iyice temizliyorum. Yerinden oynayan bir parça da yok. İşlemci fanından tık yok. Driver güncellemeleri son sürümde zaten. İşte benim sinirimi bozan da o. Son sürüm olması zaten bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyor.

Yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyorum! Teşekkürler! İyi günler, iyi forumlar! :)

(Bu arada ekran kartımın ve bilgisayarımın özelliklerini yazıya ekledim.)

Selamlar Herkese!

[00:17:27] [Client thread/INFO]: Setting user: ErenCanTR
[00:17:27] [Client thread/INFO]: (Session ID is token:1337535510N:1afb2b9d1b393a77a2cd1e4200bc84b5)
[OptiFine] (Reflector) Method not pesent: net.minecraft.gf.setLightOpacity
[00:17:30] [Client thread/INFO]: LWJGL Version: 2.9.1
[0701/001732:ERROR:tcp_socket_win.cc(335)] bind() returned an error: Normal olarak her yuva adresi (iletişim kuralı/ağ adresi/bağlantı noktası) için yalnızca bir kullanıma izin veriliyor. (0x2740)
[0701/001732:ERROR:Devtools_http_handler.cc(229)] Cannot start http server for devtools. Stop devtools.
[0701/001732:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process.
[0701/001732:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process.
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release

Minecraft 'ı bugün çalıştırabildim fakat 2-3 açılmadan sonra bu hatayı vermeye başladı. Yardımlarınızı bekliyorum! :)

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
gpu'da bir sorun var gibi?

İki tane gpu kullanıyorsan ondan kaynaklanıyor olabilir. Ne yazık ki ekran kartlarıyla alakalı pek bilgim yok.

ErenCan34TR

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
gpu'da bir sorun var gibi?

İki tane gpu kullanıyorsan ondan kaynaklanıyor olabilir. Ne yazık ki ekran kartlarıyla alakalı pek bilgim yok.

Bu bilgisayar yaklaşık 6 yıldır benimle ve ben yaklaşık 6 yıldır Minecraft oynuyorum. Ekran kartlarıyla alakalı benim de pek bilgim yok lakin şu zamana kadar 2 ekran kartım olmasına rağmen hiçbir sorun göstermiyorken dün 1.11.2 sürümüyle ConConCraft oynamak için girdiğimde bu hatayı verdi. Sonra 1.8 , 1.9 , 1.10 gibi sürümlerde de bu hatayı vermeye başladı. GPU 'da sorun olsa şu anda bence bilgisayarım cayır cayır yanardı. Zaten cayır cayır yanmasına da sebep olacak tek oyun muhtemelen Minecraft. Çünkü bazen çok fazla karıştırabiliyorum her şeyi. Bu sebepten dolayı Hem Chrome 'da en az 4-5 sekme var, Skype açık, Discord açık, TeamSpeak açık, Steam açık, Spotify 'dan müzik dinliyorum, Zula arka planda çalışırken bir yandan da Euro Truck Simulator 2 'deki MultiPlayer konvoyu yapabiliyorken CPU veya GPU her neyse işte, %0 'dan maksimum %9 'a çıkarken Minecraft 'ta özellikle hiçbir uygulamayı açmıyorum lakin Minecraft %79-80 'lere kadar çıkartıyor. Bence bunda bir problem var...

Ayrıca dün yanlışlıkla oyunu açtım ve oyun açılınca şok oldum. :D Lakin zaten oyun açıldıktan sonra sürüm değiştirdikten sonra bu hataları vermeye başladı. :/

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam sana tek önerim artık yeni bir bilgisayar alman.
Bu sorunları çözsen bile zamanla yenileriyle karşılaşacaksın.

ErenCan34TR

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Hocam sana tek önerim artık yeni bir bilgisayar alman.
Bu sorunları çözsen bile zamanla yenileriyle karşılaşacaksın.

1 sene önce bu mümkündü fakat gerek duymuyordum çünkü 1 sene öncesine kadar böyle bir problem yoktu! Şu anda aileme CS:GO bile çok pahalı geliyorken ve ülkemizdeki adam akıllı bilgisayar fiyatları en az 2000 TL 'den başlarken ve az da olsa maddi sıkıntılar çekiyorken bu mümkün değil. Ailem biraz daha dayanmamı söyledi, durumları sanırım müsait değilmiş. Bunun mutlaka bir çözümü olmalı. Yardımlarınızı bekliyorum! :)