Bazı trojenlerden korunmanın yolları...

KozmikKaplumbağa

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selam Forum Gamer ailesi
Bugün ilginç bir konuyu ele alacağız.Virüsler!
virüsler.jpg

Virüsün bazı türleri vardır.Truva Atı (Trojen) Virüs Solucan.
Ben solucanlar ve normal virüsler hakkında pek bilgi bilmediğim için Trojeni ele almaya özen göstereceğim.

Trojen Nedir?
Trojen,sizin herhangibi bir Rat programı ile trojenlenmiş dosyaya tıkladığınızda bilgisayar kontrolünüzün ele geçirilmesidir.
Trojenden nasıl korunurum?
En basidinden bir reklam engelleyici kullanmamız lazım.Bunun için Google Chrome tercih ederim.Pop up engelleyicisi güzel çalışabiliyor en azından.Bide reklam engelleyici.
Bedava antivirüslerden biraz kaçının!
Bedava antivirüsler Truva Atı nı Casus Yazılıma fazla dayanıklı değillerdir.Sadece trojen olduğu belli olan reklam virüsleri olabilir!
İnternette ******* ile gezinin.Size tavsiyem eğer medya dan bir şey indirecekseniz yorumları gözden geçirin.Türklerin saten küfür etmesindden anlarsınız virüslü olduğunu...
Paralı antivirüsü tercih etmelisiniz.
*******.jpg

******* en güzel reklam engelleyicidir diyebiliriz.
Ayrıca arkadaşlar:
Fazla oyun hilesi indirmeyin...
Antivirüs ü almak için para lazım.Bas Parayı Al Leyla'yı.Basit trojenlerden korunmayı öğrettim.Bir çeşit ücretsiz anti malware ile ücretli antivirüsünüzü destekleyin.Görüşürüz!

SarıBücürIsBack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Güzel anlatmışsın teşekkürler ama Ad-Block sadece uğraşmayı önler pop-up açılırsa bir setup gibi bir şey iner yönetici olarak çalıştırmak istiyor musunuz diye yazı çıkar hayır dersiniz tarayıcı ayarlarından da otomatik açmayı kapatırsınız olur biter Ayrıca Ad-Block girdiğiniz site sahiplerinin emeğini çalmaktır. Çünkü Ad-Block kullandığınızda site sahipleri reklamdan alması gereken parayı alamıyorlar siz de haklarına giriyorsunuz.

Son düzenleme:

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Remote administration tool ile oluşturular torjenler hakikaten bazen baş ağrıtabiliyorlar fakat genelde şüpheli bir yerden dosya indirdiğinizde o dosyayı açınca otomatik kaybolursa bilin ki başınız dertte. Böyle bir durumda kaspersky'nin ya da her hangi adını duyurmuş bir anti-virüs'ün 30 günlük deneme sürümünü indirip temizleyip silebilirsiniz. Ben kendim lisanslı olarak kullanıyorum kaspersky güzel programdır. Fakat yinede hiçbir zaman hiçbir program tam güvenlik sağlamaz çünkü virüsler türeyecek ki anti-virüsler satılsın :/

SarıBücürIsBack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Remote administration tool ile oluşturular torjenler hakikaten bazen baş ağrıtabiliyorlar fakat genelde şüpheli bir yerden dosya indirdiğinizde o dosyayı açınca otomatik kaybolursa bilin ki başınız dertte. Böyle bir durumda kaspersky'nin ya da her hangi adını duyurmuş bir anti-virüs'ün 30 günlük deneme sürümünü indirip temizleyip silebilirsiniz. Ben kendim lisanslı olarak kullanıyorum kaspersky güzel programdır. Fakat yinede hiçbir zaman hiçbir program tam güvenlik sağlamaz çünkü virüsler türeyecek ki anti-virüsler satılsın :/
İnternetin bile ilk kurulma amacı insanlığa hizmet içindi ama sonra onu bile kendi paragözlülüklerinin bir oyuncağı hale getirdiler :( AntiVirüsler de öyle.

Pandikk

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam başlangıç olarak konu tasarımı değiştirilebilir,sonra trojenlerden korunmak için önüne gelen programı, hack programı arıyorsunuz internetten çoğu trojen.

KozmikKaplumbağa

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam başlangıç olarak konu tasarımı değiştirilebilir,sonra trojenlerden korunmak için önüne gelen programı, hack programı arıyorsunuz internetten çoğu trojen.
Ama ben size önünüze gelen programı indirin demek istememiştim.Öyle herkesin indirdiği antivirüsler dedim.Yoksa ben öyle bir tip değilim.Kısaltılmış linke tıklamaya korkan biriyim.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
kozmik kaplumbağalara'ın bilgisayarına virüs bulaşmaz ki.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bence kozmik evrende bir gezintiye çıkabilirsin, yanına beni de al ha.

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Microsoft Security Essentials candır. Windows'a sağladığı bedava korumanın yanı sıra yeni virüslere karşı sürekli bir güncellemeye uğruyor. Malwarebytes,Kaspersky,Eset Nod32 gibi birsürü programın bulamadığı yaklaşık 310 (EVET 310) worm'u buldu, 3 saattir tarama açık, 1 milyon dosya taradı, şu an virüsleri temizliyor.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
İlginç çünkü kaspersky eskiden Kore Hükümeti'nin kullandığı bir anti-virüs diye biliyordum.
Microsoft Security Essentials candır. Windows'a sağladığı bedava korumanın yanı sıra yeni virüslere karşı sürekli bir güncellemeye uğruyor. Malwarebytes,Kaspersky,Eset Nod32 gibi birsürü programın bulamadığı yaklaşık 310 (EVET 310) worm'u buldu, 3 saattir tarama açık, 1 milyon dosya taradı, şu an virüsleri temizliyor.