Bazı trojenlerden korunmanın yolları...

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Bedava antivirüslerden kaçının demişsin de bir çoğu antivirüslerde paralısı da bedavası da aynı listeyi kullanır, paralısı sadece ekstra özellik ekler.
Adb lock yerine uBlock Origin kullanın, daha hafif ve daha hızlı.
İşletim sisteminiz dahil her şeyi güncel tutun (Windows 7'deyseniz Windows 10'a geçin falan demiyorum, ara sıra Windows Update'i çalıştırın diyorum)

Ama hala virüs kapıyorsanız Linux geçebilirsiniz.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bedava antivirüslerden kaçının demişsin de bir çoğu antivirüslerde paralısı da bedavası da aynı listeyi kullanır, paralısı sadece ekstra özellik ekler.
Adb lock yerine uBlock Origin kullanın, daha hafif ve daha hızlı.
İşletim sisteminiz dahil her şeyi güncel tutun (Windows 7'deyseniz Windows 10'a geçin falan demiyorum, ara sıra Windows Update'i çalıştırın diyorum)

Ama hala virüs kapıyorsanız Linux geçebilirsiniz.
Aksine linux'ta daha çok güvenlik açığı olduğu söyleniyor, bu konu hakkında bizi bilgilendirir misiniz ?

SarıBücürIsBack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Aksine linux'ta daha çok güvenlik açığı olduğu söyleniyor, bu konu hakkında bizi bilgilendirir misiniz ?
Güvenlik açığı yok Linux'un yaklaşık 100 milyon kullanıcısı olduğu için virüsler genelde Windows için üretiliyor ve sen root yetkisi vermezsen programlar sistem ayarlarıyla oynayamıyorlar mantığı bu.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Onu nereden duydunuz kaynak alabilir miyim?

Linux daha güvenli, çünkü yetki sistemi daha düzgün ve çoğu kişi Windows kullandığından fazla virüs yazılmıyor.

Windows'ta yönetici erişimi isteyen her şeye evet diyip geçiliyor ama Linux'ta root (yönetici) erişimi isteyen herhangi bir şeye şifreni girmen gerekiyor, ve genelde önemli bir şey olmadığı sürece yönetici erişimi gerekmiyor.

Linux kernel'i açık kaynaklı olduğu için, açıklar vs. daha kolay bulunuyor ve o yüzden daha hızlı bildirilip kapatılıyor.