Minecraft Serüvenim :)

MC4FUN

play.mc4fun.net
En iyi cevaplar
4
Bu Şarkıyı döngüye alıp öyle okumanızı tavsiye ederim :)

Taner Tekin kimdir neyin nesidir? :)

17.02.1999 Mersin/Tarsus doğumlu birisiyim Uzun yıllar sanal ortamda yaşımı 20-25 dedim :) o zamanın gereksinimleriden dolayı
cok güzel hatırlarım geçti Minecraft ortamı olsun forum.mc'de olsun hakkı ödenmiyecek büssürü insan var :)
Herneyse konumuza dönelim.
Boyum şu an 1.92 Kilom 85
Özel saglık meslek lisesini bitirdim bu sene :)
Hacettepe Hemşirelik okuyacagım inşallah ( mf3 60k dayım bekliyorum :) )

Minecraft Serüvenim nasıl başladı?
Ilk olarak forum.mc ye 2011-2012 yılları arasında katıldım galiba o zamanlar xenforo felan yoktu fazla anlamam ama mybb tasarım vardı galiba ve hicbir şekilde ceza sistemi yoktu deliler gibi 15-20 tane server tanıtım konusu acıp reklam yapiyorduk
o zamanlar da piyasada (2011-2012) şuanki serverlerin %99'u yoktu tarihleri karıştırabilirim tam bilmiyorum ama bildigim serverleri ve anılarımı yazayım :)
SonOyuncu
Kitli Hungergames serveriydi 100 kişilikti ve herzaman 1 harita yenilenirdi 1 dakikada oyun başlardı motd'de yazardı başlamasına şu kadar kaldı diye herneyse o zamanlar cok güzeldi her şey 30 saniyede felan 100/100 olurdu ve girmek icin minecraftin başından kalkmazdık harika bir serverdi :)
AxiTR 'nin serveri
İsmini tam olarak hatırlamiyorum ama o serverde vardı yiğit ilk server acanlardan galiba tam hatırlamiyorum ama 150 kişilik felanda buda
serverda bug bulmuştuk Nether'den itemleri gecirerek huzuni ile itemleri kopyaliyorduk :D
o zaman bu bugdan kimsenin haberi yoktu yabanci minecraft forumunda görmüştük ve 3-4 arkadaş yapiyorduk
yiğit servere ne zaman gelse biz oyundan cıkıuyorduk o yüzden hiç yakalanmadık
en son da biz kendimiz ihbar ettik artık sıkılmıştık :D
Bu server de güzeldi cok güzel dostluklar edindim halen devam eden.

NoMercyMc
Bu server youtuber egenin kuzeninin serveri diye dilden dile dolaşıyordu :) nerdeyse tam bir oyuncu olarak oynadıgım tek server
diyebilirim Türkiyeye cogu sistemi bu server getirmişti plugin olarak yani o zamanlar bukkit.org felan Türkler tarafından fazla bilinen biryer degildi :)
Nomercy'de o zamanlar amaç arsa yapardın arsanda farm yapardın şeker kamışı kaktus vs onları satarak gelişirdin ve set alırdın
ama biz o kadar kendimizi kaptırmıştık ki
Otel yapiyorduk oyunculara kiraya veriyorduk :)
Şans oyunları yapıyorduk :)
ve daha onlarcasi minecraft'dan zevk aldıgım tek server diyebiliriz
bu serverde bug olarak hatırladıgım 1 ara hile vardi adı neydi hatırlamıyorum ama *****du galiba :D
bu hile ile oyuncuların evlerine giriyorduk ve renkli koyunları öldürüyorduk öldürgümüz koyunların
yünlerini satiyorduk hatta bu yüzden bi ara hayvan dogması felan kapatılmıstı biz yinede girebiliyorduk aşırı zevkliydi :)

İlk Serverim MyCraft
Sanal ortam da benim dönüş noktam diyebilirim ilk serverimi açtım o zamanlar hicbir bilgim yoktu Ali Tartan diye 1 arkadaşım
vardi onunla beraber ortak olmuştuk ve 70tl o vermişti 45tl de ben vermiştim axitr 'den server açmıştık :)
Server icin 1-2 gün ugraştık acmadan ama benim hic bilgim yok ali tartan arkadaşım aşırı araştırmayı seven
ve herşeyi araştıran birisiydi nerdeyse %85 şeyi o yaptı sunucuyu açtık 2-3 gün ugraşarak
Sunucu o zamanlarda server olmadıgı icinmi bilmem ama
4 saate felan 120 kişiye ulaştı lagtan gecilmiyordu ama sunucudan hicbir şekilde oyuncu eksik olmuyordu :)
galiba makina yetersizdi ozaman 2 ay kadar idare ettik 24gb ram'e kadar sunucu almıştık sunucum o zamanlar rekor olarak
259 kişiyi görmüştü o zamanlarda o kadar az bilgiyle benim icin muhteşemdi.

ikinci serverim Youcraft
Youcraft zamanın da ise ali tartan arkadaşım ile beraber acıcaktık fakat o ailesel problemlerden dolayı
yardım edemedi ve tek başıma 1 ay kadar sürede serveri yapmaya aclıstım
o zamanlar ali ile server açtıgımda alinin arkadaşı sercan ile tanıştım
onunla beraber sunucuyu açtık o builderdi herşeyi o yaptı harika şekilde build yapiyordu
o zamanlar hicbir build team yoktu bütün serverler axitr nin spawnı denen spawni kullaniyordu :)
Sercan bize spawn yaptı diğer sunuculardan farklı olarak onu kullandık
plugin olarak ben ufak defek pluginler hamachide deniyerek kendimi geliştirmiştim sunucuyu açtık ve açarken
forum.mc ye yetkili alımı konusu acmıştım o zamanlar cidden yetkili alım konusunu 1 konu açardın 35 kişi gelmek isterdi :)
Muratcan diye bi arkadaşımla tanışmıştım skypeden konuştuk ve onu yetkili olarak aldım ilk önce rehber sonra mod sonra admin sonra
Panele kadar verdim :) aynı şekilde sercanda biz 3 arkadaş yolumuza devam ettik
Youcraft 1.5 2 yıl kadar kapanıp acılarak sıfırlanarak devam etti.
o zamanda user rekorum 400 oldu tek server tek mod olarak factions ile 400 kişi olmuştuk :)
o zamanlarda yöncüden makina almıştık bi arkadaşımın yardımı ile cok güzeldi o zamanlarda user yine cok fazlaydı cok fazla kişiyle tanıştık
Ts3 De aksamları 60-70 kişi oluyorduk beraber server basmalara gidiyorduk cok harikaydi ya :)
cs 1.6 'da 1 servere girerdik ben admine derdimki adam getirecem 15 kişi adminlik verirmisin oda tamam derdi direk ts3 den cagırırdım
server direk dolardı adam adminlik verirdi serverde herkesi banlar bozar cıkardık süperdi ya :)
ondan sonra benim ailesel durumlar başladı ve youcraft serverinini sonlandırmak zorunda kaldık.
tahminimce 2015-2016 gibi youcraft serüveni bizim icin bitmişti :)

üçüncü serverim FactionTurk
bu server tam bilgi ve herşeyiyle açılmıştı panelde 1 tane hata yoktu lag yoktu ama bu seferde user bulamadık :)
3 ay boyunca 25-30 kişinin cidden yardimi ile sunucu ayakta durdu
ve en sonda serverin süresi bitmeye 1 hafta kala ve 100tl eksigimiz varken ozan berkil ile tanıştım ve server tanıtım videosu çekmişti :)
ve sonrasında olanlar ve server ismi degişti geri kalanı alt'dan devam edelim :)

dördüncü serverim HUBTURK
Hubturk para anlamında gercekten para kazandıgım ekmegini yedigim 1 server oldu.
2016 başı veya ortası gibi açtım herhalde o zamanlar nitradodan açmıştım 82 kişililk servr ozan berkil cekince direk annemin kredi kartından gizlice
para yüklüyerek 200 kişi yapmıştım :) cünkü userin cok fazla gelecegini biliyordum
200 kişi yaptık ve 200 kişi anında doldu 1 günde belki 700-800tl lik vip sattık ve
batihost serüvenim başladı :) erkan abi ile iletişime gectim abi böyle böyle anlattım
ve benden 1tl bile para almadan veresiye gibi server verdi bana :)
Batihost geçtik her şey cok iyiydi user yine 350 400 500 kişi olmuştu
satışlar cok iyiyidi ama o zamanlarda buglardan sunucuyu kurtaramıyorduk lag vardi userden dolayı 64gb ramlı makinaiz vardi
lag vardi saldırı vardi bug vardı okulum başlıyordu hem :)
herşeyiyle yine 3 arkadaş ilgilenmeye çalıştık elimizden geldigi kadar.
Muratcan Sercan Ve ali'den 1 kere bile bir güvensizlik duymadım makina şifrelerine batihost nitrado panel şifrelerine e-postalarıma ve
facebooklarıma herşeyimin şifresi vardi :)
Hubturk serveride okul açıldıgı zaman ben saglik meslek lisesi okudum ve staja başlamıştım o yüzden
tekrardan sunucuyu başka bir kişiye devretme kararı almıştık :)
ve bu serüven de burada bitmişti :)

Bu zamana kadar cok fazla kişiyle tanıştık hepsiyle oynadık güldük ve nerdeyse hepsi bize ihanet etti sunucumuzu mahvetti
paramızı çaldı kendine item verdi sunucuyu çaldı
Ama yanımda olan sayılı kişiler vardi :)

Teşekkür etmek istedigim ve gitmeden son söylemek istedigim şeyleri isim olarak yazıyorum
forum nicki olarak hatırlamıyorum bazılarıda kullanmiyor ama buraya yazmak istedim :)

Muratcan dikmen: kendisi 5 senelik arkadaşımdır iyi günümüz kötü günümüz oldu kendisine herzaman güvenim tamdır
kendini ufaklıktan beri yetiştirmiş kendiside hakkı ödenemiyecek birisidir uzun yıllar boyunca
hicbir şekilde maddi karşılık beklemeden yardım eden birisidir.
Dost gibi Dostdur <3 :)

Sercan Özyün: kardeşimle ilişkimiz cok farklı :D şiddetli tartışsak dahi 1 saat sonra hicbir şey olmamış gibi devam edebiliyoruz :D
kendiside uzun yıllar boyunca hicbir şekilde maddi karşılık beklemeden yardım eden birisidir.

Dost gibi Dostdur <3 :)
Ali Tartan: Kendisi ailesel sorunlarından dolayı sanal ortamdan 2.5 3 senedir uzak kalan birisidir :)
aynı şekilde adam gibi adamdır hergün yazışır nerdeyse şu an kendisi uzun zamandır üzerinde çalıştıgı
oyunu yapmak icin ugraşiyor başarılarının devamını dilerim :)
Abdullah Saydam: forumdan bilirsiniz kardeşim benim icin cok değerli birisidir.Hakkını ödeyemiyecegim güvenilir dürüst ve işine sadık birisidir :)
Yiğit axitr sahibi: kendisiyle zamanında çalıştım cok iyi birisiydi o zaman tanıdıgım kadarıyla yaşımdan dolayı ve onun yaşıundan dolayı
abi diyordum 1-2 defa bana yanlış yaptı :) ama olsun yinede keyifli zaman gecirmiştik onunla beraber ilk sunucumu acmama vesilme olmuştu.

@batihost.com Erkan abi aynı şekilde hakkı ödenmiyecek 1 adamdır. Kendisine yanlış yaptıgım zamanında hemde büyük yanlıştı
size güvenen 1 insana yanlış yapmak dünyadaki bence en kötü şeydir.
özür diledim ve beni affeti diyebiliriz :) kendisine sanal ortamda referans olabilecegim sayılı insanlardandır.
Yaptıgı iş gercekten cok zor bir iş ve herkese eşit şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. benim tarafımdan hakkı ödenmiyecek birisidir :)
@JusticeWhip Kendisi ile 2-3 yıl boyunca cok şiddetli kavgalarımız oldu ama ondan sonra birgün sordum
neden kavga ediyoruz diye cok güzel dost olduk :) dostlugumuz devam ediyor
niyazicim de sanal ortamda hakkı ödenmiyecek arkadaşlarımdan birisidir :)

Arkadaşlar aslında forumda belkide yüzlerce bana yardımcı olan hakkını ödüyemiyecegim insan var
Hepsine tekrardan teşekkür ediyorum..

Forumda eski kullanıcılardan biriyseniz hakkımda atılan 1-2 tanesi hariç iftiralari görmüşsünüzdür
kimsenin parasına veya herhangi birşeyine ihtiyacim yoktur :)
1-2 tanesi hariç dedigim bu arkadaşlar kendilerini akıllı zannetigi icin
başkası adına kendileri alışveriş yapar gibi alışveriş yapmaya kalktı ( o zaman kavgalı oldugum ve hicbir şekilde o kişiye satmıyacagım birşeyi)
2 kişi isim olarak vermiyecegim konumun kirlenmesini istemiyorum belkide son konum olabilir cünkü.
Onun hariçinde kardeşim sen bana bu yanlışı yaptın diyen varsa özelden mesaj atsın maddi olarak bütün herşeyini karşılamaya hazırım.

Forumda alışveriş yaptıgım onlarca insan var cogunda ilk işi yaptırmışımdır paramı öyle atmışımdır benim icin alışveriş böyledir
r10 ve wmaraci üyeligimde bulunuyor istiyene oradaki kullanıcı adımıda atabilirim.

Son olarak söylemek istedigim kavga ettiğim tartıştıgım ve herhangi bir sorun yaşadıgım herkesden özür diliyorum.
Hakkınıda helal etmesini istiyorum bu sene üniversiteye gidiyorum ve sanal ile bağımı tamamen koparmak istiyorum :)

Tekrardan görüşmek üzere mutlu ve huzurlu olun :)
Not: Yazım hataları ve tarih'de hatalar olabilir fazla dikkat etmedim şimdiden özür dilerim.

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
Naber Taner, tanıdın mı :)

AhmetEsad

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ne güzel hikaye, usenmeden hepsini okudum <3

SM-J100FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi