Size Söz Veriyorum!

Onurbey034

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba, bendeniz Onur

Sizde artık sıkılmadınızmı sürekli içeriği aynı skyblock/faction/survival sunuculardan ?

Ben 5 yıldır sunucu işleriyle uğraşıyorum ve bu 5 yıllık sunucu serüvenimde sürekli farklı serverler açmakla tanındım. Skype dan mesajlar alıyorum "Onur senin sunucuların eğlenceli ve farklı oluyor ne zaman sunucu açacaksın"

Belki bilirsiniz 2-3 hafta önce bir sunucu açıp konusunu paylaşmıştım "Emek Skyblock" diye serverde 5-10 kişi oynuyordu ve genelde gelenlerin ağzından dökülen cümleler şunlardı " Aylardır aradığım emek sunucu umarım kapanmaz " ancak adam akıllı reklam basamadığım ve reklamcı alamadığım için sunucuyu kapatmak zorunda kaldım makinanın şu anda 15 günü var ve ben kullanmıyorum kenarda duruyor.

Size söz veriyorumki bu zamana kadar açtığım farklı sunucuların hepsini toplayıp bir HUB sunucusu açacağım ve bu HUB sunucusu yıllardır oynadığınız serverlerden bambaşka olacak. Sunucu açmış olmak için açmayacağım!

1 haftadır kodlamalarına başladığım sunucular var Survival ve RPG bunları not defterlerinde pl lerini hazırlayarak yapıyorum daha denemedim bile ama denediğimde çalışıcağından çok eminim. Önce sunucuyu Survival kuracağım ardından RPG ekleyeceğim ve Skyblock,Faction olarak devam edeceğim şu anda Survival ı kodluyorum RPG ye mola verdim RPG nin yapılarını yapıyorum okul hastahane vs. Survivaldada skriptler üzerinde çalışıyorum bol skriptli lagsız ve hayatınızda ilk defa oynayacağınız bi oyun türü getireceğim ha Survival derken yanlış anlamayın bu Survival diğer survivallara benzemez. Şimdi size söylersem benden erken yapacaklar yada sunucularına ekleyecekler ne olacak ben gene ortada kalacağım ancak tekrar söylüyorum size söz veriyorumki ilk defa survival oynadığınız gibi bir tat alacaksınız sunucuda.

Ha ekleme yapayım ben diğer server sahipleri gibi serveri açıp günde 1-2 saat durup başka şeylerle ilgilenmiyorum ben serveri açtığımda bizzat başında duruyorum ve gece gündüz serverde oluyorum neden mi kimseye güven olmaz Rehber diye aldığınız adam serverde siz yokken torpil yapabilir yada ahkam kesebilir ne bileyim haraç toplayabilir ben sunucumun başında durduğum için 5 yıldır açtığım sunucuların hiçbirinde yetkililerimden şikayet almadım neden mi çünkü yetkili almadım :D

BiCellat Yeni HUB Sunucusu +1.11.2 Olarak Açılıyor
Not: Sunucu parasını ve reklam paralarını denkleştirmem gerekiyor makinayı direk 16gb alacağım bide reklam falan 500 tlye patlayacak ama değecek

Ben sunucularımı hazırlarken sunucuda ne istediğinizi bana anlatırmısınız

YETKILI ALIMLARI
buraya link koyacağım birazdan konusunu hazırlıyorum
YETKİLİ ALIMLARI​

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
emin ol sadece 20 kişi den fazla gelen olmaz çünkü burda emek sunucuların değeri bilinmiyor 1. gün max. 100 kişi kayıt olur 2dk oynar çıkar 2. gün max. 20 kişi online olur 3. gün düşmeye devam eder ve 5. günün ardından söylenmeye başlarsın nerde bu oyuncular, reklam yaparsan etkisi biraz daha sürebilir reklam süresi boyunca ama reklam bitince sunucun birde özenli güzel bir şey değilse anında çöküş yaşarsın bu işe fazla bel bağlama sonuçta sunucuya giren kitle 10-18 yaş aralığında yani güven olmaz

Onurbey034

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
emin ol sadece 20 kişi den fazla gelen olmaz çünkü burda emek sunucuların değeri bilinmiyor 1. gün max. 100 kişi kayıt olur 2dk oynar çıkar 2. gün max. 20 kişi online olur 3. gün düşmeye devam eder ve 5. günün ardından söylenmeye başlarsın nerde bu oyuncular, reklam yaparsan etkisi biraz daha sürebilir reklam süresi boyunca ama reklam bitince sunucun birde özenli güzel bir şey değilse anında çöküş yaşarsın bu işe fazla bel bağlama sonuçta sunucuya giren kitle 10-18 yaş aralığında yani güven olmaz

Ben emek sunucu açacağım demedim yada op açacağım demedim emek sunucu açmıştım dediğin gibi oldu ancak şu anda ne emek ne op bambaşka projeler üzerinde çalışıyorum genede yorumun için teşekkür ediyorum

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tam benim kafadansın :)
Emek sunucu açmayınca içim içimi yiyor.

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Umarım iyi olur.Ancak kodlamayı iyi bilen ve sürekli bunu üstünde çalışan bir ekip olması lazım ve unutmadan #rez imide alayım ilerde vip verirsin felan :)

Not: 16 GB ile çok bir şey planlama en fazla faction ve skyblock

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne alaka CPU ve RAM'ı verimli kullanırsan 16 GB RAM ile 4 adet sağlam bir sunucu açabilirsin.

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne alaka CPU ve RAM'ı verimli kullanırsan 16 GB RAM ile 4 adet sağlam bir sunucu açabilirsin.
1 GB çakma lobi 1 GB bungeeecord(lobi) kaldı 14 GB birde o windows 1 gbını da yiyor kaldı 13GB 3*4 evet 3GB lik 4 sunucu açılır ancak herbiri 20 online olduğunda sen gör lagı

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
1 GB çakma lobi 1 GB bungeeecord(lobi) kaldı 14 GB birde o windows 1 gbını da yiyor kaldı 13GB 3*4 evet 3GB lik 4 sunucu açılır ancak herbiri 20 online olduğunda sen gör lagı
lag ramden dolayı olmaz, iyi kodlandığında pluginleri gram lag yapmaz :)

istersen 1tb ramin olsun o lag yine olur plugini yanlış kodladıysan hata varsa ya da en önemlisi internetin yavaşsa (upload u)

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
lag ramden dolayı olmaz, iyi kodlandığında pluginleri gram lag yapmaz :)

istersen 1tb ramin olsun o lag yine olur plugini yanlış kodladıysan hata varsa ya da en önemlisi internetin yavaşsa (upload u)
Ben hiçbir sunucuyu 3 GB ile 25 kişinin üstüne çıktığını görmedim,duymadım da.Peki siz deneyebilirsiniz serbest ancak olmaz ise sizin bileceğiniz iş.
Not: 3 tane açılabilir pluginler güzel kodlanırsa

Onurbey034

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0

Bak dostum bende ilk başta öyle zannediyordum @Kodzernet ten sunucu alırken adamlara bu 2gb sunucu 40 slot olsa nolcak 20 kişide sunucu çöker dedim ve verdikleri yanıt "Craftminermc 2gb ramla 40 kişiyi kaldırdı lagsız oynadılar" oldu yani anlayacağın her sunucuya 3gb versem bile yeter yada 4gb versem bile :)

Ben hiçbir sunucuyu 3 GB ile 25 kişinin üstüne çıktığını görmedim,duymadım da.Peki siz deneyebilirsiniz serbest ancak olmaz ise sizin bileceğiniz iş.

Haftalar önce açtığım emek sunucu "1 GB" ramla "13 Kişide" lagsız bi şekilde çökmeden oyunu oynattı bilgin olsun

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Hayatinda kac kere sunucu actinda ona 3gb ram verdinde 25 kisi girdi sen nerden biliyorsun lag oldugunu

Onurbey034

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
serverında vip varsa gelmem

Bak güzel dostum serverlerde vip satılmak zorundadır serverin bi yerden geliri olmak zorunda, ha dersen viplere o kadar özelliği yığıp diğer oyunculardan üstün kılarmıyım hayır vip özelliklerini siz emeklede yapabileceksiniz. Ha gene dersen "ben emekle yapıyorum o parayı basıp alıyo ne anlamı kalıyo" eğer sen sunucuda oynayabiliyorsan o vipler makinanın aylık kirasını ödeyebildiği için üstelikte parayı basıp almak diye bir şey yok itsjerryandharry gibi olmayı hedefliyorum herkese vip satmak yerine sunucuda biraz oynamış amacı olmuş kişilere satmayı planlıyorum

RedFail

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beyler sakin olun sakin olun.
1.1.0 da başladım, 1.2.5 te Newcraft diye bir sunucu keşfettim. Çok köklü bir sunucudur kendisi @Progr4mm3r
moderatörüydü hatta.

O zamandan beri öğrendiğim tek bir şey var ise, oda gerçekten eğlenceli sunucularda emek olsa bile 30-40 kişi gelmesidir.
Sunucunuzun konusuna göre kaliteye ve oynanışı göze alarak hazırlayın.
Ben çocukluğumu bu Newcrafta sürekli 70 Lira vererek geçirdim :( Çok eğlenceliydi o zamanlar lapis yoktu Xray açıyorduk öyle kasıyorduk her şeyi(Faction).

Yani kısaca kalite ve sunucudaki oyuncuların kalitesi çok önemli C: