[Java] Pathfinder ve mobların birbirlerine vurması

BadActive

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle merhaba, başlıktan da anlaşılabileceği üzere Pathfinder konusundan bir haberim Skript'de kullanmıştım fakat Java da pek anlayamadım.
Mobların birbirlerine vurmasını internet de araştıramadım bile ne yazacağımı bilemedim bir kaç şey yazdım fakat Minecraft'ın kendi sitesinde saçma sapan şeyler çıktı.
Konuyu azıcık detaylı anlatırsanız sevinirim :D
Not: Bu tür yardım konularında isminizin yazılmasını istemiyorsanız veya istiyorsanız belirtebilirsiniz.
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM...​
@java9 @MegaCrafter @Zamion101

Son düzenleme:

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İstediğin şeyin tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Mobların birbirine vurmasıyla alakalı neyi soruyorsun? Biraz daha açık anlatabilir misin?

Zamion101

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Buradaki Tutorial'ın işine yarayacağını düşünüyorum gerekli olan tüm bilgileri ve methodları göstermiş. Umarım işine yarar.

BadActive

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Buradaki Tutorial'ın işine yarayacağını düşünüyorum gerekli olan tüm bilgileri ve methodları göstermiş. Umarım işine yarar.
Bu yeri gördüm ama içindekileri tam olarak çıkartamadım bu yüzden de birazcık detaylı anlatım istedim

İstediğin şeyin tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Mobların birbirine vurmasıyla alakalı neyi soruyorsun? Biraz daha açık anlatabilir misin?
2 mob var bu moblar birbirlerine gidip hasar verecekler amacım bu.

Herhalde aradığın şey bu diye düşünüyorum.
entity.Creature.
(
target);
Kontrol ediyorum inşallah olur, şu minigamesi bir bitirsem :D
Edit: kontrol etmeye çalıştım fakat bu benim entityler ile ilk deneyim setTarget diye bir şey bulamıyor nerde hata yapıyorum :D

Edit2: Olay pathfindergoals da imiş ama hala çözebilmiş değilim bu pathfindergoals konusu hakkında bilgi sahibi olan bilgi verebilir mi ?
baktım burdan birkaç şey aldım ama 'new pathfindergoals' kısmında hata aldım detaylı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bu yeri gördüm ama içindekileri tam olarak çıkartamadım bu yüzden de birazcık detaylı anlatım istedim

2 mob var bu moblar birbirlerine gidip hasar verecekler amacım bu.

Kontrol ediyorum inşallah olur, şu minigamesi bir bitirsem :D
Edit: kontrol etmeye çalıştım fakat bu benim entityler ile ilk deneyim setTarget diye bir şey bulamıyor nerde hata yapıyorum :D

Edit2: Olay pathfindergoals da imiş ama hala çözebilmiş değilim bu pathfindergoals konusu hakkında bilgi sahibi olan bilgi verebilir mi ?
baktım burdan birkaç şey aldım ama 'new pathfindergoals' kısmında hata aldım detaylı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim.
İstediğin basit bir zombinin bir canlıya saldırmasıysa Creature'nin setTarget'ini kullanabilirsin, değilse yüzyıl uğraşıp NMS'nin obfuscate edilmiş kodlarını anlamaya çalışıp yapabilirsin ki önermem*
He ille yapacam diyorsan söyliyim biraz buglu ve 1.7 için mi ne o tutorial
Attığın koddaki şeyde LivingEntity'den yapmaya çalışıyorsun, öncelikle creature ise Creature'ye castlaman lazım.

BadActive

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İstediğin basit bir zombinin bir canlıya saldırmasıysa Creature'nin setTarget'ini kullanabilirsin, değilse yüzyıl uğraşıp NMS'nin obfuscate edilmiş kodlarını anlamaya çalışıp yapabilirsin ki önermem*
He ille yapacam diyorsan söyliyim biraz buglu ve 1.7 için mi ne o tutorial
Attığın koddaki şeyde LivingEntity'den yapmaya çalışıyorsun, öncelikle creature ise Creature'ye castlaman lazım.
Ben 1.8 ve üst sürümleri için ayarlı yapmaya çalışıyorum. Evet NMS Falan bayağı uzun yapmaya çalıştım bir ton karman çorman kod yığını çıktı. :D
Creature şimdi onu deneyeyim. Teşekkürler..

Edit: Ben bu entity creature falan işlerinden pek bir anlam çıkartamadım. Benim bildiğim
'Entity ent = new Entity(Entity.ZOMBIE);' yaparsın olur biter oyna onla. Bunda böyle değil 'Type'lar zartlar zurlar
Bana bunun kullanımını bir özet geçebilir misiniz ? İnternet de hiçbir şey anlayamıyorum.

Son düzenleme:

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ben 1.8 ve üst sürümleri için ayarlı yapmaya çalışıyorum. Evet NMS Falan bayağı uzun yapmaya çalıştım bir ton karman çorman kod yığını çıktı. :D
Creature şimdi onu deneyeyim. Teşekkürler..

Edit: Ben bu entity creature falan işlerinden pek bir anlam çıkartamadım. Benim bildiğim
'Entity ent = new Entity(Entity.ZOMBIE);' yaparsın olur biter oyna onla. Bunda böyle değil 'Type'lar zartlar zurlar
Bana bunun kullanımını bir özet geçebilir misiniz ? İnternet de hiçbir şey anlayamıyorum.
Entity'i new Entity() diye tanımlarsan işin çok zor gülüm :c
Elindeki bir entity'i örneğin world.spawnEntity(EntityType.ZOMBIE, herhangi bir location) (kod böyleydi sanırım) diye bir şeye eşitlersen, sonra bunu
if(entity instanceof Creature) diye kontrol edersen creature olduğunu anlarsın, ki bu da setTarget'i yapmana yarar.
Creature creature = (Creature) = entity;
creature.setTarget(başka bir entity örneğin bir Player);

Hayallerini bozmak gibi olmasın ama NMS'li kısmı yapabileceğini hiç sanmıyorum :(

Edit: Daha ayrıntılı lazımsa kod üzerinden örnek atabilirim* :c

BadActive

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Entity'i new Entity() diye tanımlarsan işin çok zor gülüm :c
Elindeki bir entity'i örneğin world.spawnEntity(EntityType.ZOMBIE, herhangi bir location) (kod böyleydi sanırım) diye bir şeye eşitlersen, sonra bunu
if(entity instanceof Creature) diye kontrol edersen creature olduğunu anlarsın, ki bu da setTarget'i yapmana yarar.
Creature creature = (Creature) = entity;
creature.setTarget(başka bir entity örneğin bir Player);

Hayallerini bozmak gibi olmasın ama NMS'li kısmı yapabileceğini hiç sanmıyorum :(

Edit: Daha ayrıntılı lazımsa kod üzerinden örnek atabilirim* :c
Sorunu çözdüm bunları yaparken gene fazla class kullanımından dolayı hata aldım onun adına da birazdan konu açacağım yeter yaw ne çektük bu javadan. :D
1.8 için küçük bir api yaparak çözdüm, belki paylaşırım.