Minecraft'ın Yeni Su Fiziği

Yeni Su Fiziği Nasıl Olmuş?

• Mükemmel

Kullanılan: 5 62.5%
  • İdare eder

Kullanılan: 1 12.5%
  • Kötü

Kullanılan: 2 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar, 1.13 sürümün de beklediğimiz o yeni su fiziği 18w10c snapshot'u ile birlikte geldi. Bende bu yeni su fiziğin birkaç resmini çekip sizlerle paylaşmak istedim. Eğer suyu bu tarz blokların üstüne koyarsanız su içerisinde geçiyor, eğer dışına koyarsanız bloğun içerisinden geçmiyor. Bence böyle yapmaları daha iyi oldu çünkü bu sistem sayesinde birçok mekanik bozulmayacak.
2018-03-08_21.47.56.png

2018-03-08_21.51.15.png
2018-03-08_21.54.26.png

2018-03-08_21.57.23.png

Bu gösterdiklerim sadece bir kısmı, tabii bu yeni su fiziği tabelalar için henüz gelmemiş.

Düşüncelerinizi alalım!

RuzonTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Oldukça hoş olmuş. Bunların çok daha önce gelmesi gerekirdi aslında...
Bir sıkıntımız var, DC'den Pluginsel'e sorduğum sorunun aynen kopyasıdır.
Ben de mercanlar için inblock komutunu düşünüyordum. Bu blokların iç içe geçmesini sağlayacaktı. Biliyorsunuz Minecraft'ta iki blok iç içe geçemez. Örneğin suya tabela koyunca su yok oluyor ve bug oluşuyor. Mercanlarda da etrafını suların çevrelemesi gerek.. Burada inblock fonksiyonu devreye girecek, mesela inblock komutunda suyla iç içe geçeceği yazıyorsa suyla iç içe geçecek, inblock komutu tüm yarım bloklarda kullanılabilecek. Ek olarak inwater kuralı da olabilir. Tüm yarım blokların inwater = true emrini alması iyi bir fikir gibi. inblock ise blokları iç içe geçirecek daha çok. Ama burada bir sıkıntı var, o zaman tüm blokların yerini, pozisyonunu, görünüşünü değil, aynı zamanda görevini vs. de aklında tutması gerekecek. Yani bir nevi bir entity olacaklar aslında. Ama burada da farklı bir sıkıntı var, blok koyduğumuzda place değil summon işi yapılacak ki burada işler karışıyor. Zaten mercanlar Minecraft yönetiminin her zaman Minecraft'a eklemek istediği bir özelliktir. Pek çok eklenilemeyen özelliği Pluginer'lar yaptı ama mercan tam bir giz. Cave Game duyurulduğunda isteniyordu, Minecraft satıldığında isteniyordu, ve hala istiyoruz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yani bayağıdır düşünüyorlar aslında @Bartu_ . Ama yapamadılar. :şapka:

TReaperTR

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oyun sonunda yavaş yavaş gelişiyor artık yıllar geçti saçma sapan animasyon hataları bulunuyordu (hâla sürüyle var tabi)

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Şu aşırı kötü versiyondan vazgeçip yeniliğe açık olsanız keşke.
Zevklerle Renklere Karışılmaz.
Benim Fikrim Bu, Açıkça pvp si kötü ve sunucularda kullanılmayan bir sürümde sırf su için kim oynar, ha denerim girip ama kullanmam hiç. 1.8 power

R

RealyRevenGe

Ziyaretçi
Lavlar içinde geçerliyse Iron Farm GG
Eskiden azmı gizli ev yapardık tabelayla falan :D

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
Bende çok seviyordum halada seviyorum :)

1.12 vs. çıktı hala 1.8 kullanıyorum ama su altı güncellemesinden sonra 1.13 geçesim gelmedi değil. :)

Ama daha çok var sanarım gelmesine?
4,5 aydır snapshotlar üzerinde uğraşıyorlar. Tahmini çıkış tarihi : Q2

Son düzenleme: