[ÇÖZÜLDÜ] | Cinsiyette Diğer Seçeneği Eklensin!

Sukela

ne yazsam bilemedim
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
83
Bence de belirtilmemiş en uygunu olacaktır.

Sukela

ne yazsam bilemedim
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
83
Önemli olan insan olması değil mi? Boşverin :D

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Yukarıda bir yorumumda açıkladım, tekrar açıklıyorum: İngilizcede se.x ve gender farklı anlamlara geliyor (çevirirken ikisini de cinsiyet diye çeviriyoruz. Yanlış.). Se.x biyolojik cinsiyeti kastediyor ve dediğin gibi bunlar kadın ve erkek. Gender ise (Bu noktada üstünde duracağımız kavram bu.) tam anlamıyla Türkçeye çevirdiğimizde "Toplumsal Cinsiyet" demek. Bunun açıklaması ise "Kişinin kendine yüklediği toplumsal sorumlulukları." yani kişinin doğumundan sonra (durumuna göre embriyo halinden itibaren) başına gelenlerden, yetişme şeklinden vs. ortaya çıkan düşüncelerinden, kendisini yakın gördüğü bir cinsi topluluk. Bu cinsel istekle alakalı değil. Toplumda kadın ve erkeğe yüklenen bazı sorumluluklar var ve bazı kadınlar kendilerine erkeklerin sorumluluklarını yakıştırırken bazı erkekler ise kadınlarınkini... Durumun aslı buyken bunu cinsel isteklere yormanın ne kadar mantıklı(!) olduğunu anladığını varsayıyorum.
Peki neden böyle bir şey var? Çünkü böyle hisseden insanlar toplumdan dışlanmak istemiyorlar veya "top, gey" diye çağırılmaktan bıkmışlar(Bu insanlar eşcinsel olmak zorunda değiller). Bir şeyi topluma kanıksatmak istiyorsan bunu önce sisteme koyup normalleştirmelisin. Yapılmaya çalışılan da bu.
Lütfen bu konuda biraz daha anlayışlı olalım. İnsanların tek tip olmadığını, insanların farklı düşünceleriyle de insan kalabileceğini bilelim. Kendi kararlarını verebilecek yetkinliğe sahip her bireyin, başka insanların haklarını ellerinden almadıkça özgür olduklarını bilelim.
Lütfen.
Yo yo yo yo yo bunun zaten ben bilincindeyim. Bu anlam farklılığından dolayı bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu global tartışmanın çıkmasının ilk sebebi bu insanların normal bildiğimiz bizim dilimizde ki cinsiyet (Kadın - Erkek) anlamında bu cinsiyet türlerini oluşturup eklemesi. Kısaca bir şahıs çıkıyor ve diyor ki (bizim dilimizde ki hali ile); ''cinsiyet bel altında değil kafada olur, ben böyle hissediyorum benim cinsiyetim budur'' .
İşte burada o malum tartışma çıkıyor. Benim bahsetmek istediğim şey de buydu. Bunu diyen ben değilim. Bu tartışmayı bu şekilde yorumlayan da ben değilim. Bahsettiğimiz dile hakim olan, ana dilleri ingilizce olan insanlar böyle anlatıyor. Bahsedilen muhabbet toplumsal cinsiyet amaçlı olabilir ama asıl varılmaya çalışılan konu normal cinsiyettir. Çünkü bu yüzden ''Did you just assume my gender?'' muhabbeti oluyor.

Koyun sürüsünden bir koçu alıp kafası hariç vücudunun da ki yünleri kırpsan ve kafasını pembeye boyayıp boynuzlarını kessen o koç dahi sürüden dışlanır. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Senin cinsel tercihlerine bir şey demem (genel bahsediyorum) ama kalkıp değişik değişik kılıklara girip türlü türlü dengesiz hareketlerde bulunursan benden sana saygı duymamı bekleme. Tırpanımı alır meşaleyle kovalarım seni.

Dpelqpleq_

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ya da her cinsel eğilim için foruma bir cinsiyet kutucuğu ekleyeceğimize cinsiyeti tamamen seçilmez yapalım. İnsan insan olduğu için foruma kayıt olabilsin. At gibi hissediyorum demek yok ama?

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Sadece iki cinsiyet vardır Erkek ve Kadın
bir de hormonal durumlar vardır bu östorojen ve testesteron miktarına bağlıdır. Forumlarda genelde bunu sormazlar sizden cinsiyetinizi soruyor nasıl doğduğunuzu. Böyle konularla vakit kaybetmenize gerek yok.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Cinsel yönelim ile cinsiyet kavramı arasındaki farkı çözebilecek düzeye evrildiğinizde size açıklama yapmaya gelirim.

(İki temel cinsiyet vardır, bunun dışında kalanlar eğilim sınıfına yaklaşır. Çok ses yapıyorsunuz.)

Ne bu böyle, deepwebde geziniyor gibi hissettirdiniz.