Skyrim Map

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
gamer.png

H2x1_NSwitch_TheElderScrollsVSkyrim_image1600w.jpg

Skyrim Map
Soğuk bir yer olan Skyrim'in haritasını tam manasıyla biliyor musunuz? Kuzeyliler'in evi olan Skyrim'in haritası da öyle küçümsenecek kadar küçük değil. Skyrim'de birçok yerle karşılaşabilirsiniz. Tabii yeni oyuncular bu yerleri bilmedikleri için zorlanabilirler. Eğer çaylar gelmişse konumuza geçebiliriz.

Harita
Skyrim'in büyük olan haritasında neler bulunur sizce? Skyrim'in haritasında cüce harabelerinden, ork kalelerine ya da Akçay gibi şehirlerden Irmakkoru gibi köylerini rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer bu tür şehir ve harabe gibi yerlerin içinde neler olduğunu bilirseniz elbet ki sizin faydanıza olacaktır. O yüzdendir ki Skyrim'in haritasında birçok yer vardır. Biz de bu yerlerin tanıtımını yapacağız. İlk başta şehirlerle başlayalım.
map-the-elder-scrolls-the-elder-scrolls-v-skyrim.jpg



Şehirler
Skyrim'in o koskoca dünyasında yapayalnız olmak kötü olmaz mıydı? İşte Skyrim'in şehirlerinde bu mümkün olmuyor. Skyrim'de bulunan Akçay, Vadikent, Falkreath, Markarth, Seheryıldızı, Kışhisar, Morthal, Issızkent gibi şehirler buna izin vermiyor. Skyrim'in şehirlerinde bulunan han sahiplerinin de kulaklarının delik olduğunu unutmayalım. Maşallah bu adamlar Skyrim'de dönen her olayı biliyor. Mevkibeyinin çocuğunda sorun mu var, hancıya gidin. Ya da para kazanmak için ödül ilanı mı alacaksınız, yine hancıya gidin. Hancıdan çok her şeye benziyor bunlar. Ayrıca bu şehirlerin hanların da dinlenebilirsiniz. Şehirlerin bu kadarla kalmaması da iyi. Bu şehirlerin demircileri de bulunuyor. Demircilere gidip çeşitli silahlar yapabilir ya da onların ocaklarında siz kendi silahlarınızı üretebilirsiniz. Daha bunla sınırlı kaldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Birçok şehirde mevkibeyinin kaldığı kaleler bulunur. Örneğin Akçay'da Ejderkonak bulunmakta. Buranın da tarihi çok eskilere dayanıyor.
Kısaca bilgi vermek gerekirse burada bir ejderhanın hapsedilmesi sonucu Akçay'ın bu sarayı Ejderkonak adını almış. Ya da Markarth'ı dwemerların yaptığını söylesem şaşırır mıydınız? Skyrim'de daha bunun gibi birçok şehir bulunmakta ve hepsinin tarihini teker teker öğrenerek Skyrim'in bu tozlu havasında kaybolabilirsiniz.

whiterun-resim.jpg



Cüce Harabeleri
Cücelerin yine o akıl almaz yeteneklerini konuşturdukları yerlere geldik şimdi Bu harabeler gerçekten de ilginiz çekecek bence. Skyrim'in bu harabelerinde gerçekten de güçlü şaheser niteliğinde demircilik yetenekleri ile yapılmış cüce muhafızları bulunuyor. İşçi Cüce Örümceklerinden Cüce Kumandanlarına kadar birçoğu bu harabeler sanki etkinmiş gibi buraları koruyorlar. Bunun yanında cüce harabelerine girerken dikkatli olmak da gerekiyor. Bunun gibi güçlü muhafızlar dışında yitik elf adı verilen canlıları da burada görebilirsiniz. Ama tabii onlar harabelerin daha derinliklerinde karşınıza çıkacaktır. Cüce harabelerinin temizlenmesinin zor olmasının iyi yanları da var elbet. Bu harabelerden daha iyi ganimetler toplayarak gelişebilirsiniz. Ama ilk seviyelerde burası sizin için kelimenin tam anlamıyla eziyet olur. Çünkü bu tür yerlerin temizlenmesi çok uzun sürer. Ayrıca içindeki yaratıkları da hesaba katarsak canlı çıkma ihtimaliniz de azalıyor gibi. Yine de bu canlıları öldürecek güçte iseniz bile sevinmeyin derim. Çünkü bu cücelerin yetenekleri demircilik ile sınırlı kalmıyor. Bu tür harabelerde çeşitli bulmacalarla da karşılaşabilirsiniz. Örneğin bir kadim tomarı almak için küçük bir bulmaca çözmeniz gerekebilir. Skyrim'in bu muazzam harabelerini yapan cücelerin ne yazık ki nesilleri tükendi. Yine de bu harabelerde kasılmayı bırakmamız gerektiği anlamına gelmez. Skyrim'de en çok rastlayacağınız cüce harabelerine ise Alftand ve Mzulft örnek verilebilir.
9080e4edd6bf67724a2dbc542bdf49f8.jpg


Dev Kampları
Sizi havaya uçuracak devlerin bulunduğu kamplara göz atalım şimdi de. Havaya uçuracak dediğim deyim anlamında da değil. Gerçekten sizleri havaya uçuracak derecede güçlüler bu devler. Ama merak etmeyin çünkü bu devler yakınlarına gitmediğiniz sürece, mamutlarına veya kendilerine vurmadığınız sürece sizlere saldırmazlar. Bu güçlü devleri öldürmek ne kadar zor olsa da size çok faydası dokunacak diyebilirim. Devlerin içinden 100'den fazla altın çıkıyor ve bu kamplarda bir tane de sandık bulunuyor. Bu sandıktan da aynı şekilde güzel şeyler çıkabiliyor. Yine de siz ilk seviyelerde bu çılgın devlere bulaşmayın. Çünkü ilk seviyelerde onlar için kukladan farksızsınız. Tek vuruşta sizleri Skyrim'in öbür ucuna götürebilen bu devlerin biraz da mamutlarına göz atalım. Her dev kampında en az bir mamut görürsünüz. Bu mamutların sahiplenip sahiplenmediğini anlamanın da kolay bir yolu var. Mamutların dişlerine bakarak bunları anlayabilirsiniz. Eğer dişlerinde çeşitli motifler varsa bu bir dev tarafından sahiplenmiş bir mamuttur. Ama yoksa bu vahşi bir mamuttur. Bu güçlü canlılara yaklaşmak ölüme koşa koşa gitmektir desek yanlış olmaz sanırım. Artık bir dev kampı görünce daha dikkatli olursunuz umarım. :dost:
Stonehillbluffs.png


Haydut Kampları
Skyrim pek de tekin bir yer değil gibi. Onca ejderhanın arasında bir de haydutlarla uğraşıyoruz Skyrim'de. Skyrim'in haydut kamplarında çok iyi ganimet toplanırken birçok haydutla karşı karşıya kalacağız tabii ki. Bir de bunların ayı kadar güçlü liderleri olunca insanı sinir etmiyor değil. Bu tür yerlerde bazen demirci ocağı, tılsımlama tezgahı ve simya standı bulabilirsiniz. Ama haydutlarla kavga etmeden bunları almak kolay değil. Ayrıca haydutların da uyumak için yatağa ihtiyaçları olduğunu unutmayalım. Bu yüzden buralarda birçok çadır da bulunur. Bu çadırların içinde uyuyup yeteneklerinizin daha hızlı gelişmesini sağlamak da sizin elinizde. Tüm haydutları öldürdükten sonra bile rahat kalamayabilirsiniz buralarda. Çünkü ganimet bile bazen uzun sürebilir. Kim bilir belki Skyrim'in o engebeli yolunda yürürken karşınıza bir haydut kampı çıkar? Şunu da eklemeliyim ki Skyrim'de en çok görebileceğiniz yerlerden biri de haydut kamplarıdır.
27574-1-1354302731.jpg


Mağaralar
Skyrim'in mağaralarında birçok şeyle karşılaşabilirsiniz. Bu mağaralarda örümcekler, sıçanlar ve ayılar gibi yaratıklar bulunabilir. Dürüst olmak gerekirse mağaralardan çok fazla iyi ganimetler vermiyor bana göre mağaralar. Onun için bu iğrenç yerlere girmeye gerek yok. Hatta birçok insan örümcek gibi yaratıklardan nefret ettikleri için girmezler. Skyrim'de en çok karşılaşabileceğiniz ikinci yerlerden biri de mağaralardır. Bu yüzden her adım attığınız zaman bir mağaraya denk gelebilirsiniz. Yine de bu mağaraları zaman kaybı olarak görüyorum.

SleepingTreeCaveImg.jpg


Ejderha Yerleri
Skyrim'in dağlarında korkunç görünümlü ejderhaların yaşadığını elbette duymuşsunuzdur. Peki, bu dağların diğerlerinden farkları nedir? Bu dağlarda ejderhalar yaşar ve ejderhaların bulunduğu bu dağlarda kelime duvarları bulunur. Kelime duvarı derken nidaları kastetmekteyim. Ayrıca bu yerlerde bazen ejder rahipleri de bulunabilir. Örneğin Krosis bu dağlardan birinde görülebilir. Bu tür yerlerde ejderhalardan çok iyi ganimetler elde edebilirsiniz. Bu tür yerlerdeki sandıklardan da güzel şeyler çıkabiliyor. İlk seviyelerde bu ejderhaları kesmesi zor olsa da sonradan kolaylıkla kesebilirsiniz. Ama bunun anlamı ejderha öldürmek için illa bu dağlara gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. Şehirlere yolculuk ederken de ya da şehirlere girerken de bu ejderhalarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden kılıcınız ve yayınız her daim hazır olsun derim.

Köyler
Şehirler kadar büyük olmayan köyleri de atlamak hata olur. Aslında köylerin de şehirlerden pek bir farkı yok. Yine buralarda da dedikoducu han sahiplerini rahatlıkla görebilirsiniz. Bu köyler sadece şehirlere göre daha küçükler. Ayrıca bazı köylerde ticaret bile yapabilirsiniz. Örneğin Irmakkoru'da bulunan Lucan Valerius ne kadar kazıkçı da olsa alış veriş yapmanız gerekebilir. Dürüst olmak gerekirse bu adam beni kazıklayınca ben de onun dükkanındaki tüm iksirleri çalıp kaçmıştım. Çünkü bana kimse kazık atamaz. Şaka bir yana eğer hitabet yeteneğiniz yüksek değilse bu tür kişilerle alış veriş yapmayın. Kılıç alacağım diye girersiniz bir bakarsınız, bu dükkanlardan çulsuz çıkarsınız. Köylere neden ihtiyaç duyulacağını merak eden arkadaşlar için de bu soruyu cevaplayalım. Sizler oyunda altın kazanmak için eminim ki bir şeyler satarsınız. Ama bir süre sonra sattığınız kişinin parası biter. Bu yüzden köylere giderek satışa devam edersiniz. Bana göre temel nedeni bu. Yorumlarda Skyrim'in neden köylere ihtiyaç olduğunu yazabilirsiniz.
ScreenShot8.jpg

Daedra Tapınakları
Şimdiyse kibirli Daedra prenslerinin tapınaklarına geldik. Daedra prensleri güçlerinden dolayı bizleri küçük görürler. Bunları konuşmalarından anlayabilirsiniz. Üstüne üstlük bu Daedra prenslerinin konuşmalarını da geçemiyoruz. O zaman tapınakların ne işe yaradıklarını sorabilirsiniz. Skyrim dünyasında toplamda 15 tane daedrik eser vardır. Bu eserler olağanüstü tılsımlarla donatılmışlardır. Örneğin Hermaeus Mora adlı Daedra prensi sayesinde seçtiğiniz alandaki yeteneklerinize +5 puan veren kitap kazanabilirsiniz. Ya da savaş adamıyım diyorsanız gidip Şafaksöken'i de alabilirsiniz. Bu tür daedrik eserler birçok kişinin ilgisini cezbetmiştir. Çünkü ilk seviyelerde çok fazla iş gören bu eşyaları almanın da o kadar kolay olmadığını eminim ki anlamışsınızdır. Hatta bazı daedrik eserleri sadece bazı seviyede olan kişiler alabiliyor. Yani bunları almak kolay değil. Daedra Tapınaklarından ise bu tür görevleri alabiliyoruz. Ya da bu tür görevleri yapabiliyoruz. Mehrunes Dagon'un hançerini tamamlamak için onun tapınağına gittiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
TESV_Shrine.png


Taşlar
Skyrim evreninde bulunan taşların ne işe yaradığını eminim ki biliyorsunuz. Bizler bu taşlar sayesinde yeteneklerin daha da gelişmesini ya da görünmez olma gibi çeşitli güçler kazanabiliyoruz. Ama ne yazık ki sadece bir taşın etkisi alınabiliyor. Skyrim'de ilk göreceğiniz taşlar Muhafız Taşları olacaktır. Normalde bir yerde taş bulduğunuz zaman sadece bir tane taş olur. Lakin burada istisna olarak üç taş birden verilir. Yani siz bu taşlardan birini seçerek karakterinize yön verebilirsiniz. Skyrim'de bu taşları bulmak büyük bir şans ister diyebilirim. Çünkü ben bile hala bazı taşları keşfedemedim. Ama keşif ettiklerim arasında en sevdiğim tüm yeteneklerin gelişmesini sağlayan bir taş olmuştu. Diğer Muhafız Taşları kadar etkisi olmasa da tüm yeteneklerin daha hızlı gelişmesini sağlıyordu. Sizler de hangi taşı daha çok sevdiğinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

304567523_preview_StandingStones01.jpg


Ork Kaleleri
Skyrim'de az yer kaplasalar da Ork kalelerine de göz atalım. Öncelikle Ork kalelerinde tabii ki Orklar bulunuyor. Eğer bir Ork iseniz bu kalelere rahatlıkla girebilirsiniz. Eğer Ork değilseniz onların görevlerini yaparak blood-kin (soydaş) olmanız gerekiyor. Benim ilk girdiğim kale ise Largashbur adındaki Ork kalesiydi. Hiç görev yapmadan beni içeri almak zorunda kaldılar çünkü başları dertteydi. Buradan görev yaparak çok güzel bir eşya kazanabilirsiniz. Özellikle savaşçı karakterlerin buraya uğramasında fayda var. Onun dışında diğer Ork kalelerinde genelde görev yaparak girebilirsiniz. Bazı Ork kalelerinde madenler bulunur ve bu madenlerde ise abanoz gibi değerli madenler çıkabilir. Ama bu Skyrim dünyasında birkaç tane Ork kalesinde vardır. Eğer karakter açacaksanız Ork açarak bu yerleşkelere rahat rahat girebilirsiniz. Aynı kendi evinizmiş gibi rahat edin. :kaş:
Largashbur.png


Ahırlar
Şehirlerin yakınında olan ahırlar Skyrim'de sizlerin vazgeçilmez yeri olabilir. Karanlık Kardeşlik'e katılmadan önce buradan kendinize at alabilirsiniz. Tabii sadece at sıkıcı olurdu. Kendinize bir yoldaş olarak bazı ahırlardan köpek dahi alabilirsiniz. Tabii bu köpekler ölebilirler. Benim köpeğim öldüğünde gözüm hiçbir şeyi görmeyip etrafta ne varsa hepsini kılıçtan geçirmiştim. Sonunda üzülebilirsiniz yani. Ahırların faydası tabii bu kadarla bitmiyor. Bilmediğiniz şehirlere 20-50 altın arasında gidebilirsiniz. Benim gibi üşeniyorsanız altını çıkartıp verin ve yolculuğun tadına bakın.

Zindanlar
Şimdiyse benim için Skyrim'in zindanları olan kısımlara geldik. Cüce harabeleri kadar uzun olmayan ve onlar kadar iyi ganimete sahip olan bu yerlere yolunuz çok düşecek. Çünkü Skyrim'in görevlerinde genelde bu kısımlarda dolaşıp duracağız. Çeşitli metfunlar görüp onları kesecek ve onların ağzından "Ro Dah" seslerini duyacaksınız. Ne kadar bu psikopat metfunlar sıkıcı olsa da üstlerinden çıkan üçer beşer altın sayesinde zengin olabilirsiniz. Damlaya damlaya göl olur mantığı yani. Birçok kişi parasını buradan çıkardığını da unutmayalım. Skyrim'de Volunruud, Labirent Tapınak gibi zindanları eminim ki göreceksiniz. Buralar bazen uzun olurken bazense çok kısa olabilirler. Konunun başında söylediğim gibi en iyi ganimetleri burada bulabilirsiniz.
Volunruud.jpg


Kulübeler
Şehirden uzak küçük kulübeleri Skyrim dünyasında görebilirsiniz. Tabii bu kulübeler abartılacak kadar iyi değiller. Sizler buraları sadece uyumak için kullanabilirsiniz. Yoksa buraların öyle çok bir esprisi yok. Ben en son böyle bir kulübeye girdiğimde birinin iksir malzemelerini çalarak içerideki elemanla kapıştım. Sonucunda tek attım ve malzemeler de bende kaldı. Ne yapmamı bekliyordunuz? Ölmemi mi? Aşağıdaki görseli Karanlık Kardeşlik'i bilenler eminim ki anlamıştır.
TESV_Abandoned_Shack.png


İmparatorluk ve Fırtınapelerin Kampları
Skyrim'de herkes bas bas "Soğuk savaş!" diye bağırıyor. Tabii bunu oyuna da yansıtmak iyi olacaktır. Bunun için Skyrim'de Fırtınapelerinliler'in ve İmparatorluk'un kamplarına rastlayabilirsiniz. Dürüst olmak gerekirse ne zaman bir kamp görsem gidip atlarını çalarım. Sonuçta yaya olmak zor yani. Özellikle İmparatorluk'un atlarını çalarım. Dua etsinler komutanlarının kılıçlarını çalmıyorum. Yoksa halleri ne olurdu? Kısacası bu kamplarda Fırtınapelerin ve İmparatorluk taraftarlarını görebilirsiniz. Ama sizi pek bağlamayacağı için gidin atlarını çalın.

Falkreath_SC_camp.png


Harabeler
Eminim ki en az bir kez harabelere girmişsinizdir. Bu harabelerin de bana göre zindanlardan pek bir farkı yok. Girdiğiniz harabelerde aynı şekilde çeşitli ne olduğu belirsiz yaratıkları kese kese ilerliyorsunuz. Burada da yine defin vazoları gibi yerlerde ganimetler bulunuyor. Aynı şekilde buraları da temizleyerek iyi ganimetlere ulaşıyorsunuz. Daha fazla anlatmıyorum ve sizin o harabelerin havasını solumanızı istiyorum.
TESV_Ragnvald.png


Madenler
Savaşçı bir karaktere mi sahipsiniz? O zaman madenler sizin için önemli bir yer tutuyor olmalı. Skyrim'de maden kazabileceğiniz birçok yer vardır. Bunların haritadaki simgesi iki kazmanın iç içe geçerek gösterilmesidir. Bu madenlerde elbet çalışan çeşitli ırklardan kişiler bulunur. Sizler de bu madenlerde kazmalarınızı kapıp silah, zırh ve çeşitli eşyalar yapmak için madenler kazabilirsiniz. Birçok kişinin buralara inme amacı abanoz madenini bulmaktır. Çünkü abanoz öyle kolay bulunan bir maden değildir. Bu yüzdendir ki abanoz silahlar güçlüdür. Ayrıca madenlerde bazen görevlerle bile karşılaşabilirsiniz. Örneğin ben bir madenin içinde metfun olduğunu öğrendim ve temizlemeye giriştim. Bana verdikleri altın ise gerçekten iyiydi. Yani 50 yıl boyunca gider orayı temizlerdim.
EmbershardMine.jpg


Çiftlikler
Şehirlerin yakınında bulunan çiftlikleri tanımaya ne dersiniz? Cevabınız evetse devam edelim. Skyrim'de çiftlikler genelde şehirlerin yakınlarında bulunurlar. Bu çiftliklerde tavuk, sığır gibi hayvanlar görebilirsiniz. Ama sizlere önerim gidip bunları kesmeyin. En son kestiğimde muhafızlar peşimde fırıldak gibi dönüyorlardı. Paranız azsa buralarda para kazanabilirsiniz. Gidip buğday, marul gibi bitkileri toplayıp çiftçiye götürürseniz çok az da olsa para verir. Yine de bu bir amele işi olduğu için yapmanızı önermem. Koskoca ejderdoğan olup da buralara girip ırgat gibi çalışmak saçma geliyor bana. Gidin harabelere girin ve oradan bol bol altın toplayın. Artık yürüdükçe altınların sesi gelsin.
TESV_Battle-Born_Farm.png


Kuleler
Haydutlar Skyrim'in her yerindeler. Öyle ki Skyrim'de bile kuleler kurmuşlar yani. Bu yüzden yolculuk ederken dikkat edin. Ben Yüksekburç Kulelerinden geçerken haydutlar bana artistlik yapınca tüm haydutları öldürmek zorunda kaldım. Ama sonunda kulelerdeki haydutları öldürüp iyi bir ganimet aldım. Özellikle şu sandıklardan neler çıktı neler. Kısacası bu kulelere yolculuk ederken rastlayabilir ve haydutlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
349422-The_Elder_Scrolls_V_Skyrim-bridge-video_games-748x421.png


Ulu Hrothgar
En son yerimize geldik. Normalde burası diğerlerinden pek farklı olmasa da bunu tek başına ele almak istedim. Sonuçta bize birçok nidanın kelimesini öğretiyorlar. Hakları ödenmez. Ulu Hrothgar'da inzivaya çekilmiş Kırsakallılar yaşar. Bizler ise ejderdoğan olduğumuz zamandan beri Kırsakallılar'ın görevini yapıyoruz. Burası yüksek bir dağda bulunması da işleri zorlaştırıyor. Ayrıca Rorik Köy'den taşıma görevi alarak Ulu Hrothgar'a gitmeniz onca yolu boş yere tepmenizi az da olsa engeller. Çünkü bu görevde Klimmek'in erzaklarını ulaştırıyoruz. Yani onca adımı sırf saçma sapan bir yere gitmek için atmazsınız. Buradan Kırsakallılar'a sesleniyoruz. Ne olur artık daha alçak bir yere yerleşin. Bizimki de can yahu!
800px-SR-place-High_Hrothgar.jpg


Evet, artık Skyrim'in haritası avucunuzun içinde.
İyi Forumlar!​
 


Son düzenleme:

TReaperTR

Altın Madencisi
Mesajlar
387
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
285
Puanları
910
Ruh hali
Ya şu oyunu gördükçe böyle oyunlara tekrar sarasım geliyor ama bunun gibi saracak oyun yok ya aşırı sarmıştı bu oyun beni sonra ne oynadıysam bunun kadar zevk alamadım .s

En nefret ettiğim yer Cüce harabeleriydi. Çok kaybolurdum
 

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
Ya şu oyunu gördükçe böyle oyunlara tekrar sarasım geliyor ama bunun gibi saracak oyun yok ya aşırı sarmıştı bu oyun beni sonra ne oynadıysam bunun kadar zevk alamadım .s

En nefret ettiğim yer Cüce harabeleriydi. Çok kaybolurdum
Oralar kanser cidden. En son girdiğimde bulmaca vardı ve çözemeyip sinirden oyunu kapatmıştım. Bir de oralar o kadar büyük ki temizle anam temizle bitmiyor. Bitmeyen harabe yapmışlar.
 

TReaperTR

Altın Madencisi
Mesajlar
387
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
285
Puanları
910
Ruh hali
Oralar kanser cidden. En son girdiğimde bulmaca vardı ve çözemeyip sinirden oyunu kapatmıştım. Bir de oralar o kadar büyük ki temizle anam temizle bitmiyor. Bitmeyen harabe yapmışlar.
Bulmacaları internetten bir şekilde bakıyordum da şimdi pusula bana ilerle diyor ilerliyorum geri git diyor. Haritada üste çıkıyorum yok alta çıkıyorum yok bir türlü yolu bulamıyordum. Videolardan da yarım saat uğraşa uğraşa ilerliyordum.

Şu oyunun dilini ve hikayesini de tam anlayarak oynasaydık keşke :D Dragonborn olaylarını felan anladım da detayları asıl zevki katıyordu bu oyuna aslında.
 

Üst