- En iyi cevaplar
- 0
birden kafama takıldı sizce kaç km/h hızla hareket edersek gece gündüz döngüsü duruyomuş gibi görünür?
birden kafama takıldı sizce kaç km/h hızla hareket edersek gece gündüz döngüsü duruyomuş gibi görünür?
krdş naaptın marsa gitmiyoruz fazla hızlı oIşık hızı olabilir..
krdş naaptın marsa gitmiyoruz fazla hızlı o
Bunu yaptığımda aynı hizada görmüş olamam ki. Hiç olduğun yerde dönmeyi denedin mi? Gördüğüm şey güneş veya ay olsa bile onların ne olduklarını bile tam olarak anlayamam o hızda. Bi şeyi sabit olarak görmek istiyosam onla aynı hızda hareket etmem gerekir.Işık hızı saniyede Dünya'yı 7 kez dolaşır bu bence Gece gündüz döngüsü nü aynı anda görmene yardımcı olacaktır çünkü başka hiçbir şeyle aynı anda yakalayamassın gibi geliyor bana ..
nası aynı anda göriyim tam olarak güneş ay dünyayı bile net göremem ışık hızında bi şeyi sabit görmek için onla aynı hızda hareket etmen gerek
Kutuplara gidersen pek hareket etmene gerek yok sanırsam yani değişken buBunu yaptığımda aynı hizada görmüş olamam ki. Hiç olduğun yerde dönmeyi denedin mi? Gördüğüm şey güneş veya ay olsa bile onların ne olduklarını bile tam olarak anlayamam o hızda. Bi şeyi sabit olarak görmek istiyosam onla aynı hızda hareket etmem gerekir.
hmm...
peki nasıl?Sabit bir hız ile durduramazsınız.
kendi ekseninde dönmeden durmak demekIşık hızı zaman ile doğru orantılı olduğu söyleniyor. yani zamanın durması için ışık hızını geçmelisin ama gündüz gece döngüsü için güneşle orantılı olarak güneşin hep aynı noktasında kendi ekseninde dönmeden durman yeterli.
hayır güneşle orantılı dedim yani oradaki mavi noktalardan birinde sabit kalıyor güneş uzayda hareket ettiği için orantılı dedim.kendi ekseninde dönmeden durmak demek
Ekli dosyayı görüntüle 75923
fail (güneşin aynı noktasında durmak için güneşle beraber dönmen lazım buda baktığın yeri değiştiricek dönmediğin için)
yinede bu benim istediğim şey değildi bu olayı dünyadan yada yakınlarından yapmamız lazım ama dünyanın içinde olmasını tercih ederimhayır güneşle orantılı dedim yani oradaki mavi noktalardan birinde sabit kalıyor güneş uzayda hareket ettiği için orantılı dedim.
benim istediğim bunu yazman değil açıklamandıGündüz gece güneşle "alakasız" lütfeeen![]()