Mount & Blade: Warband Hileleri

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
834
En iyi cevaplar
26
Beğeniler
537
Puanları
1,640
oyun-forumu.png

mount-&-blade_-warband-hd-wallpapers-33408-4589856.jpg

Mount & Blade: Warband Hileleri

Merhaba oyunseverler, ben Eren. Bu konuda sizlere M&B Warband oyununda, TaleWorlds'un yani oyun geliştiricisinin bizlere sunduğu güzel ayrıcalıklardan bahsedeceğim.
Bu konuda asla program veya yasal olmayan yollardan hile kullanımı gösterilmemiştir.


2hy9q93.gif


Mount & Blade: Warband Nedir?

M&B Warband, Orta Çağ orijinli bir RP oyunudur. Bu içeriği oyun dünyasına, bir Türk firması olan TaleWorlds sunmuştur. M&B serisinin ilk çıkan oyunu Mount & Blade (2008) ve ondan sonra 3 serisi daha çıkmıştır.

M&B Warband (2010)
M&B Ateş ve Kılıç (2011)
M&B 2: Bannerlord (2016)

Bannerlord, 2016 ekim ayında steam oyun platformuna çıkmıştır ancak indirme imkanı sunulmamış. Sadece oyun fuarlarında az sayıda insanların oynama imkanı olmuş, oyun hala geliştiriliyor ve bu sene çıkacağı düşünülüyor.


Oyunda kendi krallığınızı oluşturabilir, ordu kurabilir, topraklar edinebilir, birinin davasına katılabilir veya bir krallığa hizmet edebilirsiniz. Ayrıca kendi şehirlerinizi, köylerinizi ve kalelerinizi yönetebilirsiniz. Krallar size uygun gördüğü toprakları oy birliği ile size verebilir. Birçok farklı yol belirleyebilirsiniz kendinize ancak bir krallığın hükümdarı olmak gerçekten zordur.

Oyunun hemen hemen her serisi birbiri ile farksızdır.
Ayrıca Warband için: Osmanlı, cengiz han, anadolu ve birçok türk modu indirebilirsiniz. (Araştırıp bulmanız yeterli)

Kendinizi hızlı bir şekilde ispatlamak ve nam salmak istiyorsanız, bu hilelere ihtiyacınız olacaktır. :)


2hy9q93.gif


Hilelerin Yapılışı

Not: Hilelerin tümü ilk başta CTRL tuşuna basılı tutarak yapılır, aşağıda bunu göreceksiniz zaten ancak söyleyeceğim tuşlara aynı anda basmayın. Her zaman ilk CTRL'ye basın ardından yazdığım tuşa bir kere basın ve tekrar yapmak isterseniz CTRL'yi bırakmadan o tuşu bırakıp tekrar basın.


Şimdi ana konumuz olan hilelerin nasıl yapılacağını göstereceğim, bu hileleri yaparakta oyundan zevk alabilirsiniz fakat tamamen gerçekçilik istiyorsanız önermem.

Ekran Alıntısı.PNG

Öncelikle hileleri oyunda yapabilmemiz için, resimde gördüğünüz gibi Ayarlar kısmına gelin ve Hileyi Aç seçeneğini işaretleyin.
Bunu yaptıktan sonra hilelerimiz oyunda çalışacaktır. Oyunda siz yapmadığınız sürece kendiliğinden bir şey olmaz, merak etmeyin. :)


Karakter ve Envanter Ekranında (CTRL+X,CTRL+L,CTRL+W)

Para Hilesi


Para hilesini yapabilmek için envantere gelmelisiniz, aşağıdan Envantere basarak veya I tuşuna basarak açabilirsiniz, envanteriniz de paranız yazacaktır.
Para'ya dikkatlice bakın ve CTRL tuşuna basılı tutup X tuşuna basın.(CTRL+X) 1000 Dinar artacaktır, bunu her yaptığınızda size 1000 Dinar eklenecek.
Hile yapmayı seven birisi değilseniz, zor durumda kaldığınızda veya para ihtiyacınız olduğu zaman bunu yapmaktan çekinmeyin.


Level ve Deneyim Hilesi

Level(Deneyim) hilesini yapmak için ise karakter bölümüne gelmelisiniz, aynı şekilde aşağıdan bulabilir veya C tuşuna basarak açabilirsiniz.
1547655898808.png

Her CTRL+X yapışınızda Tecrübe kısmı 1000 artacaktır, örnek vericek olursak: yukarıda gördüğünüz resim de hile yapılmamış.
1547655995078.png

Bu gördüğünüz resimde ise bir kez CTRL+X yapılmıştır.

Ayrıca Karakter kısmındayken CTRL+L yaparsanız deneyim değil de direkt olarak seviye atlarsınız, ilk yapışınızda 3,4 seviye ikinci yapışınızda 2,3 seviye atlayacaksınız. Sonradan bir bir seviye atlarsınız CTRL+L yaptığınızda.


Silah Kabiliyeti Hilesi
1547657387011.png

Silah kabiliyeti hilesini yapmak için ise tekrardan Karakter kısmına gelmelisiniz ve CTRL+W yapmalısınız.
Bazen birer birer, bazen ise ikişer ikişer artacaktır. Tamamen yapabildiğiniz kadar yapabilirsiniz.

Bu sizin elinizi yormaz, kendiniz arttırmak yerine arkanıza yaslanın ve CTRL+W yapın. :)


fvibz6.gif


Harita'da (CTRL+SPACE - CTRL+FARE SOL TIK)

Hızlı Zaman Hilesi

Resim'de gördüğünüz gibi, ben Manastır'dayım ve Ohri'ye gitmek istiyorum.

Fare'yi Ohri'nin üzerine getirip bir kere Sol Tık'a basıyoruz ve CTRL+SPACE tuşlarına basılı tutuyoruz, unutmayın ilk CTRL basacaksınız ardından SPACE'ye de basacaksınız ve basılı tutacaksınız. Bunu uygularsak çok hızlı bir şekilde Ohri'ye varmış oluruz.

1547656540145.png


Işınlanma Hilesi

Işınlanmak için ise Fare'yi Ohri'nin üzerine getiriyoruz ve CTRL+FARE SOL TIK yapıyoruz. Bu şekilde direkt Ohri'ye ışınlanmış olacağız.

Bu şekilde düşmanlarınızı hızlı yakalayabilir, kaçabilir ve hızlıca bölgelere gidip gelebilirsiniz. Bu hile görevleri tamamlamanızda size yardımcı olacaktır.
Gerçekçilik mi istiyorsunuz? İşte bu canınızı çok sıkabilir, harita o kadar büyük ki bir yerden bir yere gitmek ömrünüzü yer. Işınlanma kullanmasanız bile hızlanma işinize yarayacaktır. :)


fvibz6.gif


Savaş Esnasında (CTRL+F4,CTRL+H,CTRL+J)

Düşmanları Öldürme

Bir savaş esnasında düşmanlar sizi zorladıysa ve asker kaybediyorsanız CTRL+F4 yaparak tek tek düşmanları öldürebilirsiniz ve bu şekilde azalmış olurlar.
Savaşı tamamen kazanmak istiyorsanız veya hızlı bitsin istiyorsanız CTRL+ALT+F4 yaparak Tüm düşmanlarınızı öldürebilirsiniz.

Öldürme diyorum, aslında bu hileleri kullanırsanız hiçbiri ölmez, bayılırlar. Bu tabi savaşı kazanmanızı engellemez. :)


Sağlık

Savaş esnasında ölmek üzereyseniz veya canınız azalmışsa CTRL+H yaparak can barınızı tamamen doldurabilirsiniz, bu savaşlar da yenilmemeniz için size büyük fayda sağlayacaktır.

Hiç hile kullanmayacam diye bir şey yok herhalde. :ıslık:


2hy9q93.gif


Size göstereceğim en önemli ve en işe yarar hileler bunlardı, tabi siz biraz daha dozu arttırmak isterseniz ek hile listesini aşağıda bulabilirsiniz!


Ek Hileler

Harita'da

CTRL + T - Tüm Haritayı Gösterir.

Savaş Esnasında

CTRL + F3 - Kendinizi Öldürürsünüz
CTRL + ALT + F3 - Müttefiklerinizi Öldürürsünüz
CTRL + SHİFT + F4 - Düşmanın Atını Öldürürsünüz
CTRL + ALT + SHİFT + F4 - Tüm Düşmanların Atlarını Öldürürsünüz
CTRL + SHİFT + F3 - Kendi Atınızı Öldürürsünüz
CTRL + ALT + SHİFT + F3 - Müttefiklerinizin Atlarınızı Öldürürsünüz
CTRL + F6 - Kale'de Muhafızları Öldürürsünüz

CTRL + SHİFT + H - Atınızın Can Barını Doldurur
CTRL + F5 - Karakterinizi Bilgisayar Yönetir (Savaşı kazanırsanız karakteriniz sevinir)
CTRL + F9 - Zamanı Yavaşlatır (Sadece Savaşta!)
CTRL + F11 - Oyunu Durdurur


Son

Arkadaşlar konumuz buraya kadardı, sizler için bildiğim tüm hileleri yazdım ve bilmediklerimi araştırdım. Umarım memnun kalmışsınızdır, sadece hileleri gösterip geçmedim. Detaylarına ve nasıl yapılacaklarına da değindim.
 


Moderatör tarafından düzenlendi:

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Güzel konu olmuş, başarılar. Bu arada, level ve deneyim hilesini uygulamanızı pek önermem. Kayıt dosyanızı bozabilir, oyuna baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz.
 

Antnms

Marangoz
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
50
Puanları
70
Level ve deneyim hilesini 64. seviyeye kadar yapın 64.seviyeden sonra tekrar basarsanız 2058 seviye olucaktır buda dosyanızı bozucaktır.
 

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
834
En iyi cevaplar
26
Beğeniler
537
Puanları
1,640
Level ve deneyim hilesini 64. seviyeye kadar yapın 64.seviyeden sonra tekrar basarsanız 2058 seviye olucaktır buda dosyanızı bozucaktır.
Ben yapıyorum, bozmadı? Ama belli olmaz, birinde bozar diğerinde bozmaz. :D
 

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Ben yapıyorum, bozmadı? Ama belli olmaz, birinde bozar diğerinde bozmaz. :D
Oyunda uzun bir süre durunca etkilerini görürsün. Her saniye beri [unknown attacks army] gibi bildirimler gelir. Cheatmenu açarsan hiç oynayamazsın orası ayrı bir konu.
 

Gutenberg

Demir Madencisi
Mesajlar
329
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
491
Puanları
600
Ruh hali
Cheat Engine yardımıyla yapılan hileleri görmek isterdim. Bu hileler açıkçası her yerde bulunabilecek hileler, farklı bir şey olmaması beni üzdü.
 

LahmacunAbi

Kömür Madencisi
Mesajlar
120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
185
Puanları
430
Ruh hali
Ben hile kullanmadım neredeyse hiç mod yaparken yaptıklarım düzgün olmuş mu diye kontrol etmek için ya da dosyaları değiştirirken falan kullanıyorum onun dışında hile kullanmıyorum.
 

Üst