Allah aşkına hyardım edin bilgisayarımda 6 gb ram var fakat 2 gb takılı diyor

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar ne kadar metalden bir alet olsa da bilgisayar denen mefhum içerisinde nano transistörler barındırıyor. Kasaya sürekli darbe ram slotlarının sarsılmasına ve ramlerin ufak yer değiştirmesine ya da ram slotundan çıkmasına neden olur. Bu da bilgisayarım ramleri görmesini engeller.
gerçekten öyle mi oluyordu yani 8 gb olmasına rağmen 4 gb okuyor du ve tak çıkar yapınca düzeldimi lütfen dopru söyleyin çok korkuyorumm ağlıyacağım resemn korkudan
?

notaldo

If you want this, dream it!
En iyi cevaplar
1
gerçekten öyle mi oluyordu yani 8 gb olmasına rağmen 4 gb okuyor du ve tak çıkar yapınca düzeldimi lütfen dopru söyleyin çok korkuyorumm ağlıyacağım resemn korkudan
Eski bilgisayarımda yaşadım bunu ramleri bazen okumuyordu. Çıkar tak yapıyordum düzeliyordu(Ama dediğim gibi siz yine de en yakındaki eski tabirle bilgisayarcıya götürün. ). Bunun temel sebebi eski bilgisayar olması. Yani artık iletken uçlar elektrik akımı ilete ilete aşınıyor zamanla ve bir süre sonra ufak temassızlıklar ram gibi narin parçaları okumasını engel oluyor bilgisayarın.

notaldo

En iyi cevaplar
1
En mantıklısı, eğer daha önce bilgisayar kasası açmadıysan yetkili servise götürmen(Eski tabirle bilgisayarcıya)
Eğer ben biliyorum risk alırım dersen ramleri çıkar tak yapabilirsin.

Benim önerim bir bilgisayar yetkili servisi 10 dk da işini görebilir.

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Eski bilgisayarımda yaşadım bunu ramleri bazen okumuyordu. Çıkar tak yapıyordum düzeliyordu(Ama dediğim gibi siz yine de en yakındaki eski tabirle bilgisayarcıya götürün. ). Bunun temel sebebi eski bilgisayar olması. Yani artık iletken uçlar elektrik akımı ilete ilete aşınıyor zamanla ve bir süre sonra ufak temassızlıklar ram gibi narin parçaları okumasını engel oluyor bilgisayarın.
bu arada bilgisayarın yanında fanlardan çıkan havanın çıkması için açık bi bölge var ordan koklamaya çalıştım ve bir kok alamadım

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
En mantıklısı, eğer daha önce bilgisayar kasası açmadıysan yetkili servise götürmen(Eski tabirle bilgisayarcıya)
Eğer ben biliyorum risk alırım dersen ramleri çıkar tak yapabilirsin.

Benim önerim bir bilgisayar yetkili servisi 10 dk da işini görebilir.
bilgisayarı açmıştım zaten açarımda bide içinde 3x2 ram var 2 tane 3 gb ram var böyle nasıl 2 gb takılı ram oluyorki içinde 3 tane 2 gb ram yok ?

notaldo

En iyi cevaplar
1
bilgisayarı açmıştım zaten açarımda bide içinde 3x2 ram var 2 tane 3 gb ram var böyle nasıl 2 gb takılı ram oluyorki içinde 3 tane 2 gb ram yok ?

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Ama 3x2 Gb ram var ise bilgisayarında ikisini okumuyordur bilgisayar ki 2 Gb ram görüyor. Anakart'ta daha önce ramlerin yerini değiştirdin mi ?

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Ama 3x2 Gb ram var ise bilgisayarında ikisini okumuyordur bilgisayar ki 2 Gb ram görüyor. Anakart'ta daha önce ramlerin yerini değiştirdin mi ?
bilgisayarda 2 adet 3 gb lık ram var nasıl oluyorda 2 gb ram okuyr anlamadım

notaldo

En iyi cevaplar
1
bilgisayarda 2 adet 3 gb lık ram var nasıl oluyorda 2 gb ram okuyr anlamadım
Dediğim şey yine geçerli, telefon mantığı düşünelim belki öyledir. Bilgisayar temizleme araçları var onları kullanabilirsiniz.

Sen bir bilgisayarcıya göster istersen. @Google Amca dediği de olma ihtimali düşük olsa da var. Dediğim gibi çevremde birçok PC de aynı sorunu yaşadım. Önerim şu an bilgisayar teknik servise götür. Şimdi burdan anlatsam ufak bir şey atlasan sorun oluşabilir. Bilgisayar da benim yüzümden sıkıntı olmasını istemem.

notaldo

En iyi cevaplar
1
Bir de son bir şey daha soracağım. Özelliklere girdiğinde sol üstte Gelişmiş Sistem Ayarları var ona tıkla.

Sonra açılan pencerede Performans kutucuğunun içindeki Ayarlar butonuna bas. Yine üst tarafta gelişmiş butonu var ona tekrar bas. Bana fotoğraf at bi.

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Sen bir bilgisayarcıya göster istersen. @Google Amca dediği de olma ihtimali düşük olsa da var. Dediğim gibi çevremde birçok PC de aynı sorunu yaşadım. Önerim şu an bilgisayar teknik servise götür. Şimdi burdan anlatsam ufak bir şey atlasan sorun oluşabilir. Bilgisayar da benim yüzümden sıkıntı olmasını istemem.
bilgisayarda ram takıp çıkarmışlığım var ve bilgisayar sıkıntısız çalışıyor ama bunda yapmadım , csgo da 100 fps alan bilgisayar minecarft oynarken ram yakmaz heralde . csgo ya da uzun zamandır girmiyorum bu arada

notaldo

En iyi cevaplar
1
bilgisayarda ram takıp çıkarmışlığım var ve bilgisayar sıkıntısız çalışıyor ama bunda yapmadım , csgo da 100 fps alan bilgisayar minecarft oynarken ram yakmaz heralde . csgo ya da uzun zamandır girmiyorum bu arada
Ram yanmış olsa 3gb ramın 1gb ı yanmaz. Tamamı gider ramın. Çok basit bir olay ram çıkarıp takmak ama takarken çentiğini falan kontrol etmen lazım işte en ufak bir hata da bir sıkıntı oluşabilir, ben onun için dedim yoksa olay çok ama çok basit yani. Ben bilgisayar tamir ederken günlük 10'larca ram takıp çıkarıyordum. Biz de deneye deneye öğrendik!

LilNykS

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bir de son bir şey daha soracağım. Özelliklere girdiğinde sol üstte Gelişmiş Sistem Ayarları var ona tıkla.

Sonra açılan pencerede Performans kutucuğunun içindeki Ayarlar butonuna bas. Yine üst tarafta gelişmiş butonu var ona tekrar bas. Bana fotoğraf at bi.
ffdfdf.png