Minecraft 1.14 Texture Pack

Mugetsu42

Create a Different World
Mesajlar
100
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
177
Puanları
580


cscfwe55.jpg



Minecraft 1.14 Texture Pack

Herkese merhaba değerli Forum'un değerli üyeleri ve ziyaretçileri. Minecraft 1.14'te texture pack'lerin nasıl kurulduğunu görmeye hazır mısınız?

Texture pack'ler Minecraft'a renk katan, onu eğlenceli ve daha zevkli kılan paketlerdir. Bu paketleri kullanmak keyif, hazırlamaksa emek ister. İçinizde Minecraft için kendi texture pack'ini yapmış olanlar vardır. Texture pack yapmak gerçekten oldukça emek ve zaman isteyen, basit görünen ve göründüğü gibi de basit olan bir uğraştır.

Dünya üzerinde onlarca saatini harcayarak kaliteli texture pack'ler üreten binlerce insan vardır. Bu emek harcanarak yapılmış olan texture pack'leri kurmak kesinlikle çok basit bir işlem.

Önce Texture pack'lerin nasıl indirileceğine göz atalım. Minecraft 1.14 texture pack indirmek için Google'ye "minecraft 1.14 texture pack" yazıp, aratın. En üstte çıkan site genellikle en çok tercih edilen sitedir. O siteye girerek texture pack'leri görüntüleyebillir, beğendiğiniz bir texture pack olduğu taktirde indirme butonundan indirebilirsiniz. Aşağıdaki spoyler içinde örnek bir texture pack sitesinin linki mevcuttur.

Forumumuzda tanıttığımız bazı 1.14 texture pack'ler için > https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-1-14-texture-packler.426136/

İnternetten arayıp bulduğunuz, gözünüze hoş gelen bir texture pack indirdiniz ama nasıl kuracağınıza dair en ufak bir fikriniz bile yok.

İnternetten beğenerek indirdiğiniz texture pack'leri kurmak için aşağıdaki adımları izleyin;

⦁ İndirdiğiniz texture pack dosyasını rar'dan çıkartın.
⦁ Kullandığınız launcher'dan Minecraft oyununu açın.
⦁ "Seçenekler" bölümünden "Kaynak Paketleri"ne basın.
⦁ "Kaynak Paketi Klasörünü Açın"a tıklayın.
⦁ Açılan pencereye rar'dan çıkardığınız "assets" isimli klasörü atın ( bu klasörün ismini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz).
⦁ Minecraft'a dönerek yüklediğiniz texture pack'i aktif edin.

Bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Onlar da ;

⦁ Bir texture pack'i aktif ettikten sonra "Tamam" butonuna tıklayın ve oyun hazır olmadan maus'unuz ile hiçbir yere tıklamayın. Eğer tıklarsanız oyun büyük ihtimalle hata verecektir.
⦁ Eğer birden fazla texture pack'i aktif etmek isterseniz oyun içinde hatalarla karşılaşabilirsiniz.
⦁ Kullandığınız texture pack oyununuzda donma ve kasmalara yol açabilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız zaman içinde bilgisayarınızı yormaması için bu texture pack'i yeniden pasif hâle getiriniz.
⦁ Kullandığınız texture pack'in sürümü oynamakta olduğunuz sürüm ile uyuşmuyorsa oyun içinde çeşitli görsel hatalarla karşılaşabilirsiniz.
şeklinde sıralanabilir.

Eğer texture pack'inizi yukarıda anlatıldığı şekilde kurmak istemiyorsanız ikinci bir yolu daha var. Bu yol için Minecraft'ın kapalı durumda olması gerekmektedir.

⦁ Klavyenizden Win + R tuşlarına aynı anda basın.
⦁ Açılan pencereye %appdata% yazın.
⦁ Karşınıza çıkan pencerede ".minecraft" ismindeki klasörü açın.
⦁ Oradan "resourcepack" isimli klasörü bulun ve açın.
⦁ Bu klasörün içine, indirip rar'dan çıkardığınız dosyayı yapıştırın.
⦁ Herşeyi kapatıp, Minecraft'ı açın.
⦁ "Seçenekler" bölümünden "Kaynak Paketleri"ne tıklayın.
⦁ Orada, az önce "resourcepack" klasörüne koyduğunuz texture pack'i göreceksiniz.
⦁ Onu aktif hâle getirin ve "Tamam"a basarak biraz bekleyin.
⦁ Texture pack'iniz artık kullanılmaya başlandı.


Göz zevkinize hitap eden bir texture pack bulduğunuz zaman artık kendi başınıza bu texture pack'i kullanmaya başlayabileceksiniz.

Texture pack aradıysanız "HD" başlıklı texture pack'ler dikkatinizi çekmiş olmalı. Bir texture pack'in"HD" başlığına sahip olması o texture pack'in pixel değerlerinin 32 × 32, 64 x 64, 128 x 128, 256 x 256, 512 x 512 veya 1024 x 1024 olarak ölçülendirilmiş olmasından kaynaklanıyor. Minecraft'ın varsayılan texture pack'i ise 16 x 16 pixel değerine sahiptir.



İlk Texture Pack Ne Zaman Yapıldı?

Bunca yıldır Minecraft'ın her sürümü için yüzlerce, binlerce texture pack yapıldı. Peki ilk texture pack ne zaman yapıldı bunu bilen var mı içiniz de?
En bilindik texture pack sitelerinde yaptığım ufak bir araştırma sonucu en eski texture pack'in 3 Aralık 2010 tarihinde yayımlandığını gördüm. Bu texture pack Minecraft'ın 1.3 sürümü için tasarlanmış bir texture pack. İndirme linki mevcut değil ancak spoyler içindeki linkten bu texture pack'in tanıtımını görebilirsiniz.

planetminecraft.com/texture_pack/squizz-pack-hd-squizzs-texture-pack-164/

Minecraft'ın ilk sürümü olan 1.0 içinde texture pack'ler mevcuttur. Oyunun 1.0 sürümü için yapılmış olan ilk texture pack 28 Mayıs 2011 tarihinde yayımlandı. Aşağıdaki linkten bu texture pack'i görüntüleyip indirebilirsiniz.
planetminecraft.com/texture_pack/colorful-minecraft/

Not: Yukarıdaki iki texture pack benim bulabildiğim kayıtlara göre eklenmiştir. Daha eski bir texture pack bulursanız yorumlara yazarak bizi bilgilendirebilirsiniz.

Bir önceki konumu okumak için > https://forum.gamer.com.tr/konu/gta-5-hobiler-ve-eğlenceler.430194/

Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Takipte kalın :)
İyi Forumlar.

 


Son düzenleme:

Melihoper

mc.TurkLion.net
Mesajlar
395
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
191
Puanları
490
Ruh hali
Güzel ve bilgilendirici bir konu olmuş bilmeyenlere yardımcı olacağını düşünüyorum beğendim
 

Üst