x-x Kaçtır? [Kanıtladık!]

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hala kanıtlamaya çalıştığın şey ne anlayamadım. Evet yukarıdaki çözüm kümesi boş küme olur bilinen bir şey ama sen bize neyi kanıtlamaya çalışıyorsun belli değil. Ben de cidden trollemeye çalıştığını düşünmeye başladım.
Aslında kanıtladığım şeyi anlamanız gerekirdi. "x-x=0" olduğunu kanıtladım. 2. Durum da çözüm kümesini kanıtladım.
Ben x-x 'in boş kümeye eşit olduğunu söylemedim.
x + 1 = x
1 = x - x
1 = 0 (Olduğundan çözüm kümesi boş kümedir.)

Son düzenleme:

aynkarşim

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
x + 1 = x böyle bi tanımlamayı kafana göre yapamazsın işte, "hiçbir sayı kendisinden 1 fazlasına eşit olamaz" sen niye ısrarla bunu savunuyorsun yani yazdığın şey matematiğe uygun bile değil

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
x + 1 = x böyle bi tanımlamayı kafana göre yapamazsın işte, "hiçbir sayı kendisinden 1 fazlasına eşit olamaz" sen niye ısrarla bunu savunuyorsun yani yazdığın şey matematiğe uygun bile değil
* İlk sayfada x + 1 = x işleminin eşit olmadığını açıkladım. Bu konunun ilk sayfasını gidip okuyabilirsiniz.
Ayrıca x + 1 = x in eşit olmadığını bizde biliyoruz. Bu örneği vermemin sebebi çözüm kümesini bulmaktı.

Son düzenleme:

aynkarşim

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
* İlk sayfada x + 1 = x işleminin eşit olmadığını açıkladım. Bu konunun ilk sayfasını gidip okuyabilirsiniz.
Ayrıca x + 1 = x in eşit olmadığını bizde biliyoruz. Bu örneği vermemin sebebi çözüm kümesini bulmaktı.
* Israrla savunuyorum çünkü kendimi haklı buluyorum. Haklı bulmaya da devam edeceğim. Benim bu boş küme konusu hakkında kaynağım (kanıtım) bulunmaktadır. İstediğiniz kadar bu konuyu eleştirin.
dostum neyi kanıtlamaya çalışıyorsun bize bi anlat allah aşkına tamam anladık boş küme bilmem ne ee sonra ne oluyor bizi bi aydınlat tam olarak neyi kanıtlamaya çalışıyorsun anlamış değilim bunu konuya mesaj atan herkeste hem fikirdir her halde, ne amaçlıyorsun???

Shenkenator

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
dostum neyi kanıtlamaya çalışıyorsun bize bi anlat allah aşkına tamam anladık boş küme bilmem ne ee sonra ne oluyor bizi bi aydınlat tam olarak neyi kanıtlamaya çalışıyorsun anlamış değilim bunu konuya mesaj atan herkeste hem fikirdir her halde, ne amaçlıyorsun???
Ben x-x=0 olduğunu cümlelerimle ve işlemler ile kanıtladım. Boş kümeye gelecek olursak ben x-x'in boş kümesini kanıtlamadım. Orada demek istedim ki;
Boş küme "Denklem sağlanmıyor ise çözüm kümesi boş küme olabilir."

Son düzenleme:

aynkarşim

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Ben x-x=0 olduğunu cümlelerimle ve işlemler ile kanıtladım. Boş kümeye gelecek olursak ben x-x'in boş kümesini kanıtlamadım. Orada demek istedim ki;
iyide x-x'in 0 olduğunu niye kanıtlama ihtiyacı duyuyorsun zaten belli x-x in 0 olduğu kimsenin buna karşı durduğu falanda yok yani xd hani nedir bu kasıntılık anlamış değliim

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
Cidden x-x'in 0 olduğunu niye kanıtlama ihtiyacı duyar ki bir insan. Zaten apaçık ortada olan bir şey.