Oldukça Yaratıcı Sunucu İsimleri Hakkında

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Forumda dolaşırken gözüme takılan birkaç sunucu ismi ve son zamanlarda piyasadaki sunucuların bolluğu hakkında konu açmak istedim. Flashback yapıp bu sunucu işlerinin hızlandığı zamanlara bir göz atalım.

Bundan 4 sene önce (hatırladığım kadarıyla) her isteyen sunucu açamıyordu. Ya arkadaşlarınla oynamak için açtığın birkaç kişilik vanilla sunucular oluyordu -ah be hamachi- ya da büyük ve sayılı sunucular vardı. (Bazen halka açık portlu sunuculara da rastlamak mümkündü.) Sonraki iki yıl içinde bilişim şirketlerinin bu piyasa üzerinde yaygınlaşması ile (test serverları, erişim ve ödeme kolaylığı sağlanması da burada en önemli etkenlerden) oyuncular kendi sunucularına sahip olmaya başladılar. Başlarda kontrollü şekilde artıyordu. Çünkü mevcut oyuncu kitlesi sunucularda ideal bir yığılma oluşturacak seviyedeydi. Bu süreçte "hızlı yaşa hızlı öl" mantığına dayanan hazır hammaddeli sunucular yaygınlaştı elbette. Oyunun hızlı işlemesi oyun içinden para kazanmanın da bir nebze hızlanmasına neden oldu. Böylece sunucu sahipleri V.I.P türü satışlarla hızlı şekilde para kazanmaya başladılar.

Patlamaya neden olan olay ise para kazanmaya imrenen kişilerin bu işe el atmaya başlamasıyla gerçekleşti. Zaten bir sunucu kurmak eskiye göre daha kolay hale gelmişti, para kazanmanın da hızlandığını gördüklerinde "Ben neden kurmayayım ki?" muhabbeti dönmeye başladı ve aritmetik dizi şeklinde artmakta olan sunucular geometrik dizi şeklinde artmaya başladı. Çünkü basitçe kurulan bir sunucu tutmadığı zaman başka bir türde sunucu açılmaya başladı. İnternette minecraft sunucu adresleri arattığınız zaman bu şekilde terk edilmiş, kullanılmayan birçok hayalet sunucu görmeniz mümkün. Bu geometrik artış karşısında sunucu oyuncu yoğunluklarında düşüş gözlenmeye başladı...

...ve günümüze bir sıçrayış yapalım şimdi.

Sunucu sayısındaki bu orantısız artış, sunucu için yeni isim bulma zorunluluğunu da beraberinde getirdi:

(Doğrudan reklam olmaması adına adresler gizlenmiştir.)

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herhangi bir şey büyüdükçe, yayıldıkça, genişledikçe ve çoğaldıkça ortaya daha fazla iyi, daha fazla kötü ve daha fazla garip türden şey çıkar. İyi şeylerin artma olasılığı olmasına rağmen bunları kullananların sayısı artmadıkça her türlü zarar edecek. Yani Türkiye bu konuda biraz şanssız, elbet iyi serverler de çıkacak ama, yine de çok umutlanmayın.

EmrsmskOfficial

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Onlar yüzünden, hakiki sunucular kayboluyor! Ben bir ara konu açmıştım "Forumlar"a tıklamıştım, yanlışlıkla elim F5'e çarpmıştı hemen ardından konuyu açıktan 2-3 Sn sonra baktım benim konu yok.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
WarriorCraft, SuperCraft, McWars, DiamondCraft...

Nerede kaldı özgünlük

Ha derseniz, sen sanki süper sunucu ismileri buluyorsunda bize laf atıyorun
Benim kullandığım "RiavaRpg, Artu, Rival Kingdoms" eminim DiamondCraft'tan daha iyidir.

BattleDragon14

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bak şimdi sana katılıyorum. Benim sunucum da var. Ve sonu Craft diye bitiyor. Keşke, alan adını almadan önce değiştirseydim. Artık çok geç.
Ama şunu söyleyeyim, kimsenin emeğini çalmadık. Hırsızlık yapmadık. Bizim sunucu, 1-2 ay kapanmıştı, bizde en çok oynayan oyunculardan biri sunucu açmış. Tabii bizim oyuncuların skypeleri filan ekli onda. Prim yapıp sunucu açtılar. Sonra bizim oyuncu niye yok. Çok şükür eski kitle geri geldi. Ana biz en azından başka sunucularla uğraşmadık.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
"Craft" kelimesi kolay kelime olduğundan herkes bunu kullanıyor.
Zaten sunucu adında craft kelimesi geçiyorsa sunucunun nasıl olduğu az uz tahmin edebiliriz.
Craft kelimesi olmayan sunucu adına bakarak ise cidden kalite vardır o sunucuda.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Herhangi bir şey büyüdükçe, yayıldıkça, genişledikçe ve çoğaldıkça ortaya daha fazla iyi, daha fazla kötü ve daha fazla garip türden şey çıkar. İyi şeylerin artma olasılığı olmasına rağmen bunları kullananların sayısı artmadıkça her türlü zarar edecek. Yani Türkiye bu konuda biraz şanssız, elbet iyi serverler de çıkacak ama, yine de çok umutlanmayın.

Bir süre sonra da bu "iyi" sunuculara başkaları tarafından
atılıyor, oyuncularımızı çaldınız deniyor. Ver elini kısır döngü sonra...

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Bizimde bir ara CounterCraftPvP diye sunucumuz vardı. Sonra adını C1PvP yapmıştık. Sunucu kapanınca arkadaşımla birlikte 1 aylık bir suncu almıştım. Onun adı da EternalShotPvP idi.

Nerede o eski efsane pvp sunucuları? Şuanki PvP sunucularîn %50 si benim sistemlerimle çalışıyor zaten. Para bulsamda o efsane sunucuyu yeniden kursam...