Oyuncu topluluğu nasıl elde edilir?

SolidSteed

Fake Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
6
Tuto konusu değil, sadece bir kaç öneriye ihtiyacım var. Biliyorum, burası bir Türk forumu ve üyelerin 99%'u Türk sunucusu açıyor. Ancak merak ettiğim bir konu var, global bir sunucu için oyuncu topluluğu nasıl elde edebilirim? Açacağım sunucu için community toplamaya çalışıyorum.

Not: Oyun tahmin edebileceğiniz üzere Minecraft

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Sanırım İngilizceyi çok iyi bilmen gerekiyor ve sunucunu ingilizce yapman gerekiyor, türk sunucuları yerine yabancı sunuculara girip fikir al ve yabancı sunucularda yaygın olan sistemleri daha çok kullan sunucunda. Genelde hangi oyunlar daha çok oynanıyor, hangi sistemler daha çok seviliyor vs. bunları gözlemlemen gerek. Ayrıca sunucu açsan bile topluluk çok zor, hem de global bir topluluk istiyorsun. Zibilyon tane topluluk vardır ve iyi tanıtman gerek.

Benim bu konuda deneyimim yok ancak aklıma gelen şeyleri yazdım.

SolidSteed

Fake Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
6
Sanırım İngilizceyi çok iyi bilmen gerekiyor ve sunucunu ingilizce yapman gerekiyor, türk sunucuları yerine yabancı sunuculara girip fikir al ve yabancı sunucularda yaygın olan sistemleri daha çok kullan sunucunda. Genelde hangi oyunlar daha çok oynanıyor, hangi sistemler daha çok seviliyor vs. bunları gözlemlemen gerek. Ayrıca sunucu açsan bile topluluk çok zor, hem de global bir topluluk istiyorsun. Zibilyon tane topluluk vardır ve iyi tanıtman gerek.

Benim bu konuda deneyimim yok ancak aklıma gelen şeyleri yazdım.
İngilizce biliyorum + sunucu ingilizce ancak dediğim gibi sadece oyuncu toplamakta zorlanıyorum. Yabancıların da forum gamer gibi bi forumu olsa keşke :D

apoG

play.ReoCraft.org
En iyi cevaplar
0
Merhaba Öncelikle açık konuışmalıyım Çok az insan emeğe Bakar Klasik Ve dürüst Bir sunucu Yaparsan Pek emek vermeden Tutar Diye düşünüyorum Buna emek vermemek denmez slında insanlar Basit ve anlıyabilecekleri Para verince Verdiği parayı karşıliyacak birşeyler istiyorlar Reklam Vermen Ve bildirim mesajı attırman Senin yararına olucaktır Fakat Tanıtım Videosu hazırlaman ve konu tasarımına dikkat etmen İnsanları çekicek görseller kullanman Konuda herkesi sunucuya çeker Eğer bildirim mesajı attıracaksan Oraya en iyi Sistemleri Sığdırmaya çalış. Aktif ol ve gelen oyunculara motivasyon Sağla. Mesela online yok oynamam derse Sen olmadan Nasıl olucak ? Gibi Bol bol çekiliş yap event yap Ben reklam Verdirdim Tutmadı Ve tecrübe ettiğim şeyler bunlardı Survival Tutmaz mesela ama skyblock sunucularını çok sever insanlar.
Başarılar Dilerim sunucunda.

SolidSteed

Fake Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
6
Merhaba Öncelikle açık konuışmalıyım Çok az insan emeğe Bakar Klasik Ve dürüst Bir sunucu Yaparsan Pek emek vermeden Tutar Diye düşünüyorum Buna emek vermemek denmez slında insanlar Basit ve anlıyabilecekleri Para verince Verdiği parayı karşıliyacak birşeyler istiyorlar Reklam Vermen Ve bildirim mesajı attırman Senin yararına olucaktır Fakat Tanıtım Videosu hazırlaman ve konu tasarımına dikkat etmen İnsanları çekicek görseller kullanman Konuda herkesi sunucuya çeker Eğer bildirim mesajı attıracaksan Oraya en iyi Sistemleri Sığdırmaya çalış. Aktif ol ve gelen oyunculara motivasyon Sağla. Mesela online yok oynamam derse Sen olmadan Nasıl olucak ? Gibi Bol bol çekiliş yap event yap Ben reklam Verdirdim Tutmadı Ve tecrübe ettiğim şeyler bunlardı Survival Tutmaz mesela ama skyblock sunucularını çok sever insanlar.
Başarılar Dilerim sunucunda.
Dediğiniz şey uluslararası sunucularda olmuyor malesef. Yabancılar ne emeğe bakıyor, ne de klasik şeylere. Daha çok eğlenecekleri, karmaşık sistemli, ayrıca diğerlerinden farklı sunucularda oynamayı tercih ediyor. Türk sunucularında hayatta kalma tutmamış olabilir, skyblock tutmuş olabilir. Ancak yabancılar daha çok amacı olan şeyleri seviyor. Skyblock'da bir amaç olduğu söylenemez açıkçası.

apoG

play.ReoCraft.org
En iyi cevaplar
0
Ben Türkiye İçin konuştum Zaten yabancılarda durum dediğiniz gibi

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
açacaksın bi hypixel ama bak çin versiyonu olacak. şaka maka çinde hypixelin kopyası var full çince :D

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Bence en önemli şey ucuz numaralara kaçmadan yeni güzel bir şey yapmak. Özgün bir temel oluşturdukdan sonra her şeyi ehline yaptırarak kaliteli bir bütün oluşturmak en önemli şey.
Reklam çok önemli bas parayı duyur ama en etkili reklam sunucuyu beğenen birinin arkadaşlarına gelin demesidir.
Dil seçeneği eklemek yabancı dili iyi olmayan oyuncuları çekmek için iyi olur.